luda krava: ” Gospodo, molim vas zar bi austrijanci stavljali ovu dionicu u njihovu tvz. košaricu da barem nešto ne znaju o njoj firma posluje s gubitkom a oni je stavljaju uz bok sa hrvatskim top dionicama ma dajte…… ili igraju neku podmuklu igru ili nemaju pojma šta se dešava na ovim prostorima možda misle da smo se mi balkanci opoštenili pa kao igramo po pravilima jadni oni!!!!!!!!!!![smiley8][smiley8][smiley8] ” neće austrijanac naslijepo kupovati u to budite uvjereni, a sto se tice podmuklih igara mislim da tu nema mjesta, dionica je uvrstena u “kosaricu” sa certifikatom i iza nje stoje. Ovo su samo igre i malo drhtavih ruku, nitko nije kupovao dionicu petrokemije na osnovu FI, ja sam strpljiv i čekam. Pozdrav
Vidim da postavljate šalunge dobro, samo nastavite..[smiley2]
Evo ti Edo malo šalunga, plan za 2007 godinu sa stranica PTKM pa sam prosudi. Plan optimističan kao da je rađen…..čak i ulaganja za modernizaciju postrojenja od 50 mil. kuna!
“PLAN POSLOVANJA ZA 2007. GODINU
13. ožujak 2007
Nadzorni odbor prihvatio je od Uprave predočen i detaljno raspravljen poslovni plan za 2007. godinu. Kasnije donošenje vezano je posebno zbog cijene i količina plina. Cilj je u odnosu na prošlu godinu s dobrom kondicijom postrojenja proizvodnju mineralnih gnojiva povećati za 4,8 posto. Kvalitetnom obradom tržišta planira se prodati 5,1 posto gnojiva više. Količinski to znači proizvesti 1,239,000 tona gnojiva, odnosno na tržište s naglašenijim asortimanom uree (38,1 %) i NPK-a gnojiva (38,7 %) isporučiti 1,225.680 tona. Na domaće tržište plan je otpremiti 440.900 tona, 18.000 tona više nego lani. Od ostalih proizvoda planirana je prodaja 25 tisuća tona čađe, 30 tisuća tona glinarskih proizvoda i 2,3 tisuće proizvoda iz PC Tekuća gnojiva usluge i servisi. Za modernizaciju postrojenja i njihovo visoko korištenje, te kontinuitet proizvodnje i otpreme uložit će se 50 milijuna kuna.”
koraće:
”
cartmann: ” O kretanju cijene dionice PTKM svak ima svoje subjektivno ili objektivno misljenje, to necu komentirati, ali u ovom threadu nerijetko procitam izjave koje se ne mogu subjektivno protumaciti, npr. kao da ti netko kaze da je Tirana glavni grad Hrvatske. Isto tako se zna kako se racuna “racun dobiti i gubitka” tj. sama rijec kaze, a on u slucaju PTKM moze biti pozitivan iskljucivo ako je Petrokemija u posljednjem kvartalu 2006. ostvarila dobit od 62,267 ili vise milijuna kuna. Ali, s obzirom da je prosle godine u posljednjem kvartalu ostvarila gubitak od 32,709 milijuna kuna, a u ovoj godini zbog eksplozije u postrojenju nije poslovala polovicu prosinca, a fiksni troskovi proizvodnje su relativno visoki, osobno cu biti ugodno iznenadjen ako gubitak u 2006. bude manji od 100 milijuna kuna. Po procjeni fin. analiticara gubitak ce biti oko 130 milijuna kuna. ”
Znam da je teško ove činjenice prihvatit ali to je jednostavno tako gubitka će biti i to velikog na vrijeme ste upozoreni posljedice snosi svako od nas ako griješim bit ću ocrnjen ako ne, bit će te u gubitku kako god da okreneš gubitak stekneš.
