A to je upravo ono što sam pričao par postova iznad a vezano je za Petrokemiju, dovoljno je samo iskra da vidimo najmanje BV:
Citat:
“Po meni, za dioničare Petrokemije je najbitnije da ona počne poslovati pozitivno, da svoj imidž vječnog gubitnika promijeni u dobitnika, tada će i cijena biti manje promjenjiva i siguran sam neće imati tolike oscilacije, sada ima karakter više špekulativni, a da bi to napravila mora se privatizirati jer jedino tako će budućem vlasniku biti stalo da ona posluje kako treba. Ovako, nikad ne znaš što možeš očekivati, dobit, gubitak ili supergubitak.
Ipak, mislim da je crno za ovu dionicu prošlost, vrlo negativne vijesti su je bacile u tamu, ali ne i uništile. Krećemo ispočetka, pa za dalje ćemo vidjeti. Moj je sud da će barem sadašnji BV okrznuti.”
A to je upravo ono što sam pričao par postova iznad a vezano je za Petrokemiju, dovoljno je samo iskra da vidimo najmanje BV: Citat: “Po meni, za dioničare Petrokemije je najbitnije da ona počne poslovati pozitivno, da svoj imidž vječnog gubitnika promijeni u dobitnika, tada će i cijena biti manje promjenjiva i siguran sam neće imati tolike oscilacije, sada ima karakter više špekulativni, a da bi to napravila mora se privatizirati jer jedino tako će budućem vlasniku biti stalo da ona posluje kako treba. Ovako, nikad ne znaš što možeš očekivati, dobit, gubitak ili supergubitak. Ipak, mislim da je crno za ovu dionicu prošlost, vrlo negativne vijesti su je bacile u tamu, ali ne i uništile. Krećemo ispočetka, pa za dalje ćemo vidjeti. Moj je sud da će barem sadašnji BV okrznuti.”
petrokemija je radila u vrijeme komunizma kad pojmovi tipa profit, bilančni pokazatelji nisu bili bitni ili se o njima nije smjelo govoriti. Proizvodilo se, gnojivo se distribuiralo seljacima i kombinatima, mi smo kupovali poljoprivredne proizvode i svi sretni. Onda dolazi nesretni rat koji je apsolutno utjecao na poslovanje petrokemije ali kao što vidimo nije ju uspio baciti na koljena. Ova Vlada prepoznaje činjenicu o velikoj vrijednosti petrokemije ali naravno isključivo uz uvjet tržišnog ponašanja jer država kao vlasnik ili radničko samoupravljanje u današnjim uvjetima nemogu opstati. Novi gazda će vrlo brzo pokazati da je ptkm moćna firma koja može ostvarivati značajnu dobit. Vjerujem da određeni broj burzovnih igrača možda neće niti prodavati tijekom privatizacije nego će čekati da novi gazda kroz koju godinu digne vrijednost ove dionice do sad nezamislivih razina kao što su čekali ili trebali čekati npr.vlasnici ZABE, PBZ-a, RIBE.
Vezano na upit kolege xmana – mislim da je to bio Hrvatski radio II program a pretpostavljam da bi i ne’ko od novinara mogao nešto prenijeti … ako netko ima tjedni program može slobodno pogledati … možda sam i pogriješio stanicu (tast mi ima radio na ”žgance,” tj. biranje je na kotačić ;-))) …
evo počeli smo nagrizati velike naloge……uff..uff…[smiley2] prošlo više od 1200 dionica po 208kn…
a tako rano..
PTKM-R-A Vrijeme: 10:12:50
Kupnja
Ukupno ponuda 41
Ukupno dionica 14121
5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Prodaja
Ukupno ponuda 108
Ukupno dionica 25743
5 najboljih ponuda
Cijena Količina
205,01 100
205,00 1105
202,50 10
201,45 115
201,00 187
208,00 493
209,00 540
210,00 705
212,73 110
213,92 38
Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
208,00 15 10:11:26
208,00 1230 10:11:11
208,00 189 10:11:11
207,99 147 10:11:11
207,98 130 10:11:11
207,93 173 10:11:11
207,93 13 10:10:12
205,00 395 10:08:41
[smiley2]
Alien:
”
Cestitam strpljivima – ja sam na PTKM po treci put usao na 175 izasao na 199. Lovu od toga pretocio u NACE i za sad mi nije zao [smiley2]. Krene li NACE lose zacas to obrnem i vratim se u PTKM
”
jesi siguran ?? [smiley10]
Sigurna je jedino smrt. No, ne moze NACE pasti u jednom danu 45% koliko sam s njim u plusu za sad [smiley1]
Arap:
”
Alien:
”
Cestitam strpljivima – ja sam na PTKM po treci put usao na 175 izasao na 199. Lovu od toga pretocio u NACE i za sad mi nije zao [smiley2]. Krene li NACE lose zacas to obrnem i vratim se u PTKM
”
jesi siguran ?? [smiley10]
”
Sigurna je jedino smrt. No, ne moze NACE pasti u jednom danu 45% koliko sam s njim u plusu za sad [smiley1]
svaka čast kolega na velikom plusu…ja inače više preferiram lagani ali stalni rast…cca. 8% mjesečno…[smiley2][smiley2]
ptkm trenutno ima 35 mil.kuna u dionicama PBZ-a. Nije loše.[smiley2]
Ovakovo čiščenje po prodaji PTKM /prošlo više od 5300 komada/ možda je znak da je netko saznao za izvješče 2006. Izgleda da če biti vrlo dobro [smiley2]
Ovakovo čiščenje po prodaji PTKM /prošlo više od 5300 komada/ možda je znak da je netko saznao za izvješče 2006. Izgleda da če biti vrlo dobro [smiley2]
kad se očekuje izvješče
thnxx