PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

izgleda da petrica više nije špekulacija, pa če biti kontrola do 1Q i dalje, nad njom još veča, tako, da se bojim, da nema puno mogučnosti za ukrcavanje, kao ni za bilu kakvu veliku rast u bližnoj budučnosti( osim ako se stvarno pojavi više kupaca), tako, da je sada postala jedna od onih koje kupiš i ideš spavat i kad se za nekoliko godina probudiš……e onda možda saznaš, da se mogu pojedini snovi i….[smiley11], jer od sada je ko dijete, koje svakog dana sve više napreduje ali normalno i uz pojedine diječje bolesti…..[smiley2]

bakulaz:

Vorda,namješten rezultat? Slažem se,treba viditi prvi Q… A ,ako on bude ok,šta će biti onda? Urota?

Ja se cijelo vrijeme trudim, ne samo na ovoj temi, da analizama i argumentima pridonosim radu foruma, a za isto to vrijeme ja od tebe nisam vidio niti jedan post koji bi odskakao od razine napucavanja, navijanja, drukanja, špekuliranja i sličnih gluposti. Što si ti uopće po struci i da li možeš shvatiti stvari o kojima ja govorim?

I kakav to popust imaš kod moderatora kada tvoji postovi nisu pod moderiranjem.[smiley2]

Pozdrav

IModerator da ima razloga,već bi reagirao…
Zanimljivo se trudiš,dipl ekonomista sam al mi to ne treba da vidim da si stalno destruktivan u gotovo svim komentarima i na drugim temama,a ne samo na ovoj.Do iritacije.Usprkos tvome trudu.
Petrokemija ti je posebno negativna da i oficijelno izvješće bez ikakvih argumenata gotovo optužuješ namještaljkom? To je agumentirana analiza?
Podsjećaš me na jedan nick koji je slomio zube na ovom divu…
E vidiš,meni je Petrica jako draga i posesivan sam na nju.[smiley2]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Moderator da ima razloga,već bi reagirao… Zanimljivo se trudiš,dipl ekonomista sam al mi to ne treba da vidim da si stalno destruktivan u gotovo svim komentarima i na drugim temama,a ne samo na ovoj.Do iritacije.Usprkos tvome trudu. Petrokemija ti je posebno negativna da i oficijelno izvješće bez ikakvih argumenata gotovo optužuješ namještaljkom? To je agumentirana analiza? Podsjećaš me na jedan nick koji je slomio zube na ovom divu… E vidiš,meni je Petrica jako draga i posesivan sam na nju.[smiley2]

Evi još jednog potpuno nepotrebnog posta koji nema nikakvu svrhu osim da zagušuje temu i forum i koji niti u jednom dijelu ne komentira dionicu nego isključivo članove foruma.

Da nisi prepisivao matematiku i financije na faksu onda bi i ovako odoka mogao vidjjeti da su prosjećne kratk.fin.obveze za zadnji kvartal (zaključak na temelju početnog i završnog stanja) iznosile u prosjeku 200M kn. Ako su kamate na kratkoročne kredite samo 8% (što ti niti roditelji nebi dali) onda je trošak kamata u zadnjem kvartalu barem 4M. Pa zar ti je potreban veći argumenat da tu nešto ne štima. Bez obzira na sve ovo, moram priznati da je i meni izvješće ugodno iznenailo, ali pošto se tu radi o Petrokemiji ipak bi za donošenje bilo kakovih zaključaka trebalo pričekati barem izvješće za 1Q.

S tim nickom koji je, kako ti kažeš, na ovoj temi slomio zube i ja sam svojevremeno ulazio u rasprave kada sam smatrao da navodi nisu točni kao što ću i s tobom i bilo kome drugim kada procjenim da namjerno ili iz neznanja iznosi neistinu.

Prosjek mojih postova je 1 dnevno i to na raznim temama i dionicama, pa ne vidim razlog da to nekome bude toliko iritantno. Ako se hoćeš baviti ulaganjima onda moraš znati i loše strane, odnosno propuste poduzeća. To često nije lijepo za vidjeti, ali mnogima može spasiti novac i guzice. Ne nagovaram nikoga čak niti da čita, a kamoli da se u ulaganju vodi mojim postovima. Tko želi neka informaciju primi na znanje, ako ima volje neka provjeri istinitost navoda i radi svojom glavom.

Toliko od mene na temu PTKM.

Pozdrav

Nema se tu oko PTKM puno šta pisati, analizirati niti dokazivati. Najviše takvih autora koji ju osporavaju uopče ne razumiju o čemu se radi. Dovoljno je pogledati grafikon kretanja cijena Petrokemije u posljednjih 30-tak mjeseci i pametnom sve jasno. [smiley1] Uzalud studij….neznam čega, financije, matematika…….

marcello

Odnedavno sam počeo ulagati novac u dionice. Molim mišljenja cijenjenih forumaša nivo ispalativosti ulaganja u PTKM u nardnih 1-2 godine. Hvala[smiley2]

Mislim da nije korektno od moderatora propuštati nicku vorda doslovna
vrijeđanja moga nicka bakulaz,a izbrisati moj
argumentirani post.To nije ravnopravan tretman.
Kolega marcelo ja na tragu mojih razmišljanja koje napisah vordi.
Z nijm se više nemam kaj spominjati,a za sve ostalo će se pobrinuti petrica!!
[smiley2][smiley2][smiley2]
Neprocjenjivo[smiley2]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Vidljivo je da sumnjičenja i strašnih zabrinutosti odjednom poraste broj kad zapušu ugodni vjetrovi za PTKM.
Kad su bila negativna FI kako onda nisu bili toliko analitični i pogledali bolje strane…
Sada kada je FI popravljeno, kada Vlada garantira cijenu plina, kada SABOR uvjetuje kvalitetu umjetnog gnjojiva, kada su velika ulaganja u modernizaciju, kada krupni investitori vjeruju PTKM i sve to u izbornoj godini kada vlada kroz prizmu dobrog poslovanja i dogovora sa EU mora paziti na dobre poteze…..onda postaje jasno vidljivo traženje negativnih percepcija i u svemu pozitivnome…!
Onda je i jasno zaštitničko reagiranje dioničara koji vjeruju u PTKM!

evo me!

Današnja trgovina kreće se oko 230 Kn ali ponuda na toj cijeni je vrlo mala, stoga cijena će ići uzvodno…. Sada držite dionice i pozdrav[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Stanje:

Može opet PTKM……….stanje i omjer.. Hvala svima[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

PTKM-R-A Vrijeme: 11:12:24
Kupnja Ukupno ponuda 26
Ukupno dionica 6070

5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Prodaja Ukupno ponuda 67
Ukupno dionica 12461

5 najboljih ponuda