PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja sam kupovao po 178, pa prodavao po 240. Sad si opet mislim da bi bilo dobro ući. Gdje je ekipa koja je govorila da ćemo na 150?

Hell is Empty and all the Devils are Here

Ima nekoliko sprdača s kojima sam se “do krvi “borio za ovu dionicu.
Nestaše u virtualnoj sigurnosti hladovine potajno se nadajući fijasku nebi li opet zloguko likovali.
Destruktivci…

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

jel ima velebit zif veze sa petricom, ne mogu nači da li još ima u portfoliju više od 200.000 kom zna neko, jer onda je priča složena na svim segmentima, znači juri se svaka dionica…[smiley2], naravno biče još hladenja što je dobro, jer sad vrijeme radi za sve vlasnike petrice..ako če buduči vlasnik uopšte dozvolit po neko ukrcavanje, kako sad izgleda brzo če je dignut u visine, ne bi li postala (pre)skupa za ostale..[smiley11]

velebit nema nikakve veze sa petrokemijom, a kamoli da ima 200 000 dionica. Dosta ljudi je kako čujem tek sad počelo razmišljat o kupovini petrokemije i biće interesantno vidjeti razvoj situacije idućih dana, a pogotovo nakon izvještaja prvog kvartala. Trenutno je ova dionica još uvijek jedna od najpodcjenjenijih u odnosu na realnu vrijednost.a jedini problem je mali broj dionica trenutno na prodaji. Možda još tko šta ulovi…

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

mika hvala, a podatak o 200.000 kom je bio u prospektu zifa na VSE, a i tečaj velebita je mnogo poletio ovih dana pa sam na brzinu pomislio, da i u ovom grmu leži zec…[smiley2]

Drzava je u ovom slucaju i majka i maceha, daje petrokemiji izuzetno povoljnu cijenu plina i prolongira dugove, pitanje je koliko uspjesno bi petrokemija poslovala i da ima privatnu upravu, ali plin umjesto npr. 0.30 kn placa 1kn (3.3 puta vise), kao i domacinstva. Ok, pomoglo bi to sto bi otpustila visak radnika i sistematizirala postojece (povecala efikasnost), ali i ovako je PTKM otpustila 2000 radnika, samo ne naglo jer bi to izazvalo nemire, vec polako i dobrim dijelom neprimjetno. I da dugove ne prolongira vec nakon prvih dugovanja napravi ovrhu, kao sto to radi prema privatnim tvrtkama ili obrtima. I dalje stojim kod izjave da ptkm ne raste zato sto je sve bolja i bolja, vec zato sto je cijena dionice je bila niza no sto je stanje lose. Da ptkm posluje kako treba vrijedila bi od cca. 650-700kn po dionici.

Ovo je izjava najvećeg kritičara PTKM
[smiley4]
Čini mi se da će mu se pretpostavke ispuniti vrlo brzo[smiley2][smiley2][smiley2]

cartmann: ” Drzava je u ovom slucaju i majka i maceha, daje petrokemiji izuzetno povoljnu cijenu plina i prolongira dugove, pitanje je koliko uspjesno bi petrokemija poslovala i da ima privatnu upravu, ali plin umjesto npr. 0.30 kn placa 1kn (3.3 puta vise), kao i domacinstva. Ok, pomoglo bi to sto bi otpustila visak radnika i sistematizirala postojece (povecala efikasnost), ali i ovako je PTKM otpustila 2000 radnika, samo ne naglo jer bi to izazvalo nemire, vec polako i dobrim dijelom neprimjetno. I da dugove ne prolongira vec nakon prvih dugovanja napravi ovrhu, kao sto to radi prema privatnim tvrtkama ili obrtima. I dalje stojim kod izjave da ptkm ne raste zato sto je sve bolja i bolja, vec zato sto je cijena dionice je bila niza no sto je stanje lose. Da ptkm posluje kako treba vrijedila bi od cca. 650-700kn po dionici.” Ovo je izjava najvećeg kritičara PTKM [smiley4] Čini mi se da će mu se pretpostavke ispuniti vrlo brzo[smiley2][smiley2][smiley2]

moram priznati da sam zaboravio ovo razmišljanje burzovnog gurua iz Spalata. Mora mu se priznati određena vizija u procijeni budućeg kretanja cijene iako je ponekad znao plasirati (prilično uvjerljivo) teze o stečaju i propasti kutinskog diva. Sad je definitivno došlo vrijeme da ptkm posluje kako treba i ove cifre koje spominje gospodin cartmann su prilično realne.

pozdrav cartmannu i mogao bi se javiti starim prijateljima kojim postom.

Ajmo,ajmo dečki,ostavimo to iza nas,podignimo poglede u vis…
Ja sam ove praznike predvidio 265 i pogodio,danas 270!

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Mogu li nekoga zamoliti za stanje kupnje/prodaje na početku dana?
Hvala

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

Evo vrlo aktivna trgovina sve pokupljeno do 275 Kn 709 617 Kn prometa….. Može omjer kupnje i prodaje…… hvala

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

259 komada do 280

Nema puno dionica zadnja cijena 277 Kn…….. Ima li tko omjer kupnje i prodaje[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

PTKM-R-A Vrijeme: 11:21:54
Kupnja
Ukupno ponuda 32
Ukupno dionica 7501

5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Prodaja
Ukupno ponuda 17
Ukupno dionica 1751

5 najboljih ponuda
Cijena Količina