Na toj Čađari bi i Warren E Buffett popušio novce.
pozdrav
ovo bih mogao shvatiti kao osobni kompliment, naime ja sam na cadari u dobrom plusu [smiley2]
salu na stranu, prema onim uputama koje je buffet savjetovao, on i ne bi u nju ulozio, a cini mi se da je vecina dionicara u nju iz cisto spekulativne pozicije, odnosno dugorocno ne vjeruju u ptkm, ali kratkorocno ocekuju solidan prinos
pozdrav
Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 05.01.2007
Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
SZIF D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA
Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 12.01.2007
Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA ZAGREB, HRVATSKA
SZIF D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
[color=blue]Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA [/color]
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA
Zapravo, nema promjena, ove su nastale dokapitalizacijom, a i Zagrebačka banka pala za jedno mjesto.
Vidim da se nitko ne usudi glasno reći istinu: “Petrokemija nema robe na lageru. Zalihe su potrošene, a proizvodnje nema zbog poznatih razoga” Rekao mi je rođo danas dok smo pili kavu na korzu. Veli, on svaki dan piči iz Oxxxxxxxxx sa šleperom i tako dva puta dnevno ( naravno potrebno je malo podmazati ). Do sad je veli bilo sve u redu, ali već par dana, veli referent, rođo nema ni za tebe. Eto, pa vi sad vidite. Ove x-ove sam moro stavit zbog zaštite identiteta rođe.
mene su učili da to ima samo u Japanu da firme nemaju zaliha ili da su ih sve rasprodale. To je strašna informacija koja u ponedjeljak diže cijenu u nebo. Znači da su u aktivi zalihe nula a povećao se iznos novca na računu. Opet dižemo target na tenderu. Hvala ti prijatelju na korisnim informacijama.
Meni je recimo PTKM i dalje vrlo zanimljiva dionica, kao što je nekima INDG. Može se zaraditi i na valovima, ali čovječe moraš biti brz na okidaču i imati još bržeg izvršitelja. U protivnom, nećeš uspjeti. Ukupno gledajući, imamo porast cijene od 180-200 kuna ili malo više od 10% u par dana, što ukupno gledajući ne izgleda tako loše.
Komentari trgovanja PTKM.
– dobro je da su se pojavili i još neki gubitaši na forumu, tako da svi oni koji su na strani istine sada moraju pisati na puno više tema, te će ih biti i manje na ovim stranicama, ili će morati raditi prekovremeno.
– ono što sam prethodnih dana pisala na PTKM pokazalo se točno.
– 200kn za nekoga pad, drugome rast, kako se uzme, ipak danas + 6.95% što nije ni malo.
– mogli ste primjetiti kod novogodišnje ankete da su investitori u najvećem postotku vjerovali u PTKM, to znači da ju večina investitora i posjeduje u svom portfelju.
– sada kad je postala narodna dionica dešavaju se ovakvi rastovi i padovi, što je pak raj za dnevne trgovce, jer malo gdje se može ovako zaraditi u jednom danu, a oni ipak dosta dižu promet koji je čak i viši nego inin.
– što možemo očekivati u sljedećem tjednu.
– slična situacija kao u ovom, neće biti novih informacija bitnih za cijenu, ali kako se bude bližila sama privatizacija to će pratiti i cijenovni rast ove dionice.
– ne vjerujem da će se javiti kupci prije same privatizacije.
– moj savjet i dalje stoji, oni sa srčanim problemima riješavajte se ove dionice.
– za dnevne trgovce, dečki udrite što jače tako da Vi dobro zaradite, ovi srčani će moći prodavati, a većina će, moje je mišljenje ipak čekati bolje cijene.
Pozdrav !
Meni je recimo PTKM i dalje vrlo zanimljiva dionica, kao što je nekima INDG. Može se zaraditi i na valovima, ali čovječe moraš biti brz na okidaču i imati još bržeg izvršitelja. U protivnom, nećeš uspjeti. Ukupno gledajući, imamo porast cijene od 180-200 kuna ili malo više od 10% u par dana, što ukupno gledajući ne izgleda tako loše.
Mauricije i ti i ja znamo da će to završiti loše. Da je to dobra dionica imao bi je i drug Gago. Samo ne znam kako će se odraziti na cijenu kad se na prvi natječaj nitko ne javi. Da li će se onda forumaši pitati hoće li se i na drugi netko uopće javiti. A znate treći ide po kunu.
Koliko će dionica PTKM onda vrijediti i koliki će biti gubici ove i slijedeće godine ????
Što ćete onda, kad Vam nestane municije ???
Bome ne bih volio biti u koži dioničara Ptkm ako ne uspije prvi i drugi natječaj za privatizaciju. Lako velikim fondovima, oni imaju vremena čekati, ako treba, i godinama. a ni novac kojim raspolažu nije njihov.
NR
Bome ne bih volio biti u koži dioničara Ptkm ako ne uspije prvi i drugi natječaj za privatizaciju. Lako velikim fondovima, oni imaju vremena čekati, ako treba, i godinama. a ni novac kojim raspolažu nije njihov.
NR
Potpisujem.
A i ne treba smetnuti s uma da je fondovima iznimno tesko bezbolno izaci iz dionice, Proficio je tjednima bezuspjesno trazio kupca (i to dok je ptkm bila na razini od 130kn) kako ne bi bio prisiljen poklapati kupnju i tako znacajno rusiti cijenu (sto ne ide u prilog ostalim vlasnicima), pa je na kraju tek djelomicno uspio tj. poklopio je kupnju (koja je, istina, ocekivala pad i postavila “mine”) i trenutno srusio cijenu s 130 na 115kn.
Zato im ne preostaje nista drugo vec polako izlazenje uz povremena umjetna podizanja cijene, kao sto se vidi po broju dionica (usporedba posljednjih izvjesca), Bank of New York polako izlazi vec duze vrijeme.
ponekad dionice vrijede više samo zbog toga, jer su jači toliko isprovocirali male, da je neče prodat ni za koju cijenu, pa če neko trebat i reči istinu, a kot petrice ima očito velikog interesa različitih igrača, a kojih pokazače vrjeme. … a ostaju samo najjači…[smiley1]
toliko o vasoj vjeri u petricu, ja ipak mislim da ce ona rast ma koliko vi-mi, pricali o tome[smiley11]
Ja sam u PTKM nakon relativno strpljivog cekanja u dvoznamenkastom plusu kaj se tice postotka, pa me za sad ovaj roller coaster uopce ne zabrinjava. Prvi val privatizacije ide uskoro pa cemo vidjet kako ce se stvar barem do tada odvijati.