”
na vrijeme ste bili upozoreni…
primljeno na znanje kolega ,
meni ptkm nije dionica za 2 mjeseca ili pola godine, stojim i dokupljivati ću što god bude niže padala, na relativno niskim cijenama sam ušao pa se ne brinem previše. Sve mi se čini da ću se dobrovoljno isključiti sa ove teme radi uštede živaca, zaboraviti na Petrokemiju i uživati malo u proljeću [smiley2]
ugodan dan želim
ova tvornica je bombon i nevjerovatno je kako neki ne prepoznaju te vrijednosti i danas prodaju po sramotnih 219 kuna. Sa najavljenim povećanjem prometa dolazimo do cca 2 mlrd kuna prometa od toga 65% ide u izvoz.
Po meni je realna vrijednost firme između 273-300 mil eura. Pa samo švicarska AMEROPA radi godišnje sa 10 mil. tona gnojiva, a takvi divovi bez problema daju te pare. Tvornica je vrhunski opremljena i praktički nema potrebe za velikim ulaganjima, a kao što vidimo i ove godine će se uložiti 7 mil. eura u opremu. Ova cifra je cca 7% od trenutne tržišne kapitalizacije tako da tu više nisu potrebna nikakva objašnjenja trenutne, a i buduće cijene. Svi imalo značajniji proizvođači đubra u evropi moraju se javiti na tender jer ako se ne jave pokazuju koliko su neozbiljni i kakvu zaradu će propustiti na tržištima koja će se najviše razvijati u idućim godinama.
I Petrokemija je čista “navlakuša” samo što ovdje navlače ljude na prodaju.[smiley1][smiley2]
I Petrokemija je čista “navlakuša” samo što ovdje navlače ljude na prodaju.[smiley1][smiley2]
ko ima slobodne paprike zna šta mu je činiti sa ovom dionicom. Neko je danas dobro omastio brk sa 5 somića novih dionica u portfelju.
Nadzorni odbor
ŽELJKO NENADIĆ
ŽELJKO UZEL
VICKO FERIĆ
MIHOVIL BARANČIĆ
ŽELJKO KLAUS
IVICA LONČAREVIĆ
DRAGUTIN VAJNAHT
IVAN ČAR
DAVID RYS
[smiley2]
Mene je jučer drsko napao neki Vorda da pišem bez argumenata…
E sada,kada je Mika napisao ,spominju se nekakvi rusi,naši ,vaši,a ja pouzdano znam da
upravo AMEROPA vrlo intezivno razmatra ulaz u Petricu.Sasvim slučajno znam osobu koja im je davala preliminarne informacije..
Za neupućene,div koji drži 1/4 proizvodnje južne amerike,a o njemu čitajte na http://www.ameropa.ch.
E,ako oni podignu ponudbenu dokumentaciju….[smiley1]
Mene je jučer drsko napao neki Vorda da pišem bez argumenata… E sada,kada je Mika napisao ,spominju se nekakvi rusi,naši ,vaši,a ja pouzdano znam da upravo AMEROPA vrlo intezivno razmatra ulaz u Petricu.Sasvim slučajno znam osobu koja im je davala preliminarne informacije.. Za neupućene,div koji drži 1/4 proizvodnje južne amerike,a o njemu čitajte na http://www.ameropa.ch. E,ako oni podignu ponudbenu dokumentaciju….[smiley1]
zašto ako prijatelju, nego kad je dignu šta će onda biti. A kolko moje informacije kažu oni usko surađuju sa TOGLIATTI AZOTAROM, a imaju urede i po Sloveniji.
Ma znam,neću da ispadne da drukam,ali i ne dozvoljavam da itko tko nema ovu dionicu
pljuje na nju nebi li je rušio i tako se ukrcao.Gdje su bili prije neki mjesec kada je grcala na 180?
A što se tiče gubitka,pa Petrica je oduvijek gubitaš pa dionica likvidna i raste…Džaba vam bilo naslanjanje na GFI,on neće utjecati na dionicu,barem ne značajno,a ev. panika je samo šansa za ulaz…
Onaj tko kupi Petricu,a vlada mu smrzne cijenu plina na 5 godina,e taj će je munjevito učiniti dobitašem.Ko od šale.Pogotovo ako je igrač kao Ameropa…
[smiley2]