[i]quote=dgmaz]
Dali netko zna dali ovaj mjesec ide Petrokemija u prodaju i kolika bi mogla biti ponuđena cijena cca ( znam da je to nemoguće procijeniti )
[/quote[/i]
Ide ovaj mjesec to je sigurno i to mislim sredinom mjeseca! Kolika će cijena biti???
Čuj! Svatko ima svoju procjenu, neki očekuju BV (270 kn) a netki puno više![smiley2]
Da li na kraju dana može da netko stavi jeli bilo promjene u prvih 10 ili su podebljali pozicije! Thxn
dgmaz: ” Dali netko zna dali ovaj mjesec ide Petrokemija u prodaju i kolika bi mogla biti ponuđena cijena cca ( znam da je to nemoguće procijeniti ) ” Kako nije moguće procjeniti? Vrlo jednostavno, ponuđena cjena će biti 270 kn a zaključna vjerojatno od 400-500 zavisno dali će biti 2 ili 3 kupca. tender ide ovaj mjesec. ajd zdravo!
kupaca će biti i više, a cijena bi se trebala vrtiti oko tih 500 kuna uz mogućnost i nekog iznenađenja, ali to kad dođe vrijeme.
Ma kojih 500 kuna? Na temelju čega si to zaključio? Pa to je kronični gubitaš, ako cijena dosegne Bv super.
Jučer je neko komentirao da će danas ujutro bit blokada i svi su si međusobno čestitali ko da će cijena u nebo. A gle danas, -4%.
Mislim da bi bilo pametnije iznositi činjenice i interpretacije istih, a ne lupat napamet i navlačit ekipu jer na taj način možete nekome uzrokovati gubitak novaca, a to je ozbiljna stvar! Na ovaj način ne pridonosimo kvaliteti foruma, nego baš suprotno!
Evo stanja od prošlog petka 23.02. Izvješće za ovaj tjedan biti će objavljeno na SDA kasnije, poslije 18.00.
Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 23.02.2007
Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Ma kojih 500 kuna? Na temelju čega si to zaključio? Pa to je kronični gubitaš, ako cijena dosegne Bv super. Jučer je neko komentirao da će danas ujutro bit blokada i svi su si međusobno čestitali ko da će cijena u nebo. A gle danas, -4%. Mislim da bi bilo pametnije iznositi činjenice i interpretacije istih, a ne lupat napamet i navlačit ekipu jer na taj način možete nekome uzrokovati gubitak novaca, a to je ozbiljna stvar! Na ovaj način ne pridonosimo kvaliteti foruma, nego baš suprotno!
Sta, nisi uzeo pa gluposti pises.
Gledaj, iako je kronicni gubitas proslo je brdo naloga po 250.
Ako ga kupuje netko i ako mu sinergijski puno znaci ide do booka, sigurno.
A drzava tako i tako voli otpisivati dugove.
Tko je prodavao ove blokove jucer, odnosno tko je spiskao 2 milje po 250???
Neke budale koje to na forumu pokupe, jelda?
Svasta…
Gledajete. Ove godine ce biti dosta M&A.
Hrvatska je trenutno hot spot za to.
Arenaturist je samo pocetak.
Dali netko zna dali ovaj mjesec ide Petrokemija u prodaju i kolika bi mogla biti ponuđena cijena cca ( znam da je to nemoguće procijeniti )
“Unatoč planovima za dodatnu privatizaciju, dugoročna perspektiva kompanije nije previše optimistična. Škare plina i poljoprivrede, u kojima Petrokemija posluje, teško da će ublažiti pritisak na kompaniju. Cijena nafte, pa automatski i plina, teško da će se smanjivati. Čak i ako ostane ista, plin će za Petrokemiju poskupljivati jer će se postupno smanjivati diskont koji kompaniji sada odobrava Ina. Dakle, jedna strana jednadžbe svakako će se pogoršavati. Hoće li Petrokemija uspjeti pronaći model za koliko-toliko profitabilno poslovanje, ovisi isključivo o hrvatskoj i regionalnoj poljoprivredi.”
Početna cijena ide po nominali, ali kako nitko nije toliko blesav da toliko plati za petrokemiju na prvi natječaj nitko se neće javiti. Onda ide sljedeći natječaj po nižoj cijeni, i tako dalje sve dok se ne dođe do cijene koju je potencijalni kupac spreman platiti, a država spremna prihvatiti. Koliko će to biti, siguran sam da u ovom trenutku niti država ne zna. Nebi me iznenadilo da ta cifra bude bliže 100 kuna nego 500 kuna što je tržište danas i pokazalo.
