Ja sam kupovao po 178, pa prodavao po 240. Sad si opet mislim da bi bilo dobro ući. Gdje je ekipa koja je govorila da ćemo na 150?
Ima nekoliko sprdača s kojima sam se “do krvi “borio za ovu dionicu.
Nestaše u virtualnoj sigurnosti hladovine potajno se nadajući fijasku nebi li opet zloguko likovali.
Destruktivci…
jel ima velebit zif veze sa petricom, ne mogu nači da li još ima u portfoliju više od 200.000 kom zna neko, jer onda je priča složena na svim segmentima, znači juri se svaka dionica…[smiley2], naravno biče još hladenja što je dobro, jer sad vrijeme radi za sve vlasnike petrice..ako če buduči vlasnik uopšte dozvolit po neko ukrcavanje, kako sad izgleda brzo če je dignut u visine, ne bi li postala (pre)skupa za ostale..[smiley11]
velebit nema nikakve veze sa petrokemijom, a kamoli da ima 200 000 dionica. Dosta ljudi je kako čujem tek sad počelo razmišljat o kupovini petrokemije i biće interesantno vidjeti razvoj situacije idućih dana, a pogotovo nakon izvještaja prvog kvartala. Trenutno je ova dionica još uvijek jedna od najpodcjenjenijih u odnosu na realnu vrijednost.a jedini problem je mali broj dionica trenutno na prodaji. Možda još tko šta ulovi…
mika hvala, a podatak o 200.000 kom je bio u prospektu zifa na VSE, a i tečaj velebita je mnogo poletio ovih dana pa sam na brzinu pomislio, da i u ovom grmu leži zec…[smiley2]
Drzava je u ovom slucaju i majka i maceha, daje petrokemiji izuzetno povoljnu cijenu plina i prolongira dugove, pitanje je koliko uspjesno bi petrokemija poslovala i da ima privatnu upravu, ali plin umjesto npr. 0.30 kn placa 1kn (3.3 puta vise), kao i domacinstva. Ok, pomoglo bi to sto bi otpustila visak radnika i sistematizirala postojece (povecala efikasnost), ali i ovako je PTKM otpustila 2000 radnika, samo ne naglo jer bi to izazvalo nemire, vec polako i dobrim dijelom neprimjetno. I da dugove ne prolongira vec nakon prvih dugovanja napravi ovrhu, kao sto to radi prema privatnim tvrtkama ili obrtima. I dalje stojim kod izjave da ptkm ne raste zato sto je sve bolja i bolja, vec zato sto je cijena dionice je bila niza no sto je stanje lose. Da ptkm posluje kako treba vrijedila bi od cca. 650-700kn po dionici.
Ovo je izjava najvećeg kritičara PTKM
[smiley4]
Čini mi se da će mu se pretpostavke ispuniti vrlo brzo[smiley2][smiley2][smiley2]
cartmann: ” Drzava je u ovom slucaju i majka i maceha, daje petrokemiji izuzetno povoljnu cijenu plina i prolongira dugove, pitanje je koliko uspjesno bi petrokemija poslovala i da ima privatnu upravu, ali plin umjesto npr. 0.30 kn placa 1kn (3.3 puta vise), kao i domacinstva. Ok, pomoglo bi to sto bi otpustila visak radnika i sistematizirala postojece (povecala efikasnost), ali i ovako je PTKM otpustila 2000 radnika, samo ne naglo jer bi to izazvalo nemire, vec polako i dobrim dijelom neprimjetno. I da dugove ne prolongira vec nakon prvih dugovanja napravi ovrhu, kao sto to radi prema privatnim tvrtkama ili obrtima. I dalje stojim kod izjave da ptkm ne raste zato sto je sve bolja i bolja, vec zato sto je cijena dionice je bila niza no sto je stanje lose. Da ptkm posluje kako treba vrijedila bi od cca. 650-700kn po dionici.” Ovo je izjava najvećeg kritičara PTKM [smiley4] Čini mi se da će mu se pretpostavke ispuniti vrlo brzo[smiley2][smiley2][smiley2]
moram priznati da sam zaboravio ovo razmišljanje burzovnog gurua iz Spalata. Mora mu se priznati određena vizija u procijeni budućeg kretanja cijene iako je ponekad znao plasirati (prilično uvjerljivo) teze o stečaju i propasti kutinskog diva. Sad je definitivno došlo vrijeme da ptkm posluje kako treba i ove cifre koje spominje gospodin cartmann su prilično realne.
pozdrav cartmannu i mogao bi se javiti starim prijateljima kojim postom.
Ajmo,ajmo dečki,ostavimo to iza nas,podignimo poglede u vis…
Ja sam ove praznike predvidio 265 i pogodio,danas 270!
Mogu li nekoga zamoliti za stanje kupnje/prodaje na početku dana?
Hvala
Evo vrlo aktivna trgovina sve pokupljeno do 275 Kn 709 617 Kn prometa….. Može omjer kupnje i prodaje…… hvala
Nema puno dionica zadnja cijena 277 Kn…….. Ima li tko omjer kupnje i prodaje[smiley2]