PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sto li se ovo događa?? ima li tko kakav komentar?

i to je to...

To mislite da je igra u stilu “ajmo jedno veliko iskrcavanje da se masovno ekipa poplasi i iskrca, pa dokup pred privatizaciju” ili neki drugi scenario imate na pameti?

Samo drzava ima preko 60% dionica, a u prvih 10 nema niti jednog malog. Broj dionica koji drze mali je premali za nekog veceg kupca, da bi se iskrcavao i opet ukrcavao.

PTKM je u 2006. poslovala losije i od najcrnijih prognoza, plin dobijaju po nerealno niskoj cijeni i isti ce nedvojbeno porasti, a dug u ovoj bi mogao premasiti 150 milijuna kuna. Fondovi su u mat poziciji jer se ne mogu iskrcati bez da znacajno sruse cijenu, ukratko, moraju biti unutra.

Na petrokemiji bi, eventualno, mogli zaraditi iskljucivo mali spekulanti koji imaju povlastene informacije pa su kupili prije par dana po 180kn, a prodali jucer za 205 i zaradili par tisuca kuna. Svi ostali=gubitnici.

evo udaljila se k od p

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Tko je kupio prije ovoga rasta neka čeka, treba samo čekati i čekati……….
Već viđena taktika[smiley2]

Taj sam [smiley2] Prosjek mi je na 179,00. Ne bih defitinivno bio u kozi onih (ili onog) koji je danas kupovao na 220,00. Taman nakon prvog vala pada Savskom je prosla hitna sa sirenama [smiley2]

Pa taj scenarij je već uigran, sad će se kupnja polako dizati, malo drmati po prodaji, a ustra smo opet iznad 200 kn.Svaka čast onima koji sudanas okrenuli PTK i uzeli 8-10%, majstorsko, nema što.[smiley2]

Nisam mislio na to, nego tako na brzinu iskoristiti margin nakon 2 dana velikog rasta sumnjam da tko radi, ako ih je i bilo, radi se o malom broju ljudi.

Nisam mislio na to, nego tako na brzinu iskoristiti margin nakon 2 dana velikog rasta sumnjam da tko radi, ako ih je i bilo, radi se o malom broju ljudi.

može biti bilo što, ali samo pričam o mogućim posljedicama koje mogu i ne moraju biti, ali ne izmišljam o tobože nečemu što ne stoji, samo komentiram

Pa taj scenarij je već uigran, sad će se kupnja polako dizati, malo drmati po prodaji, a ustra smo opet iznad 200 kn.Svaka čast onima koji sudanas okrenuli PTK i uzeli 8-10%, majstorsko, nema što.[smiley2]

e stvarno, to pričaš već mjesecima, i uvijek isto, isto, isto, kako ti se da

bit će još jedan poklop do kraja dana

a pazi ovo 190,3 i to jedna na kupnji…

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Taman poništenje prethodna dva dana kada je značajnije rasla [smiley3]

cca 900 kom se kupuje nad 190.

kupnja raste
PTKM-R-A Vrijeme: 15:55:17
Kupnja
Ukupno ponuda 49
Ukupno dionica 10397

5 najboljih ponuda