Pozdrav
dgmaz: ” Dali netko zna dali ovaj mjesec ide Petrokemija u prodaju i kolika bi mogla biti ponuđena cijena cca ( znam da je to nemoguće procijeniti ) ” “Unatoč planovima za dodatnu privatizaciju, dugoročna perspektiva kompanije nije previše optimistična. Škare plina i poljoprivrede, u kojima Petrokemija posluje, teško da će ublažiti pritisak na kompaniju. Cijena nafte, pa automatski i plina, teško da će se smanjivati. Čak i ako ostane ista, plin će za Petrokemiju poskupljivati jer će se postupno smanjivati diskont koji kompaniji sada odobrava Ina. Dakle, jedna strana jednadžbe svakako će se pogoršavati. Hoće li Petrokemija uspjeti pronaći model za koliko-toliko profitabilno poslovanje, ovisi isključivo o hrvatskoj i regionalnoj poljoprivredi.” Početna cijena ide po nominali, ali kako nitko nije toliko blesav da toliko plati za petrokemiju na prvi natječaj nitko se neće javiti. Onda ide sljedeći natječaj po nižoj cijeni, i tako dalje sve dok se ne dođe do cijene koju je potencijalni kupac spreman platiti, a država spremna prihvatiti. Koliko će to biti, siguran sam da u ovom trenutku niti država ne zna. Nebi me iznenadilo da ta cifra bude bliže 100 kuna nego 500 kuna što je tržište danas i pokazalo. Pozdrav
E moj vorda, trkeljas li ga ti trkeljas.
Znaci, ako cijana pada ide na prvu aukciju, nitko se ne javi, pa na drugu, pa Polancec nece, pa na trecu gdje vidi da je PTKM jos u vecem s…nju dok se ne proda za kunu jerbo ima uzasnih gubitaka.
Gledam malo tvoje postove na VART i tamo isto navlacis na dolje, jer nisi u dionici.
A mislim da imas dosta u KABI pa si malo ubdiran jer nikako da se krene.
Gle, brojke svoje govore.
Protrzilo se u par dana u milijunskim iznosima PTKM.
Mogla bi i u CROBEX uci (mozda je, nisam siguran pa nabadam).
A potebi to je smetje za kunu tipa TLM, LENAC i ekipa.
E pa neide to tako prijatelju.
Jest, PTKM je gubitas, ali zasto se onda trazi, zsto ima milijunske promete.
Ajde ti to nama objasni.
Ili smo svi u zabludi.
dgmaz: ” Dali netko zna dali ovaj mjesec ide Petrokemija u prodaju i kolika bi mogla biti ponuđena cijena cca ( znam da je to nemoguće procijeniti ) ” “Unatoč planovima za dodatnu privatizaciju, dugoročna perspektiva kompanije nije previše optimistična. Škare plina i poljoprivrede, u kojima Petrokemija posluje, teško da će ublažiti pritisak na kompaniju. Cijena nafte, pa automatski i plina, teško da će se smanjivati. Čak i ako ostane ista, plin će za Petrokemiju poskupljivati jer će se postupno smanjivati diskont koji kompaniji sada odobrava Ina. Dakle, jedna strana jednadžbe svakako će se pogoršavati. Hoće li Petrokemija uspjeti pronaći model za koliko-toliko profitabilno poslovanje, ovisi isključivo o hrvatskoj i regionalnoj poljoprivredi.” Početna cijena ide po nominali, ali kako nitko nije toliko blesav da toliko plati za petrokemiju na prvi natječaj nitko se neće javiti. Onda ide sljedeći natječaj po nižoj cijeni, i tako dalje sve dok se ne dođe do cijene koju je potencijalni kupac spreman platiti, a država spremna prihvatiti. Koliko će to biti, siguran sam da u ovom trenutku niti država ne zna. Nebi me iznenadilo da ta cifra bude bliže 100 kuna nego 500 kuna što je tržište danas i pokazalo. Pozdrav
ako Vlada proda za 100 kuna ja ću uzet kredit u banci i dati 101 kunu i kupiću čitavu petrokemiju i za godinu dana dotjeraću dionicu do 1000 kuna. A ti dobro govoriš da je tržište danas pokazalo da cijena ide prema 100 kuna. Svi to primjećuju ovih dana.
ako Vlada proda za 100 kuna ja ću uzet kredit u banci i dati 101 kunu i kupiću čitavu petrokemiju i za godinu dana dotjeraću dionicu do 1000 kuna.
Kako to misliš napraviti? Napravio si dubinsko snimanje i imaš već neki projekat ili samo laprdaš gluposti.
[smiley2]
Pozdrav
[Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 23.02.2007
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 02.03.2007
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:
Stanje nepromijenjeno.
[smiley6][smiley6][smiley6]
pa jel ovdje iko išta zna o petrici koji to mogu biti potencijali, pa to vam je jedan večih izvoznika, potrošnja gnojiva ne može se smanjit, pa ako ide hr u eu, cijene mogu samo gore, pa tamo ne pričaju o 100 kuna, petrica ima sve certifikate za proizvodnju, pa ako rusi podignu cijenu plina, skuplje če platiti onaj zadnji u dučanu, sigurno ne vlasnik petrice, u eu ne idu u 5 ujutru na polje i kopaju vlastito djubre, tamo idu u 8h sati ujutru po subvencije, a sada nema ni više kineza ima i kod njih zbog hiperproducije ima ekonomskih problema, tako da nema više konkurencije, neko če je kupit i ako na kraju zato da ju zatvori ili napravi najaču u ovm področju ali to zbog toga jer posao koji pravi vredi puno..[smiley8]