PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kod Petrokemije je zanimljiv podatak P/S koji je i više nego povoljan u korist nje.

Pri cijeni od 215 kuna imamo sljedeće podatke, uzevši broj dionica nakon dokapitalizacije:

Ukupne obveze / Ukupna imovina: 0,53
Koeficijent tekuće likvidnosti: 0,98
P/B: 0,79
P/S: 0,45
Tržišna kapitalizacija: 718.340.155
Uk. prihodi (projekcija 2006.): 1.600.000.000
AKTIVA: 1.531.806.000

Kako je za 09/2006 Petrokemija imala gubitak od 85 milijuna kuna, te kako je Odlukom Glavne skupštine društva od 7. prosinca 2006. godine određeno pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala smanjenjem nominalnog iznosa dionica tako da je upisani temeljni kapital u iznosu od 988.688.400,00 smanjen za iznos od 321.323.730,00 na iznos 667.364.670,00 kuna.
Radi smanjenja temeljnog kapitala smanjen je nominalni iznos dionica tako da pojedinačna nominalna vrijednost dionice iznosi 270,00 kuna.
Uprava društva provela je smanjenje temeljnog kapitala. Odlukom Glavne skupštine društva od 7. prosinca 2006. godine određeno je povećanje temeljnog kapitala bez promjene nominalnog iznosa dionica tako da je upisani temeljni kapital u iznosu od 667.354.670,00 kuna povećan za iznos od 234.736.920,00 kuna na iznos 902.101.590,00 kuna.Nominalni iznos dionica povećanjem temeljnog kapitala ostaje nepromijenjen, tako da pojedinačna nominalna vrijednost dionice iznosi 270,00 kuna. Uprava društva provela je povećanje temeljnog kapitala.

Ovaj zadnji dio je preuzet iz sudskog registra i cijeli je citiran.

Po meni će biti vrlo zanimljivo izvješće za prošlu godinu, jer je očito da je gubitak prethodnih godina anuliran. Ako je tako, prošlu godinu Petrokemija bi trebala završiti s 40 milijuna gubitaka. Kako ova zima nije (za sada) bila oštra, to je još jedna povoljna situacija za nju ili kaj bi naši stari rekli, bumo videli, ne?

U prilogu se nalazi graf koji, također, ide u korist PTKM, pa ako mogu drugi mogu i ja [smiley2]:

Po meni će biti vrlo zanimljivo izvješće za prošlu godinu, jer je očito da je gubitak prethodnih godina anuliran. Ako je tako, prošlu godinu Petrokemija bi trebala završiti s 40 milijuna gubitaka. Kako ova zima nije (za sada) bila oštra, to je još jedna povoljna situacija za nju ili kaj bi naši stari rekli, bumo videli, ne?

a nitko nije spomenuo popravak štete koja nije nemala i neplanirani remont u 12 mj.
gubitak će biti puno veći od 100 ml. kn
to će jako uticati na pad ptkm

prema dostupnim podacima, uzlet je neminovan…..hmm ako je još vjerovaxti miki i njegovom tenderu…..[smiley2]

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Mudro zboriš koraće, samo prije nego što nešto napišeš na forumu, prouči literaturu koje brate ima koliko hoćeš a tek stranica. I nije neplanirani, već planirani remont kao i svake godine u to doba, ali da ja ne bi branio interese Petrokemije, jel me zaboli, argumentirano ću reći da sam protiv svakih insinuacija, i da je stanje krajnje alarmantno, što god to značilo.

Danas, za razliku od nekih, očekujem lagano probijanje 220,00 kuna i otvoren put k ATH. [smiley2]

Ovakve negativne projekcije stvarno su nerealne, kada poduzeće ima stand u proizvodnji jedino trošak plaća, fiksni troškovi i ostali troškovi ti troškovi bi trebao biti oko 7-10 milijuna Kn ne više ali to nije trošak nego je napravljen godišnji remont, šteta nije bila više od 500 000 Kn, a rezerve mineralnih gnojiva ima puno puno više i cijena dionica PBZ je otišla pa ovaj iznos je neutraliziran sve ostalo je nerealno
Cijena…. jako prometno [smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Dobro je pogledti stavku materijalna imovina i financijska imovina u bilanci i zaključiti nešto, ako se može zaključiti, a po načinu to će biti jako teško.

prema dostupnim podacima, uzlet je neminovan…..hmm ako je još vjerovaxti miki i njegovom tenderu…..[smiley2]

promet prošlog tjedna pokazuje da mi se malo može vjerovati. Radnicima će se ponuditi do 25%, ostatak ide na tender, a 40% dionica je na tržištu. Ništa šta raste iz zemlje ne može bez umjetnog đubra. Neznam samo za one salate koje đaponezeri uzgajaju u kadi i kockaste lubenice.
Za deteljne informacije vidi interenet stranice petrokemije. Pogotovo naš novi prijatelj radivoj korać bi se mogao upoznati sa tim stranicama

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ovakve negativne projekcije stvarno su nerealne, kada poduzeće ima stand u proizvodnji jedino trošak plaća, fiksni troškovi i ostali troškovi ti troškovi bi trebao biti oko 7-10 milijuna Kn ne više ali to nije trošak nego je napravljen godišnji remont, šteta nije bila više od 500 000 Kn, a rezerve mineralnih gnojiva ima puno puno više i cijena dionica PBZ je otišla pa ovaj iznos je neutraliziran sve ostalo je nerealno Cijena…. jako prometno [smiley2]

Šteta je bila puno vešća od 500 000 kn ,nazovi 044-682-794 pa pitaj kolika je šteta.
zašto će biti gubitak zbog remonta ,zato što je remot i hlađenje postrojenja uvijek bilo u 1 mj. a sad je još i produljeno a počelo je u 12. 06.g
to znači da će zadnji Q imati neusporedivo veći gubitak od dosadašnjih godina , a 3 Q je uvijek bio tradicionalno najgori.

Danas se može primjetiti da više nema većih naloga niti na prodaji a sve sa kupnje je povučeno ili se kupuje direktno , stoga može se očekivati pokušaj rušenja cijena prema dolje jer su nalozi maknuti sa prodaje, sve u cilju kupovine jače količine dionica po cijeni od 210-215Kn………….
Pozdrav

Danas se može primjetiti da više nema naloga niti na prodaji niti na kupnji, stoga može se očekivati pokušaj rušenja cijena prema dolje jer su nalozi maknuti sa prodaje, sve u cilju kupovine jače količine dionica po cijeni od 210-215Kn…………. Pozdrav

Nisam baš shvatio, ali evo stanja:

Nisam baš shvatio, ali evo stanja:

Ukratko da se uđe po što nižoj cijeni[smiley2]

New Report

Close