Prosjek za danas je kao što vidimo 204,99 kn… Promet ogroman… Kupnja polako podiže cijenu ne bi li kupila ispod 200 kn…, što baš i na kraju dana nisu uspjeli… Sutra – ide preko 200 – ovo je samo preslagivanje i igre velikih ne bi li što upecali ispod 200, a paničari opet po već viđenom scenariju bježe…, dakle mislim da ide gore…
U potpunosti potpisujem kolega…. paničari su se istresli i sad idemo up.
Alien: ” Zivo me zanima kakva je igra tu posrijedi. ” Netko je ovo iskoristio za iskrcavanje, hrpa transkacija su u istoj sekundi.
pozdrav
hmmm…nije li onda kolega cartmann bio u pravu??
ali opet, ocito da se nesto dogadja, ja nazalost nemam nikakvih informacija
no, ono o cemu sam ja razmisljao: “procurila” je vijest o privatizaciji, i onda su svi nahrupili, i zapravo se dogdilo nesto sto se zove “samoispunjujuce prorocanstvo”, cijena je zaista isla gore, i svi su bili sretni (to je bilo jucer 10.01.2007.), danas obratno, i to je ono sto sam pomislio kad se cijena oko pola 12 spustila na cca 200 kn, (ali nisam htio biti “pametan” (bolje receno hrabar) i odmah to reci na forumu) pomislio sam da ce cijena ici s istim postotkom kao i jucer samo u suprotnom pravcu, nazalost nisam pogrijesio, ali iz svega navedenog, ako je informacija tocna koja kruzi forumom i netom, cijena ce vrlo brzo doci na toliko zeljenu razinu od 250 i vise kn…
pozdrav
Glegajući jučerašnji dan i današnji dan ovo sve je POTPUNI I APSOLUTNI kretenizam!! Trebala je HANFA staviti dnevni rast i pad na 5% a ne ovaj divlji zapad!! [smiley15][smiley15][smiley15]
definitvno se slazem sa kolegom, medjutim isto tako treba priznati da je ptkm spekulativna dionica, dakle ako netko ne zeli dozivljavati razne sokove morat ce potraziti neku kvalitetnu dionicu
pozdrav
gospodo stvari su pod kontrolom do maksimuma. Mirno spavajte jer morate biti spremni za dane raspisa tendera, a pogotovo za dane otvaranja ponuda.
Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 05.01.2007
Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
SZIF D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA
Stanje je staro… od 05.01. – Izgleda da će Vikica sutra zabilježiti crvenu cifru…, no novog još nema…, valjda će sutra…
izgleda da su možda neki mislili ili misle, da može ovo preko noči ….[smiley2], da sami kupujemo ili ulažemo u neko firmu, ne bi ni mi vjerovatno platili više nego je potrebno…..samo strpljenje, ako ne sada onda za par godina ………… petrokemija sa ovoliko igrača i prometa sigurno ima potenciala [[smiley2]
Evo malo razmišljanja u vezi ove dionice……………
Da je recimo ovo bila navlakuša mnogi igrači bi pustili da ode a ne odmah prodavali, zašto ju nisu digli recimo na veću razinu od 15%, pa recimo da treba čekati prave vijesti do mjesec i 15, a do objave rezultata isto ili malo više od mjeseca za 4q dakle za cijelu godinu……Nešto se tu događa[smiley4]
Nadalje cijena plina nije otišla a svi znamo da je PTKM na temelju proizvodnje bez plina već uz lož ulje kojem je 270% veća cijena od cijene plina stoga ne čudi gubitak od 85 milijuna kn koji je otpisan ali i uvećan zbog otpisa svih vrijednosti da se očisti bilanca,,,,,Vrijeme i plinovod omogućaju lakši i jeftiniji pristup sirovina neophodnih za proizvodnju.
Nadalje zbog velikih investicija u okruženju od strane Rusa ali i ulasku u našu opskrbu energenata pojaviti će se i pojavio se interes za kompanije koje se nalaze u ovome području a od strateškog su interesa.
Nadalje njihov interes može značiti samo jedno a to je trend globalizacije i ukrupnjavanja, možemo očekivati i slične poteze drugih kompanija……
Evo ovdje je sve spremno za privatizaciju imamo čistu bilancu, idealne uvjete za kupovinu……. barem do kraja godine…… Očekuje nas burno razdoblje u vezi PTKM……..
NAPOMINJEM ne savjetujem nikoga da kupuje dionice PTKM već imatelja istih da je čvrsto drže jer će doći potvrda svega rečenog…………..POZDRAV:::::[smiley2]
Danas jako interesantan dan na PTKM.
– glavno da je veliki promet, a i puno je interesantnije kad ovo ide gore dolje.
– pohvalila bih jednog našeg forumaša koji je priznao da ju je prodao, ali on je i onako dnevni trgovac, a mišljenja sam kako ju je dosta malih prodavalo kad ih je uhvatila panika.
Što će biti sutra.
– oni koji imaju slabo srce gledati će ju prodaju što prije.
– za mnoge će biti prilika ulaz do 200kn.
– čisto sumnjam da će biti oko 190kn ili ispod jer to je fenomenalna prilika za dnevne trgovce, a oni su danas masovno izlazili.
Pozdrav !
Ljudi, strpite se sa PTKM još samo malo, kad zazimi pošteno i kad padne snjeg….
Bit će belaja, možda država upiše još kojih par sto milijuna kuna.
Ili su ovi riješili plinoopskrbu, posebno me to zanima u hladnim danima koji vjerujem tek dolaze.
Što vi mislite o tom mojem razmišljanju?
Danas jako interesantan dan na PTKM.
– glavno da je veliki promet, a i puno je interesantnije kad ovo ide gore dolje.
– pohvalila bih jednog našeg forumaša koji je priznao da ju je prodao, ali on je i onako dnevni trgovac, a mišljenja sam kako ju je dosta malih prodavalo kad ih je uhvatila panika.
Što će biti sutra.
– oni koji imaju slabo srce gledati će ju prodaju što prije.
– za mnoge će biti prilika ulaz do 200kn- čisto sumnjam da će biti oko 190kn ili ispod jer to je fenomenalna prilika za dnevne trgovce, a oni su danas masovno izlazili.
Pozdrav !
Baš tako, kolegice.Pogodili ste bit današnjeg pada i rasta koji je na vidiku sutra.PTKm je danas bio raj za daytradere, a ti isti će biti u niskom startu sutra.
Ljudi, strpite se sa PTKM još samo malo, kad zazimi pošteno i kad padne snjeg…. Bit će belaja, možda država upiše još kojih par sto milijuna kuna. Ili su ovi riješili plinoopskrbu, posebno me to zanima u hladnim danima koji vjerujem tek dolaze. Što vi mislite o tom mojem razmišljanju?
I dalje će medvjedi biti nervozni zbog nesanice…[smiley4]
Vaš link
Ljudi, strpite se sa PTKM još samo malo, kad zazimi pošteno i kad padne snjeg….
S obzirom na prognozu do 20.1. koja predvidja da u ZG nece temperatura pasti ispod +8,9 C pretpostavljam da zazimljenje i snijeg ocekujete…hmmm…u lipnju? Neki dan gledam na TV snimku topljenja snijega u sijecnju na GRENLANDU a vi predvidjate snijeg i zazimljenje? Nadasve komicno [smiley2]