E ovdje stvarno ima puno optimista, ili navlakača možda… Evo, da vas malo o’ladim, nekoliko nedavno izrečenih informacija od strane prvog čovjeka Petrokemije: – Firma će završiti godinu s debelim gubitkom. – O prodaji nema govora, a pogotovo NE strancima. – Proizvodnja bi trebala ponovno početi u veljači 2007. – Zalihe robe su na nuli. Ne mogu zadovoljiti potrebe stalnih velikih kupaca. Vraćaju uplaćene avanse, jer ne mogu izvršiti isporuke. Provjerite ovo, zar je to problem? Nazovite prodaju, pokušajte kupiti npr. 100 t robe. – Problemi sa opskrbom plina još uvijek nisu rješeni, plinovod je samo farsa. Po meni je to previše negativnih informacija za ovu dionicu. Ovo je prava istina iz vrlo povjerljivih izvora,a sve ostalo što pojedinci pišu je PP. Pa ‘ko voli nek izvoli. Sretno!
evo vidiš to sad meni nije jasno!!! ako su ovu godinu završili sa debelim minusom, to znači da su jako puno proizvodili pa ih je ubila cijena alternativnih goriva…a što se u konačnici manifestira kroz mat. troškove i troš. prodane robe koji su puno veći od onih prošle godine u isto vrijeme (17,4%)…i sad informacija da nema robe na lageru[smiley8]…pa gdje je roba onda????
…možda neko ukro ?! …i to ušo šleperima dok su portiri spavali…. [smiley2][smiley1]
E ovdje stvarno ima puno optimista, ili navlakača možda… Evo, da vas malo o’ladim, nekoliko nedavno izrečenih informacija od strane prvog čovjeka Petrokemije: – Firma će završiti godinu s debelim gubitkom. – O prodaji nema govora, a pogotovo NE strancima. – Proizvodnja bi trebala ponovno početi u veljači 2007. – Zalihe robe su na nuli. Ne mogu zadovoljiti potrebe stalnih velikih kupaca. Vraćaju uplaćene avanse, jer ne mogu izvršiti isporuke. Provjerite ovo, zar je to problem? Nazovite prodaju, pokušajte kupiti npr. 100 t robe. – Problemi sa opskrbom plina još uvijek nisu rješeni, plinovod je samo farsa. Po meni je to previše negativnih informacija za ovu dionicu. Ovo je prava istina iz vrlo povjerljivih izvora,a sve ostalo što pojedinci pišu je PP. Pa ‘ko voli nek izvoli. Sretno!
ovo ti je najbolje sa plinovodom. I ja sam čuo da su zakopavali cijevi od kartona a ne prave, a da plin namjerno puštaju u zrak da ga ne dobije petrokemija.
pavarotti, ostani ti kod pjevanja! Nisi baš pratio ovu temu. Petrokemija ima puna skladišta i zbog toga je i nedavno dala posebni vansezonski popust od 7% da kupci imaju priliku ranije i jeftinije kupiti gnojiva………..a ti govoriš o praznim skladištima! Da li znaš da PTKM proizvede godišnje (za sada) oko 1,5 mil. tona gnojiva?
Od iduće godine puno više zbog sigurne dobave glavnog repromaterijala – plina.
Podjeli to sa 365 dana pa ćeš imati jasniju sliku……..[smiley16]
…. kolege… moje je mišljenje ( dakako ne mora biti točno.. i u tom slučaju moja duboka isprika ,a već sam to i spomenuo) da muzičar stvarno ima takta i solidan grif … dobro je svladao cartmannovu ljestvicu…
piše u onom mračnom FIu za 3Q da su zalihe 311 mil kn, a fala bogu sada INA vuće svoje kupce za rukav: hoćeš plin, hoćeš plin….ljudi moji toplo je!!! skladište u okolima 100% puno…a što će sa viškovima plina????
ovo ti je najbolje sa plinovodom. I ja sam čuo da su zakopavali cijevi od kartona a ne prave, a da plin namjerno puštaju u zrak da ga ne dobije petrokemija.
Ma plinonov je pravi, ali do Karlovca. Petrokemija još nije konektirana.
Neznam šta je nejasno Beholderu. Pa normalno da je proizvedena roba prodana. Imaju oni kupaca, ali nemaju robe. Meni nije jasno da vi tvrdite da su “završili godinu s debelim minusom jer su puno proizvodili”. S oproštenjem j…š onda takvu firmu. Što više proizvodiš više gubiš. Super! Po tom im je onda bolje da ne rade.
