dali se neko sjeća na koliko je KD zadnji put izlazio.Kupovali su po 80 kuna, a mislim da su na cca. 160-170 prodavali. Ako su u tom postotku njihova očekivanja i sada takva ova priča će imati jako sretan završetak za dioničare.
To je smiješno u RH najveći potrošač je AGROKOR i imaju ugovor sa PTKM a ostatak se izvozi dakle preko milijardu i 200 milijuna Kn ostvari se kroz izvoz….. Ako nešto ne valja sa gnojivom tek onda mijenjaš…. I gorivo možeš nabaviti jeftnije za 1kn po litri ako uvoziš direktno iz IRANA s benziske pumpe[smiley2]
Kada bi se povećanjem cijena mogli peglati gubici onda bi sva poduzeća bila hiperprofitabilna. Na žalost, tržište u takvim slučajevima reagira nepovoljno za proizvođača. Za razliku od Petrokemije koja ne može birati dobavljača plina (a i da može platila bi ga puno skuplje), njezini kupci i te kako mogu birati dobavljača gnojiva. Ako će netko napusti Petrokemijina gnojiva, prvi će to biti Todorić. Taj ništa ne plaća skupo, ako uopće plaća. Taj ima na grbi ogromne kombinate koje pokušava oživjeti, a dodatni trošak mu nikako ne ide u korist. Baš me interesira što dioničari Belja ili PIK Vinkovci misle o povećanju cijena gnojiva. Iako nisam često na tim temama, čini mi se da za sada svi mudro šute.[smiley2]
Pozdrav
povecanje cijena je za male, veliki igraci uvjek dobiju popuste i pogodnosti, ako smo mali nismo djeca[smiley11]
[/quote]Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 02.02.2007
Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA ZAGREB, HRVATSKA
[color=blue]Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA [/color]
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
[color=blue]Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA [/color]
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB,
HRVATSKA RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV. DRŽ. IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 09.02.2007
Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Ono što jer najbitnije da je Slavonac izašao, ušli KD Victoria, te podebljali Hypo Alpe Adria.
Kada je Slavonac izašao iz Đure Đakovića cijena je otišla gore, kada je izašao iz Elke cijena je otišla gore, isto vrijedi i za DKVS.
Mauricije nije mi jasno zašto to slavonac radi. Istina da je ulazio u neke dionice jako rano, ali zašto izlazi prije daljnjeg rasta[smiley10]
Mauricije nije mi jasno zašto to slavonac radi. Istina da je ulazio u neke dionice jako rano, ali zašto izlazi prije daljnjeg rasta[smiley10]
Ne znam zašto radi, ali sa svojim velikim količinama koje prodaje, kao na primjer na Đuri, dionicu čini likvidnom. Petrokemija livkidnost ima, ali očekujem rast od najmanje 20-30% u sljedećem periodu jer je KD Victoria ušla opet među prvih deset, a oni ne izlaze bez zarade.
… nije mi jasno zašto to slavonac radi….zašto izlazi prije daljnjeg rasta[smiley10]
Recimo da je Slavonac na ovoj dionici zaradio 50% i da mu lova treba za neku drugu dionicu , možda ATPL . Ništa posebno ni čudno. Ono što je bitno je da netko drugi kupuje te velike količine koje Slavonac prodaje i to bez rušenja cjene,dapače uz rast cjene sa 200 KN an 215 KN . Onaj tko to kupuje također računa na solidnu zaradu na ovoj dionici od minimalno 15% a to je iznad 240 KN . To je cjena oko koje se može razmišljat o prodaji kad do nje dođemo .[smiley2]
Razlog je vrlo jednostavan i lako uocljiv, zif ocekuje znacajan pad cijene kao posljedicu povecanja cijene plina te izuzetno negativnog financijskog izvjesca. Prije nije zelio izaci jer nije mogao naci kupce koji su spremni riskirati i kupiti dionice ptkm, a poklapanje kupnje s 80tak tisuca dionica bi srusilo cijenu na 100kn, sto mu, naravno, nije pogodovalo.
A ovih nekoliko malcice vecih dionicara koji su kupovali dionice su ocito zakljucili da na trzistu nema dovoljno njima zanimljivih dionica tj. ili su vec napuhane, ili su vec usli u te dionice pa diverzificiraju portfelj i na ove riskantnije dionice.
inquirer: ” … nije mi jasno zašto to slavonac radi….zašto izlazi prije daljnjeg rasta[smiley10] ” Recimo da je Slavonac na ovoj dionici zaradio 50% i da mu lova treba za neku drugu dionicu , možda ATPL . Ništa posebno ni čudno. Ono što je bitno je da netko drugi kupuje te velike količine koje Slavonac prodaje i to bez rušenja cjene,dapače uz rast cjene sa 200 KN an 215 KN . Onaj tko to kupuje također računa na solidnu zaradu na ovoj dionici od minimalno 15% a to je iznad 240 KN . To je cjena oko koje se može razmišljat o prodaji kad do nje dođemo .[smiley2]
Slavonac ovde nije zaradio skoro ništa ,obzirom koliko su dugo unutra
oni su je dobili pod 203,50 kn
sad izračunajte koliko su zaradili
A mogli su puno više ali ,
sad bježe van
htjeli mi to priznati ili ne.
Cartmanne, teza ti nije ispravna. Postoji dobar razlog zbog kojeg će PTKM biti još likvidnija nego do sada a cijena će se vrlo polagano dizati. Ipak ovom prilikom ću biti sebičan pa neću objaviti razloge zbog kojih dva strana fonda kupuju PTKM.