@Fedor19
Ne kuze? 🙂
Sam kazes: "PPD je trgovac plinom, dakle zarađuje na maržama prema kupcu…".
OK
"…ukoliko preuzme PTKM neće sam sebi lupati sulude marže…"
A sam sebi ce u PPD-u znacajno skidati marzu kako bi ona ostala u firmi u kojoj nije jedini vlasnik?
"…a u interesu je da ju preuzme jer PTKM ima puno dugovanja prema njima."
I ne samo zbog toga. Treba nastaviti prodavati plin PTKM, sta ne?
INA odugovlači, i ne znači da će ostati u vlasništvu.
Ajmo ovako, da imamo firmu A koja posjeduje firmu B. Firma A prodaje sirovinu firmi B. Gdje ce gazda firme A ostavljati dobit? U firmi B? Pa da dva puta placa porez prije nego tu lovu uzme?
Ajmo ovako, da imamo firmu A koja posjeduje firmu B. Firma A prodaje sirovinu firmi B. Gdje ce gazda firme A ostavljati dobit? U firmi B? Pa da dva puta placa porez prije nego tu lovu uzme?
Firmu B će strpati u stečaj, pozdraviti se sa naplatom plina koji joj je prodao, svjesno strpati ovo:
Vaš link …
također u stečaj,evo zadovoljan?
Upravo to. Imate primjer u Agrokoru, školski primjer…..
Možda ovi kupci računaju na 30 kn dokap. Odatle možda ovaj nenadani interes i porast cijene. Jedno je sigurno, onog Klausa će se opet nešto pitati a on mora nastaviti braniti svoju poziciju i kao papagaj će ako treba inzistirati na 30 kn inače će to biti izdaja i te floskule…
Pokazatelji firme jesu bolji nego prošlih godina a na neki način Đurina pozicija nam govori da je država u stanju ne ići na smanjenje cijene dokapa ako firma pokaže ozbiljnost pa ni kod Đure neće biti dokapa po 20 kn.
MINISTAR pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković osvrnuo se na jučerašnju telefonsku sjednicu Vlade i odluku kojom je s popisa strateških i tvrtki od posebnog interesa skinuto nekoliko tvrtki. To ne znači da će sve te tvrtke ići u privatizaciju, još uvijek ne znamo ni hoće li ni kada će ići, pojasnio je ministar.
“Kada i ako bude išla bilo kakva privatizacija onda je ključno da se najprije moraju sastati politička tijela vladajućih koalicija. Tu mislim na Predsjedništvo HDZ-a i Most koji čine vladajuću koaliciju. Oni moraju na svojim najvišim političkim tijelima donijeti takvu odluku da se ide u prodaju nečega,” rekao je ministar Butković. Kad se takva politička odluka donese, onda se to mora usuglasiti na razini koalicije, a onda će se uključiti i klub zastupnika, rekao je Butković dodavši da se procedura zna. Nitko ne može donijeti odluku i ne smije je donijeti bez prethodne političke odluke HDZ-a i Mosta, a onda svih drugih stranaka, rekao je ministar dodavši da je ovo odluka koja ništa ne zaključuje.
Gospodo,plin je jeftiniji petrokemiji od 1.4 ove godine…
Dug prema Ini i PPDu je refinanciran…
Cijena plina je smanjena za oko 100$…sljedeće izvješče bi trebalo biti u solidnom plusu:)
Firmu B će strpati u stečaj, pozdraviti se sa naplatom plina koji joj je prodao, svjesno strpati ovo:
Vaš link …
također u stečaj,evo zadovoljan?
[/quote]
Nigdje nisam spomenuo stecaj firme B.
lipo bi bilo kad bi se znalo na koliko je ptkm procijenjena.prvo se krenilo s procijenom 54 tvrtke koje su bile u bubnju za prodaju danas znamo da ih je 5 trenutno u prodaji.
kako je krenulo, moglo bi biti da od privatizacije opet ne bude ništa…željko klaus i dalje jaše ;-))
Jedna stvar je imati želju da se nešto proda a sasvim druga stvar je to i prodati po nekoj pristojnoj cijeni. Eto ja već par godina prodajem automobil u dobrom stanju i to debelo ispod tržišnih cijena takvih modela i svejedno ga nitko ne kupuje. Razlog zašto ga je teško prodati je velika kubikaža, visoka cijena registracije, skupi dijelovi. Slična situacija je i sa Petrokemijom, s tim da ta tvornica nije ni približno u dobrom stanju kao moj automobil. Osim toga ovdje nije ni poznat pravi većinski vlasnik jedino se zna da je to na papiru država. A u stvarnosti?
Danas mi se cini kao pokusaj pumpanja cijene. Ne vidim mogucnost da cijena probije 15kn.