PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja isto to mislim, ali mi se isto ne sviđa. Da nema te blokade, cijena bi jučer odletjela na 220 kuna, pa bi pala na 205 pa opet gore, ovako ni za glavu ni za rep, sad je baš situacija za navlačenje i možemo samo sjediti i gledati, i to je sve.

sad reci mmstanicu da nisam imao pravo, točno tako +- par kuna

i dalje je omjer nevjerojatan u korist prodaje

10.196/22.086

kontrola je morala proraditi jer bi inače otišli previsoko. Prosjek na 214, a neko prodaje po 201. Za umrijet od smijeha. Sad će malo opet gore.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Kada kupite dionice možete odmah staviti na prodaju……….. a sada ti čekaj ne kupuj već samo gledaj[smiley8]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ide to polako prema gore. Zanima me samo volumen na kraju dana.

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."

kontrola je morala proraditi jer bi inače otišli previsoko. Prosjek na 214, a neko prodaje po 201. Za umrijet od smijeha. Sad će malo opet gore.

isti takvi komentari su bili i prosli put na 210… potpuno nepotrebno

nema mi druge nego se zae..ti

isti takvi komentari su bili i prosli put na 210… potpuno nepotrebno

i ja se slažem, ovoj dionici nije potreba tolika podrška jer ona nema utjecaj, jer da ima, sad bi bila na 1.000 kuna [smiley2]

Rusi su oštro počeli pružati pipke prema Hrvatskoj i to u raznim vidovima. Od gradnje glavnih dobavnih pravaca do izgradnje lokalnih plinskih mreža. Na taj način prebio bi se dio još postoječeg nekadašnjeg klirinškog duga, ali je za PTKM u velikoj mjeri još veče osiguranje dobave plina i izbjegavanje eventualnih zimskih zastoja. U tom slučaju to će postati povijest…………Maksimalnim angažiranjem kapaciteta, sigurnošću dobave plina i novim vlasnikom koji će osigurati plin po prihvatljivoj sijeni, Petrokemija postaje profitabilna firma. Više o tome na:

http://www.poslovni.hr/30909.aspx

marcello

U protekla 3 mjeseca sam negdje 20x napisao da bi, u slucaju da imam veci broj dionica ptkm, prije objave rezultata za ’06, napravio “navlakusu” koja, ako cemo raspolozenje na forumu uzeti kao relevantno, samo ceka da je netko napravi. Svi su bili napeti (na forumu) i cekali da dionica krene (bojali su se kupiti prije), kako bi “uskocili u vlak” i iskoristili trend. Jaci igrac je trebao samo pogurnuti cijelu situaciju (mnogo puta sam se zacudio zasto to vec netko nije napravio, pretpostavljao sam da isti smatra kako raja ipak nije toliko napaljena na ptkm tj. da forum nije mjerilo), mozda trgovati i sam s sobom, gurnuti cijenu preko 200, a mali bi obavili ostalo, zatim se rijesiti svojih 10-20 tisuca komada.

Ako dobro vidim, bas to se dogodilo jutros, odnosno u proteklih par dana.

Kometar trgovanja, neki dio dioničara koji ulažu u dionice samo da iskoriste trend situaciju rade kupnju i prodaju dionica u ovom slučaju po 220-200 Kn, nije bitno što cijena oscilira. Najbitnije je da postoji interes za ulaganje u plinifikaciju RH i distribuciju, da postoji interes Rusa i drugog društva u ulaganja stoga ne čudi rast ove dionice, za ovu godinu je planiran dobitak u iznosu od 50 milijuna Kn od PTKM stoga privatizacija će biti zanimljiva……….. Pozdrav svima

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Kometar trgovanja, neki dio dioničara koji ulažu u dionice samo da iskoriste trend situaciju rade kupnju i prodaju dionica u ovom slučaju po 220-200 Kn, nije bitno što cijena oscilira. Najbitnije je da postoji interes za ulaganje u plinifikaciju RH i distribuciju, da postoji interes Rusa i drugog društva u ulaganja stoga ne čudi rast ove dionice, za ovu godinu je planiran dobitak u iznosu od 50 milijuna Kn od PTKM stoga privatizacija će biti zanimljiva……….. Pozdrav svima

Ok, nego pusti sad to, jos mi nisi rekao koliko se plina trosi. Sad odjednom skaces na 10tu temu, ovo je nemoguce pratiti.

Znaci, napisao sam da Hrvatska svakodnevno kupi 131.000 m3 plina na sat, ti si rekao da toliko ne potrosi cijela Hr. Pa sam ja pitao koliko potrosi, ako znas da ne potrosi toliko.

ps. znam da je ovo forum i da vecinu nije brige hoce li ispasti budale ili ne (s obzirom da su anonimni), ali u svrhu kvalitetnije rasprave bi bilo posteno da komentiraju samo oni koji znaju, bez “APP-ako prodje prodje” informacija kao u ovom slucaju. Tj. ako znas da se trenutno trosi npr. 98.000m3 na sat, a ja napisem da se trosi 131.000m3, onda ispravis moj podatak i navedes svoj s izvorom, to je korisno i za mene i za sve ostale koji citaju. Ali ako procitas 131.000m3, a nemas pojma koliko se trosi, vec ti bez ikakvog temelja ta cifra djeluje velika napises “toliko se ne trosi”, pa ako prodje ok, ako ne tj. ako se pokaze da se trosi toliko, nikom nista, izbjeci cu daljnju raspravu, a ako to i ne uspijem nista me ne kosta, sutra ugasim ovaj nick i otvorim drugi i tko ce znat da sam ja pisao bez temelja. Jer kad bi se svi vodili tom idejom “anoniman sam i mogu pisati sto hocu”, forum bi vrlo brzo izgubio ikakvu vrijednost, jer nikom ne pomazu dezinformacije. Odnosno, postao bi iskljucivo ring za djecacku svadju.

evo ja ću okvirno ti dati odgovor, potrošnja plina u “normalnom” siječnju je cca. 160-180 mil m3…ako uzmemo da je to 30 dana neki prosjek bi bio: 215.000…što znaći da je cartmanova računica donekle točna, možda ipak malo manje ako se uprosjeći (i zbog eksplotiranja skladišta i domaće proizvodnja)…no ako je jako hladno, vrlo je vjerovatno da u špici potrošnje ulazi i 150.000 m3 na sat.

ali isto bi tako rekao da je sadašnja potrošnja “ogrjevna” više nego prepolovljena, a to znaći da ako PTKM i HEP troše plin kao i uvijek da će siječanjski prosjek biti ispod 140 mil m3

prodaja se krca, pitanje je koliko će izdržati

New Report

Close