PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

….uvaženi kolega cartmann… imate mostich sigurno… pa pogledajte semafor… jel to vaš nalog od 25 komada na 181,51 , preskočio moj od 200 na 181,50 ?![smiley1]

Scio me nihil scire

Cartman, ne brini. Upravo cijena ide UP vec si zaradio nesto………

marcello

Zašto bi išlo debelo preko sadašnje tržišne? Da vam barem ide međutim – danas imate primjer prodaje udjela u VUPIKU – vlada u prvoj objavi prodaje uz diskont 30 % na nominalnu cijenu!? U slučaju Petrokemije , takav diskont dao bi 189 kuna po dionici. Ali – Vupik je solidno poduzeće koje posluje rentabilno pa i uz dobit. A Petrokemija – nažalost – dobit nikada još nije vidjela. Što mislite po kojem če diskontu u odnosu na nominalnu cijenu država ponuditi Petrokemiju ? 30 % ? – sumnjam – ako napravimo usporedbu sa Vupikom. Sve ostalo je – nažalost loše po sadašnje dioničare. [smiley6]

Nitko nije komentirao ovaj post?
Mislim da je dosta realno gospodin sagledao i dao usporedbu?
[smiley7]

[b]Fashion and Stocks[/b]

I je i nije realno, država je tu malo više upletena a i Petrokemija znaći više za državu i regiju gdje se nalazi od Vupika.[smiley8]

Armani, vidi post ppeco-a.

Vupik je poslovao z gubitkom koji prema izvješću od 06/09, iznosi 25 mil. kuna, a gubici iz prijašnih godina znači negativne rezerve iznose 48 miljuna kuna! PTKM nema gubitaka jer su oni pretvoreni u dionice kao što se već zna i to je već potvrđeno na nedavnoj skupštini

ovo je kratki odgovor gospodi cartmannu, armaniju, domagoju i drugima koji još nisu svjesni što se dogodilo s ptkm i zašto više nije gubitaš nego postaje dobitaš. Svi gubici iz prethodnih godina uključivo gubitak do 31.08 ove godine pretvaraju se u kapital. To će formalno biti provedeno početkom iduće godine, znači za dvadesetak dana.(gubitak iz 2006 sanira se na teret kapitala). Račun dobiti i gubitka na kraju će iskazati maksimalni gubitak do 85 mil što zapravo znači da će poslovanje od 31.08 do 31.12. biti pozitivno . Također i nakon toga poslovanje će biti pozitivno.Ako gubitak na kraju godine bude manji od 85 mil kuna (dakle to je iznos gubitka koji je otpisan i više ga nema samo se računovodstveno mora držati u papirima) to je znak da ptkm kreće debelo prema pozitivnom teritoriju. Kapital će nakon toga biti cca 900 mil kuna uključivo rezerve.

Znači ako gubitak na kraju godine bude preko 85 mil kuna cartmann je u pravu ako bude ispod 85 ili 85 mil. onda nema veze ko je u pravu.

Prihod na kraju godine neće biti 1,4 mlrd kako je napisao kolega beholder nego će biti puno veći odnosno oko 1,7 mlrd kuna

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

poceo je ukrcaj….

…jeste vidjeli ovo… neko je prodao po 182 kn 10340komada…

Scio me nihil scire

poceo je ukrcaj….

je to je bio jedan optimistični fond (onaj koji misli da je ptkm dobitaš i perspektivna firma)

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

…jeste vidjeli ovo… neko je prodao po 182 kn 10340komada…

bile su dvije transakcije

od 4360 komada
i o 5340 komada, ukupno 10.000 komada, ostalo je po malo

Vupik je poslovao z gubitkom koji prema izvješću od 06/09, iznosi 25 mil. kuna, a gubici iz prijašnih godina znači negativne rezerve iznose 48 miljuna kuna! PTKM nema gubitaka jer su oni pretvoreni u dionice kao što se već zna i to je već potvrđeno na nedavnoj skupštini

Gosponček, mene Petrokemija ne zanima , uopće , ali reda radi mislim da treba neke stvari reći .
Vupik je iznimno poslovao sa gubitkom u tom kvartalu zbog ulaganja u proizvodnju , ali je pretpostvka dobiti na kraju godine.
Posljednjih godina poslovanje je pozitivno .
Za razliku od njih Petrokemija koliko čitam. istina nisam provjerio pozitivno poslovala nije nikada.
Jesam li u pravu?

I mogu njoj biti svake godine oprošteni dugovi i gubici kad opet sve ide u negatitivnom smjeru.
Usporedba sa Beljem i 1 kunom, što mislite kolika će cijena biti na burzi ako država proglasi da prodaje petrokemiju za 1 kunu ? Naravno , vjerovatno neće ali već kad se uspoređuje , onda bi valjda bilo bolje tada kupovati dionice jer je pretpostavka da će biti veliki pad cijene .

A možda i to sve pada u vodu, nemam pojma , ne pratim toliko intenzivno Petrokemiju pa možda ja i krivo govorim. Ova usporedba sa nominalom i Vupikom mi se činila OK , pa sam poslao post , kad je ova tema stalno na vrhu tema , čovjek ju ne može zaobići i da želi.
lijepi pozdrav

[smiley2][smiley2][smiley11]

[b]Fashion and Stocks[/b]

New Report

Close