Kolko tebi vrijedi ta dionica, ali onako realno, te koje su tvoje procijene oko kretanja cijene do kraja godine?
Ispod 300 kn ju ne dam ove godine.
Jako zanimljiva situacija, 2 brane, jedna na 205 KN, jedna na 208. Jedna sutra mora puknuti [smiley2]
Kolko tebi vrijedi ta dionica, ali onako realno, te koje su tvoje procijene oko kretanja cijene do kraja godine?
Ako bude poslovala s dobiti, vrijedit će i nekoliko BV, a dotle tko zna, onoliko koliko kažu veliki igrači.
Pozdrav svima.
Danas je Vukelić bio gost na radiju (ja sam počeo slušati u 18 00); komentirao je i PTKM i TLM …
PTKM – ako sam dobro zapamtio – tražimo strateškog partnera koji će osigurati daljnju i novu proizvodnju i zapošljavanje, ne želimo scenario željezare iako su moji prethodnici 2002 godine vjerojatno …. ali na greškama se učilo i danas je bitno drukčija situacija …
Ako je netko od kolega još ešto zapamtio ili je ministar nešto i ranije govorio dajte postajte …
Pozdrav svima. Danas je Vukelić bio gost na radiju (ja sam počeo slušati u 18 00); komentirao je i PTKM i TLM … PTKM – ako sam dobro zapamtio – tražimo strateškog partnera koji će osigurati daljnju i novu proizvodnju i zapošljavanje, ne želimo scenario željezare iako su moji prethodnici 2002 godine vjerojatno …. ali na greškama se učilo i danas je bitno drukčija situacija … Ako je netko od kolega još ešto zapamtio ili je ministar nešto i ranije govorio dajte postajte …
ovdje je sve jasno kao sunce. Vlada je preko ministarstva gospodarstva pripremila i odradila veliki posao restrukturiranja i pripreme za prodaju ptkm. Svi ovi javni istupi ministra gospodarstva završni su čin u tim radnjama. Vlada traži jednog strateškog partnera za ptkm, a više moćnih strateških partnera traži i tražiće način kako kupiti večinski paket petrokemije. U fondu se rade završne stvari za pripremu tendera koji će ubrzo ugledati svjetlo dana. Ova Vlada za razliku od nekih ima smisla za biznis i postići će vrhunsku cijenu za petrokemiju iz razloga što ova trenutno jako vrijedi. Tržište još ne prepoznaje stvarnu vrijednost ove tvornice, a možda je u igri i varijanta sa kontrolom cijene koja nekima odgovara za jače ulaze.Kako god bilo Vukelić šalje jasnu poruku o budućnosti petrokemije. Tko ovo ne prepoznaje nije zreo za burzovno poslovanje. Kad se kupci jave cijena odlazi u nebo. Na prodaji je ukupno 20 i kusur tisuća dionica što je minoran novac za iole jačeg igrača.
Pozdrav svima. Danas je Vukelić bio gost na radiju (ja sam počeo slušati u 18 00); komentirao je i PTKM i TLM … PTKM – ako sam dobro zapamtio – tražimo strateškog partnera koji će osigurati daljnju i novu proizvodnju i zapošljavanje, ne želimo scenario željezare iako su moji prethodnici 2002 godine vjerojatno …. ali na greškama se učilo i danas je bitno drukčija situacija … Ako je netko od kolega još ešto zapamtio ili je ministar nešto i ranije govorio dajte postajte …
Koja postaja?
Po meni, za dioničare Petrokemije je najbitnije da ona počne poslovati pozitivno, da svoj imidž vječnog gubitnika promijeni u dobitnika, tada će i cijena biti manje promjenjiva i siguran sam neće imati tolike oscilacije, sada ima karakter više špekulativni, a da bi to napravila mora se privatizirati jer jedino tako će budućem vlasniku biti stalo da ona posluje kako treba. Ovako, nikad ne znaš što možeš očekivati, dobit, gubitak ili supergubitak.
Ipak, mislim da je crno za ovu dionicu prošlost, vrlo negativne vijesti su je bacile u tamu, ali ne i uništile. Krećemo ispočetka, pa za dalje ćemo vidjeti. Moj je sud da će barem sadašnji BV okrznuti.
Pridružeujem se, takodjer pohvala miki i mauricuju.
Jer mislim da je prošlo crno vrije za naše Petrice, ne samo zbog izbrisanog gubitka na što je država morala intervenirati i urediti trenutno stanje. A uz to mislim da je iza nas previše firmi otišlo u stečaj raznim malverzacijama, netransparentong u bilo kojem smislu.
Stoga mislim da će država i ova baš sadašnja vlast, ne samo zbog novih izbora, nego što su se u predhodnoj njenoj vladavini dogodile jako teške i ružne stvari za naše gospodarstvo (ekonomiju).
Mislim da da će se, tj. već jesu angažirale mjerodavne i stručne osobe koje če uložiti sav trud i potencijal kako bi se Petrica u što boljem i kavalitetnijom paketu prodala, kakva i je, ali znam da je potraban jak lobi i suport.
Moje mišljenje je da treba samo malo strplljena, i trud će se isplatiti kroz dioničare, zadovoljne radnike i na veliki plus države, odnosno sadašnje vlasti!
Cestitam strpljivima – ja sam na PTKM po treci put usao na 175 izasao na 199. Lovu od toga pretocio u NACE i za sad mi nije zao [smiley2]. Krene li NACE lose zacas to obrnem i vratim se u PTKM
Cestitam strpljivima – ja sam na PTKM po treci put usao na 175 izasao na 199. Lovu od toga pretocio u NACE i za sad mi nije zao [smiley2]. Krene li NACE lose zacas to obrnem i vratim se u PTKM
jesi siguran ?? [smiley10]
Iako nije riječ samo o Petrokemiji ja ću ga postati ovdje, a mogao sam i na temi Belje, Industrogradnja:
Postoje tvrtke čije se cijene dionica nalaze ispod knjigovodstvenih vrijednosti, no te tvrtke istovremeno ostvaruju gubitak (ili vrlo malu dobit), a uz to mogu imati potencijal rasta ili, još bolje, već bilježe rast poslovanja”. U slučaju da te tvrtke počnu poslovati pozitivno ili da povećaju svoju profitabilnost, valuacija njihovih dionica dospjet će na potpuno drukčiju razinu te će sigurno postati interesantne većini investitora. Takve su tvrtke na tržištu, od onih s kojima se do sada manje trgovalo, npr. Badel 1862, Belje, Industrogradnja, Petrokemija, Finvest Corp, Belišće i neke druge. Jako je važno napomenuti da je njihov potencijal rasta velik isključivo u slučaju znatnog poboljšanja poslovnih rezultata. Svaki drugi porast cijene dionice, osim u slučaju preuzimanja, bio bi potpuno neopravdan, opominje Pevec.