PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prosjek za danas je kao što vidimo 204,99 kn… Promet ogroman… Kupnja polako podiže cijenu ne bi li kupila ispod 200 kn…, što baš i na kraju dana nisu uspjeli… Sutra – ide preko 200 – ovo je samo preslagivanje i igre velikih ne bi li što upecali ispod 200, a paničari opet po već viđenom scenariju bježe…, dakle mislim da ide gore…

U potpunosti potpisujem kolega…. paničari su se istresli i sad idemo up.

Scio me nihil scire

Alien: ” Zivo me zanima kakva je igra tu posrijedi. ” Netko je ovo iskoristio za iskrcavanje, hrpa transkacija su u istoj sekundi.

pozdrav
hmmm…nije li onda kolega cartmann bio u pravu??
ali opet, ocito da se nesto dogadja, ja nazalost nemam nikakvih informacija
no, ono o cemu sam ja razmisljao: “procurila” je vijest o privatizaciji, i onda su svi nahrupili, i zapravo se dogdilo nesto sto se zove “samoispunjujuce prorocanstvo”, cijena je zaista isla gore, i svi su bili sretni (to je bilo jucer 10.01.2007.), danas obratno, i to je ono sto sam pomislio kad se cijena oko pola 12 spustila na cca 200 kn, (ali nisam htio biti “pametan” (bolje receno hrabar) i odmah to reci na forumu) pomislio sam da ce cijena ici s istim postotkom kao i jucer samo u suprotnom pravcu, nazalost nisam pogrijesio, ali iz svega navedenog, ako je informacija tocna koja kruzi forumom i netom, cijena ce vrlo brzo doci na toliko zeljenu razinu od 250 i vise kn…
pozdrav

Glegajući jučerašnji dan i današnji dan ovo sve je POTPUNI I APSOLUTNI kretenizam!! Trebala je HANFA staviti dnevni rast i pad na 5% a ne ovaj divlji zapad!! [smiley15][smiley15][smiley15]

definitvno se slazem sa kolegom, medjutim isto tako treba priznati da je ptkm spekulativna dionica, dakle ako netko ne zeli dozivljavati razne sokove morat ce potraziti neku kvalitetnu dionicu
pozdrav

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

gospodo stvari su pod kontrolom do maksimuma. Mirno spavajte jer morate biti spremni za dane raspisa tendera, a pogotovo za dane otvaranja ponuda.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Jel može netko nabaciti ,tko ima volje, promjene u prvih deset ako je uopće ima!

Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 05.01.2007

Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
SZIF D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG ZAGREB, HRVATSKA

Stanje je staro… od 05.01. – Izgleda da će Vikica sutra zabilježiti crvenu cifru…, no novog još nema…, valjda će sutra…

izgleda da su možda neki mislili ili misle, da može ovo preko noči ….[smiley2], da sami kupujemo ili ulažemo u neko firmu, ne bi ni mi vjerovatno platili više nego je potrebno…..samo strpljenje, ako ne sada onda za par godina ………… petrokemija sa ovoliko igrača i prometa sigurno ima potenciala [[smiley2]

Evo malo razmišljanja u vezi ove dionice……………
Da je recimo ovo bila navlakuša mnogi igrači bi pustili da ode a ne odmah prodavali, zašto ju nisu digli recimo na veću razinu od 15%, pa recimo da treba čekati prave vijesti do mjesec i 15, a do objave rezultata isto ili malo više od mjeseca za 4q dakle za cijelu godinu……Nešto se tu događa[smiley4]
Nadalje cijena plina nije otišla a svi znamo da je PTKM na temelju proizvodnje bez plina već uz lož ulje kojem je 270% veća cijena od cijene plina stoga ne čudi gubitak od 85 milijuna kn koji je otpisan ali i uvećan zbog otpisa svih vrijednosti da se očisti bilanca,,,,,Vrijeme i plinovod omogućaju lakši i jeftiniji pristup sirovina neophodnih za proizvodnju.
Nadalje zbog velikih investicija u okruženju od strane Rusa ali i ulasku u našu opskrbu energenata pojaviti će se i pojavio se interes za kompanije koje se nalaze u ovome području a od strateškog su interesa.
Nadalje njihov interes može značiti samo jedno a to je trend globalizacije i ukrupnjavanja, možemo očekivati i slične poteze drugih kompanija……
Evo ovdje je sve spremno za privatizaciju imamo čistu bilancu, idealne uvjete za kupovinu……. barem do kraja godine…… Očekuje nas burno razdoblje u vezi PTKM……..

NAPOMINJEM ne savjetujem nikoga da kupuje dionice PTKM već imatelja istih da je čvrsto drže jer će doći potvrda svega rečenog…………..POZDRAV:::::[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Danas jako interesantan dan na PTKM.
– glavno da je veliki promet, a i puno je interesantnije kad ovo ide gore dolje.
– pohvalila bih jednog našeg forumaša koji je priznao da ju je prodao, ali on je i onako dnevni trgovac, a mišljenja sam kako ju je dosta malih prodavalo kad ih je uhvatila panika.

Što će biti sutra.
– oni koji imaju slabo srce gledati će ju prodaju što prije.
– za mnoge će biti prilika ulaz do 200kn.
– čisto sumnjam da će biti oko 190kn ili ispod jer to je fenomenalna prilika za dnevne trgovce, a oni su danas masovno izlazili.
Pozdrav !

Ljudi, strpite se sa PTKM još samo malo, kad zazimi pošteno i kad padne snjeg….
Bit će belaja, možda država upiše još kojih par sto milijuna kuna.
Ili su ovi riješili plinoopskrbu, posebno me to zanima u hladnim danima koji vjerujem tek dolaze.
Što vi mislite o tom mojem razmišljanju?

Danas jako interesantan dan na PTKM.
– glavno da je veliki promet, a i puno je interesantnije kad ovo ide gore dolje.
– pohvalila bih jednog našeg forumaša koji je priznao da ju je prodao, ali on je i onako dnevni trgovac, a mišljenja sam kako ju je dosta malih prodavalo kad ih je uhvatila panika.

Što će biti sutra.
– oni koji imaju slabo srce gledati će ju prodaju što prije.
– za mnoge će biti prilika ulaz do 200kn- čisto sumnjam da će biti oko 190kn ili ispod jer to je fenomenalna prilika za dnevne trgovce, a oni su danas masovno izlazili.
Pozdrav !

Baš tako, kolegice.Pogodili ste bit današnjeg pada i rasta koji je na vidiku sutra.PTKm je danas bio raj za daytradere, a ti isti će biti u niskom startu sutra.

Ljudi, strpite se sa PTKM još samo malo, kad zazimi pošteno i kad padne snjeg…. Bit će belaja, možda država upiše još kojih par sto milijuna kuna. Ili su ovi riješili plinoopskrbu, posebno me to zanima u hladnim danima koji vjerujem tek dolaze. Što vi mislite o tom mojem razmišljanju?

I dalje će medvjedi biti nervozni zbog nesanice…[smiley4]
Vaš link

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Ljudi, strpite se sa PTKM još samo malo, kad zazimi pošteno i kad padne snjeg….

S obzirom na prognozu do 20.1. koja predvidja da u ZG nece temperatura pasti ispod +8,9 C pretpostavljam da zazimljenje i snijeg ocekujete…hmmm…u lipnju? Neki dan gledam na TV snimku topljenja snijega u sijecnju na GRENLANDU a vi predvidjate snijeg i zazimljenje? Nadasve komicno [smiley2]

New Report

Close