Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 23.03.2007
Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Nema promjene u prvih 10 od prošlog tjedna 16.03.07.
Pročitao Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gnojivima i poboljšivačima tla i Prijedlog Zakona o tržištu plina.
U vezi prvog bitno mi se čini; oštrija kontrola kvalitete gnojiva i promjena definicije proizvođača (moguće kasnije subvencije pravim proizvođačima, a ne mješaonama koje su prije spadale u proizvođače).
U vezi drugog čini mi se da će Vlada i dalje (do 2011.) imati mogućnost određuvanja cijene plina, no nije izričito navedeno da li je INA jedini dobavljač plina ili nije. Da li netko ima konkretan odgovor na ovo? Navedeno je jedino da je Ina dobavljač plina za tarifne kupce, no oni će ionako nestati od kolovoza 2008. Da li se ovim Zakonom išta mijenja za Petricu? Čini mi se da će najbitnije stvari za velike kao Petrokemija biti određene podzakonskim aktima. Ako je netko proučavao navedeno, molim komentare.
a sta sam vam ja govorio u vezi osijeka i gradnje, to je cista mudrolija, kada vlada dobro unovci petricu onda i dopusti drugima da se malo ogrebu, a do tada jako UP[smiley11]
Na ovoj dionici K/P omjer nije vazan.
Ocito je da se drzi vrlo nepovoljan odnos s 20000 dionica na prodaji jako visoko kako bi se pritisnula cijena dolje.
Naravno,baš me zanima tko izlazi pred samu privatizaciju i zašto?
Čisti pritisak nebi li cijena pala..
http://www.business.hr/show.php?id=25116
proteklih dana izlazio slavonski zif, nije se pomerio zif a ni petrica, svakako biče, da se nešto sprema, a kakve su igre ostaje samo da čekamo, u svakom slučaju ono što neko baca, neko skuplja….. a baš sada repriza na HTV slične priče aktera oko prodaje Dukata…. možda če ovo zaustaviti privatizaciju.. uf ko bi znao[smiley2]
Generalno gledajući sada ima i drugih tendera gdje treba intervenirati, a PTKM držati na dobroj razini i kroz mjesec dva prepustiti tenderu …
U biti još uvijek se može dokupljivati na ovim razinama, ali samo u tišini bez naglih gibanja…
Generalno gledajući sada ima i drugih tendera gdje treba intervenirati, a PTKM držati na dobroj razini i kroz mjesec dva prepustiti tenderu …
U biti još uvijek se može dokupljivati na ovim razinama, ali samo u tišini bez naglih gibanja…
Mislim da sam shvatio što si htio reći…mislim[smiley2]
Petrica,zlato moje,probila konačno 230,promet na kraju dana lagano zahuktao,
može li netko poslati stanje ponude i potražnje?
Hvala
Petrica,zlato moje,probila konačno 230,promet na kraju dana lagano zahuktao,
može li netko poslati stanje ponude i potražnje?
Hvala
evo
PTKM-R-A Vrijeme: 16:40:40
Kupnja
Ukupno ponuda 26
Ukupno dionica 8465
5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Prodaja
Ukupno ponuda 77
Ukupno dionica 15978
5 najboljih ponuda
Cijena Količina
230,30 80
230,01 330
230,00 2000 vidi kako se netko slaže na kupnji
227,00 16
226,00 50
234,88 137
234,90 100
234,99 270
235,00 761
236,00 300
ponovo ptkm raste na velikom volumenu..sutra možemo očekivati da padne 3-4% na malom volumenu…obično je sruše s 70k……[smiley2]
ponovo ptkm raste na velikom volumenu..sutra možemo očekivati da padne 3-4% na malom volumenu…obično je sruše s 70k……[smiley2]
nema više rušenja….