Uf dionica za momke čeličnih živaca….ja to više na Petrici nisam….pobjego na 230….vratim se mozda poslije izvješća opet na 180 pa isponova……
Uglavnom tender možete očekivati tek s krajem godine, a iako se u javnosti prezentira kako prodaje dionica radnicima neće biti….bit će i pripreme su u tijeku, a tek nakon toga tender…..dakle s kraja godine……ovo su informacije iz fonda za privatizaciju….ako netko ne vjeruje mogu mu proslijediti moje mailove s upitima osobama koje su ovlaštene u fondu davati takove informacije nama smrtnicima…..ako lažu oni lažem i ja…..pa sad nek svatko vidi što će i kako…….inače bilanca će lijepo izgledati tek nakom q1 2007, ali rdg katastrofalno loš oko 100 milja gubitka……promjena na bolje u poslovanju nema pa će se vrlo brzo i bilanca vratiti na staro…..
Pozdrav i sretno!!!
Znači Mika,zato su prometi relativno mali.Čeka se razvoj situacije. Ako je Kapitalni fond ono što tvrdiš onda baš ja i nisam bez osnove optiomista.[smiley1]
Upravo tako čeka se razvoj situacije što se dobro vidi po današnjoj trgovini, dođe do 230, pa onda na 225, slijedeća transakcija nazada na 230 i zadnja 223. Većina transakcija je bila sa manjim brojem dionica, a pogotovo u odnosu na prošle dane.
Zadnji kvartal bi trebao biti pozitivan što znači da će gubitak za 2006 biti oko 85 milja kuna.No to više nije niti bitno jer ključnu stvar ima predstojeća prodaja. Financijski izvještaji igraju samo špekulantima i onima slabije informiranima. Da je po financijskim izvještajima ja nikad nebi kupio niti jednu dionicu petrokemije, treba znati prepoznati potencijale, a pogotovo firmi koje imaju strateške proizvode kao nafta, plin i umjetno gnojivo. PTKM ima dva od tri strateška proizvoda i to kupci jako dobro znaju. Niti jedna zemlja ili firma koja ima strateške proizvode nije u gubicima, pa tako neće biti ni petrokemija kad je neko kupi.
Eto zato treba imati ptkm u portfelju.
ptkm je u hrvata gubitaš samo zato jer su neki tako htjeli, a sad se neki jako trude da više tako nebude.I dobro im zasada ide.
Xman,ti si kroz mailove dobio podatke o tako važnom događaju koji može povući tolike špekulacije?
Podatke i o gubitku i vrijeme tendera?Svaka čast!
Molim te,ako ti nije problem,pošalji mi te mailove…
pozdrav
Malo sam se raspitivao oko tendera i dobio informaciju od nekog djelatnika Petrokemije da tender navodno ide tek u 6 mjesecu. Nemojte me držat za riječ jer ako laže on lažem i ja.
Xman,ti si kroz mailove dobio podatke o tako važnom događaju koji može povući tolike špekulacije? Podatke i o gubitku i vrijeme tendera?Svaka čast! Molim te,ako ti nije problem,pošalji mi te mailove… pozdrav
I ja sam se začudio ali odgovori stigli….
na stranicama hfp-a imate njihov službeni mail na koji se možete obratiti s pitanjima koje vas interesiraju…..
Uredno gospođa odgovara na postavljena pitanja oko firmi u kojima hfp ima udjel….
Do sada su njihove informacije bile točne….
Pozdrav
Gospodo,
molim vas zar bi austrijanci stavljali ovu dionicu u njihovu tvz. košaricu da barem nešto ne znaju o njoj
firma posluje s gubitkom a oni je stavljaju uz bok sa hrvatskim top dionicama ma dajte……
ili igraju neku podmuklu igru ili nemaju pojma šta se dešava na ovim prostorima
možda misle da smo se mi balkanci opoštenili pa kao igramo po pravilima
jadni oni!!!!!!!!!!![smiley8][smiley8][smiley8]
PTKM bi ove sezone trebala odlično poslovati ,a i u planu je za ovu godinu.