Stvarno super kometar na lažne informacije….. Može i ovaj investirali u ventilator da lakše plin prolazi kroz karton…..
Pozdrav[smiley2]
pavaroti nisi upućen u problematiku…po državnoj energetskoj strategiji…ako usfali plina (a usfali svake godine) prvo se obustavlja isporuka plina petrokemiji (ovakvi kupci postoje i u razvijenim državama europe i zovu se Buffet -kupci i za njih je cijena diskontirana 20-50% ovisi o sezoni i ugovornom odnosu)
pavarotti, ostani ti kod pjevanja! Nisi baš pratio ovu temu. Petrokemija ima puna skladišta i zbog toga je i nedavno dala posebni vansezonski popust od 7% da kupci imaju priliku ranije i jeftinije kupiti gnojiva………..a ti govoriš o praznim skladištima! Da li znaš da PTKM proizvede godišnje (za sada) oko 1,5 mil. tona gnojiva? Od iduće godine puno više zbog sigurne dobave glavnog repromaterijala – plina. Podjeli to sa 365 dana pa ćeš imati jasniju sliku……..[smiley16]
A ti Marcello otvori pizzeriju, više ćeš zaraditi nego na ovoj dionici.
Koja puna skladišta. Grebu po podu i skupljaju lopatom. Pa nazovite i provjerite, da vidimo tko ovdje ne govori istinu. Zar je to tako teško, evo vam i broj 044/647-122 (centrala, tražite prodaju).
Inače fyi, znam da je kapacitet tvornice 1,5 mil. tona, da proizvedu oko 1 mil. godišnje, da izvezu oko 600.000 t, da ostatak plasiraju na domaće tržište….i još puno toga. Zato i ne ulažem ovdje.
ja svima koji imaju ptkm proprucujem da smanje doživljaj. čisto preventivno da im se ne desi slučaj tnsa. onda bi im moglo biti jako neugodno. bolje im je u miru sačekati rasplet nego ovako nekritički hvaliti i glumiti zimzelena. jer evo već stoti put pišete o privatizaciji, a od nje nema još ni P
no kako vam drago ( W.Shakespeare )
NR
autor ima dionice petrice
A ti Marcello otvori pizzeriju, više ćeš zaraditi nego na ovoj dionici.
Koja puna skladišta. Grebu po podu i skupljaju lopatom. Pa nazovite i provjerite, da vidimo tko ovdje ne govori istinu. Zar je to tako teško, evo vam i broj 044/647-122 (centrala, tražite prodaju).
Inače fyi, znam da je kapacitet tvornice 1,5 mil. tona, da proizvedu oko 1 mil. godišnje, da izvezu oko 600.000 t, da ostatak plasiraju na domaće tržište….i još puno toga. Zato i ne ulažem ovdje.
Ma sta ti je, tko je od njih lud trosit vrijeme na zvanje kad za to nemaju nikakvu potrebu jer ni nemaju dionice ptkm. Evo ovaj sonniboy, salje komentare samo da mene spomene, da prestanem pisati siguran sam da bi i on prestao jer vise ne bi imao o što komentirati.
A sto se tice ptkm odluku o prestanku pisanja mi je potvrdio jedan od forumasa koji mi je u pm napisao “ne znam sto si se uhvatio mene napadati kad ja uopce ne navlacim na ptkm jer svi znamo da to nikako ne vrijedi vise od 140kn, a to sto ima tih navlakaca te ne treba cuditi i zivcirati, toga je uvijek bilo i bit ce dok bude dionica”. Cak poprilicno zrelo razmisljanje za nekog tko ima cca. 19-20g., jos da na svom forumu ne banira svakog tko mu ne ide uz dlaku ili nanjusi da bi mu mogao proturijeciti bio bi dobar. Ovaj drugi zagovornik ptkm skoro uopce ne pise otkad sam napisao da ide na 2g. pravnog faksa u zg, znaci opet ekipa od 19-20g. Ne znam, mozda su i oni dioničari ptkm, ali čisto sumnjam da studenti u tim godinama imaju love za dionice. U svakom slucaju, situacija je takva da se na nju ne isplati trositi vrijeme i ponekad zivce, pa se i ja prebacujem na korisnije stvari.