PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mika: ” ako Vlada proda za 100 kuna ja ću uzet kredit u banci i dati 101 kunu i kupiću čitavu petrokemiju i za godinu dana dotjeraću dionicu do 1000 kuna. ” Kako to misliš napraviti? Napravio si dubinsko snimanje i imaš već neki projekat ili samo laprdaš gluposti. [smiley2] Pozdrav

upravo tako prijatelju, ja poznam ptkm do najsitnijih detalja, investicijska studija je napravljena uz projekciju idućih 15 godina. U tom periodu ptkm garantira opasan povrat sredstava onome tko uloži u njenu kupovinu. Moji izračuni pokazuju da je kupovina ptkm uz cijenu od 400-500 kuna kupcu koji osigurava plin sa sobom itekako isplativa investicija. Projekcije razvoja poljoprivrede garantiraju potrošnju gnojiva u idućim godinama preko 1 mil. tona. Hrvatska petrokemija postaje regionalni opskrbljivač bez kojeg nema opstanka poljoprivrede. Jedini problem ptkm u ovome trenutku je vlasnička struktura, odnosno većinsko vlasništvo države. Čim se to promijeni ptkm će na burzi vrijediti 1,5 godišnjeg prometa. Uzmi digitron i tu cifru podijeli sa brojem dionica i sve će ti biti jasno. Usput razmisli o cijeni koju je MOL platio za INU i koliko je ta cijena bila iznenađenje za sve da su mađari bili spremni toliko platiti. A koliko im sad taj paket vrijedi koju godinu iza.
Ista situacija će biti i sa petrokemijom. Ako misliš da se ptkm slučajno našla u košarici austrijskih banaka pao si sa marsa.
[smiley4]

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

[Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A Stanje na dan: 23.02.2007 Naziv vlasnika računa Mjesto HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A Stanje na dan: 02.03.2007 Naziv vlasnika računa Mjesto HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA Skrbnički račun: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA Stanje nepromijenjeno. [smiley6][smiley6][smiley6]

gospodo oni koji prate situaciju oko ptkm znaju da se iza desetog mjesta krije hrpa dioničara sa par desetaka tisuća dionica koji su se u zadnjih 6 mjeseci ukrcali. biti će zanimljivo vidjeti tko su ovi igrači koji su ovaj tjedan haračili po 250 kuna. Ne zaboravite mali broj dioničara kontrolira 90% dionica.

Opet je vojska sitnih ulagača unutar PTKM,što nije dobro.
Na objavu GI bit će gadne bježanije iz petrice
o privatizaciji nema ni pojma(provjereno)
Malo napredniji su iskoristili ovaj val i izašli na 240.
to je samo moje razmišljanje temeljene na dosadašnjim tokovima Petrokemije.
Iz vlasničke strukture se ne vidi ulazak krupnijih igrača.

[color=blue][b]Razmišljamo o prošlosti, muči nas budućnost, a sadašnjost nam izmiče .[/b]..[/color]

Opet je vojska sitnih ulagača unutar PTKM,što nije dobro. Na objavu GI bit će gadne bježanije iz petrice o privatizaciji nema ni pojma(provjereno) Malo napredniji su iskoristili ovaj val i izašli na 240. to je samo moje razmišljanje temeljene na dosadašnjim tokovima Petrokemije. Iz vlasničke strukture se ne vidi ulazak krupnijih igrača.

A kako znaš nije možda treći iz TOP 10 dodatno podebljavao????

Opet je vojska sitnih ulagača unutar PTKM,što nije dobro. Na objavu GI bit će gadne bježanije iz petrice o privatizaciji nema ni pojma(provjereno) Malo napredniji su iskoristili ovaj val i izašli na 240. to je samo moje razmišljanje temeljene na dosadašnjim tokovima Petrokemije. Iz vlasničke strukture se ne vidi ulazak krupnijih igrača.

nisi pratio forum baš najbolje zadnjih dana jer bi inače vidio informacije po kojima prvih 50-ak dioničara kontrolira 90% broja dionica.

dobro si zamjetio ovo u vezi kineza, kolega oni mogu sve da naprave ali dubrivo ne to ti je ono o cemu graham govori, kula je ogradena, tu i tamo stave most ( uvoz), al mi odosmo na zapad pa sada zapad gleda da kupi istok prije nego cijene skoce, cista ekonomija[smiley11]

ne mari za male stvari i ostat ce male

nema tu nikakve ekonomije na petrokemiji
čiste špekulacije ,hoće biti neće biti privatizacije.
bit će je samo kada???? i koliko će do tad puta zaronit ispod 200.

Decki moji.
Stav ove Vlade je da se u njenome mandatu naprave sve pending privatizacije.
Provjereno.
Iako su izbori siba se i sa TLM-om i rjesavanjem Lenca.
Polancecov stav je i to radi da se ove godine trebaju svi projekti zavrsiti.
Tako da smatram da ce i PTKM ove godine biti na tapeti.

Pozdrav.,
[smiley2]

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Dragi moji prijatelji,

Mi smo sa Petrokemijom proživjeli sve uspone i padove , nedamo se smesti.
Uvjek postoje oni kojima je sve skupo i opasno ( za njih je i Pliva, i Ina bio veliki rizik) ali što je tu je.
Kao što sam već jednom napisao “PETROKEMIJA – STRPLJEN SPAŠEN” – pa kome je i ovo rizik neka ne ulazi ili odmah proda.

Pozdrav[smiley1]

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Dugo pratim “borbe”oko ove dionice i po prvi put imam osjećaj
da neki nisu ušli u Petricu i sada je guraju dole nebi li se ukrcali..
Žao mi je,neće proći ovaj put.
Tender se objavljuje i to još ovaj mjesec.
BTW,zašto bi i sada bilo kasno ući?[smiley2]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Decki moji. Stav ove Vlade je da se u njenome mandatu naprave sve pending privatizacije. Provjereno. Iako su izbori siba se i sa TLM-om i rjesavanjem Lenca. Polancecov stav je i to radi da se ove godine trebaju svi projekti zavrsiti. Tako da smatram da ce i PTKM ove godine biti na tapeti. Pozdrav., [smiley2]

kažeš ove godine,vjerojatno.
ali do toga nas čekaju još godišnje izvješće
koje nevjerujem da će biti dobro
obzirom na preuranjeni remont u 06. g.
sjetimo se zadnjeg izvješća za 3Q ,kad je Ptkm potonuo do 170 kn sa 235
bojim se da bi se to opet moglo desit.
pozdrav.

[color=blue][b]Razmišljamo o prošlosti, muči nas budućnost, a sadašnjost nam izmiče .[/b]..[/color]

ako neko želi naučit o burzi trebao je kupit petrokemiju, i ako preživi može sam kupovati dionice, ako ne, bolje da ulaže u fondove(b.graham), a ostale ostavi da u miru bacajo svoj novac kroz prozor, da bi u kasnim godinama uživali [smiley11], jer privatizacije se dešavaju svakih 50 ili 100 godina……

New Report

Close