Kada je donesena odluka o limitiranju cijene plina, pojedinci su počeli bježati iz PTKM jer se boje izvješća, već se povode kud većina tud i ja………
Prodaja PTKM bi uskoro trebala biti gotova jer sve je napravljeno i ne treba puno čekati, pravo vrijeme jeste sada…… [smiley2]
POzdrav
PTKM bi ove sezone trebala odlično poslovati ,a i u planu je za ovu godinu. Kada je donesena odluka o limitiranju cijene plina, pojedinci su počeli bježati iz PTKM jer se boje izvješća, već se povode kud većina tud i ja……… Prodaja PTKM bi uskoro trebala biti gotova jer sve je napravljeno i ne treba puno čekati, pravo vrijeme jeste sada…… [smiley2] POzdrav
Jesu li to tvoje procjene u svezi tendera ili provjerene informacije. Napominješ da prodaja uskoro treba biti gotova. Sa kolikom sigurnošću to tvrdiš jer kao šta sam već danas naveo da su moje informacije od neimenovanog djelatnika da tender kreće u 6 mjesecu, a to je za samo 3 mjeseca a do tada može cijena gore dolje
Sa stranica http://www.petrokemija.hr :
PLAN POSLOVANJA ZA 2007. GODINU
13. ožujak 2007
Nadzorni odbor prihvatio je od Uprave predočen i detaljno raspravljen poslovni plan za 2007. godinu. Kasnije donošenje vezano je posebno zbog cijene i količina plina. Cilj je u odnosu na prošlu godinu s dobrom kondicijom postrojenja proizvodnju mineralnih gnojiva povećati za 4,8 posto. Kvalitetnom obradom tržišta planira se prodati 5,1 posto gnojiva više. Količinski to znači proizvesti 1,239,000 tona gnojiva, odnosno na tržište s naglašenijim asortimanom uree (38,1 %) i NPK-a gnojiva (38,7 %) isporučiti 1,225.680 tona. Na domaće tržište plan je otpremiti 440.900 tona, 18.000 tona više nego lani. Od ostalih proizvoda planirana je prodaja 25 tisuća tona čađe, 30 tisuća tona glinarskih proizvoda i 2,3 tisuće proizvoda iz PC Tekuća gnojiva usluge i servisi. Za modernizaciju postrojenja i njihovo visoko korištenje, te kontinuitet proizvodnje i otpreme uložit će se 50 milijuna kuna.
cartmann: ” O kretanju cijene dionice PTKM svak ima svoje subjektivno ili objektivno misljenje, to necu komentirati, ali u ovom threadu nerijetko procitam izjave koje se ne mogu subjektivno protumaciti, npr. kao da ti netko kaze da je Tirana glavni grad Hrvatske. Isto tako se zna kako se racuna “racun dobiti i gubitka” tj. sama rijec kaze, a on u slucaju PTKM moze biti pozitivan iskljucivo ako je Petrokemija u posljednjem kvartalu 2006. ostvarila dobit od 62,267 ili vise milijuna kuna. Ali, s obzirom da je prosle godine u posljednjem kvartalu ostvarila gubitak od 32,709 milijuna kuna, a u ovoj godini zbog eksplozije u postrojenju nije poslovala polovicu prosinca, a fiksni troskovi proizvodnje su relativno visoki, osobno cu biti ugodno iznenadjen ako gubitak u 2006. bude manji od 100 milijuna kuna. Po procjeni fin. analiticara gubitak ce biti oko 130 milijuna kuna. ”
Znam da je teško ove činjenice prihvatit ali to je jednostavno tako gubitka će biti i to velikog na vrijeme ste upozoreni posljedice snosi svako od nas ako griješim bit ću ocrnjen ako ne, bit će te u gubitku kako god da okreneš gubitak stekneš.
na vrijeme ste bili upozoreni…
Gospodo,
molim vas zar bi austrijanci stavljali ovu dionicu u njihovu tvz. košaricu da barem nešto ne znaju o njoj
firma posluje s gubitkom a oni je stavljaju uz bok sa hrvatskim top dionicama ma dajte……
ili igraju neku podmuklu igru ili nemaju pojma šta se dešava na ovim prostorima
možda misle da smo se mi balkanci opoštenili pa kao igramo po pravilima
jadni oni!!!!!!!!!!![smiley8][smiley8][smiley8]
neće austrijanac naslijepo kupovati u to budite uvjereni, a sto se tice podmuklih igara mislim da tu nema mjesta, dionica je uvrstena u “kosaricu” sa certifikatom i iza nje stoje. Ovo su samo igre i malo drhtavih ruku, nitko nije kupovao dionicu petrokemije na osnovu FI, ja sam strpljiv i čekam. Pozdrav