PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pa da bilo bi to dobro, ne znam treba biti jako oprezan s brojkama..slažem se da će cijena debelo preko sadašnje tržišne, zbog toga i redovito dokupljujem, trenutno imam preko 300k u ovoj dionici po prosječnoj cijeni 190kn, ja bih bio zadovoljan sa nominalnom cijenom kao početnom cijenom na tenderu,mislim da za to postoje uvjeti. pozdrav

Zašto bi išlo debelo preko sadašnje tržišne?
Da vam barem ide međutim – danas imate primjer prodaje udjela u VUPIKU – vlada u prvoj objavi prodaje uz diskont 30 % na nominalnu cijenu!?

U slučaju Petrokemije , takav diskont dao bi 189 kuna po dionici.
Ali – Vupik je solidno poduzeće koje posluje rentabilno pa i uz dobit.
A Petrokemija – nažalost – dobit nikada još nije vidjela.

Što mislite po kojem če diskontu u odnosu na nominalnu cijenu država ponuditi Petrokemiju ?
30 % ? – sumnjam – ako napravimo usporedbu sa Vupikom. Sve ostalo je – nažalost loše po sadašnje dioničare.
[smiley6]

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

al da drzava proda petrokemiju za jednu kunu (sta naravno nece) malim dionicarima bi to opet bila vrlo dobra odluka, jer bi novi vlasnik potjerao veliki broj radnika, povecao produktivnost i poceo pozitivno poslovati, a cijena bi sigurno jako brzo otisla gore. kao sto je bilo i s beljem, prodano za jednu kunu, a vidite gdje je sada cijena dionica. Tako da mislim da svaka rasprava o cijeni dionice kod prodaje je bezvezna, osim ako zelite prodati svoj udio kad i drzava.

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

kolege malo ozbiljnosti molim! može svatko govoriti što hoće o petrici ali činjenice su ovakve:
1. PTKM je u prva 3Q imala 1.2 mlrd prihoda. do kraja godine taj će se prihod popesti barem do 1.4 mlrd kn. a to je ipak 1,4% hrvatskog proračuna (samo komparacija ne skačite odmah!)
2. jel PTKM u sustavu pdva? ja bi rekao da je, a to znaći da unatoć izostanku poreza od dobiti, država na konto pdva uprihodi od PTKM godišnje čak: 300 mil kn!!!, a od radnika na razne ove one poreze prireze i ostale dače na plaće dodatnih 50-100 mil kn. ako je to za nekoga smješno onda on ne razumije ekonomiju.
3. već sam pričao i ne da mi se ponavljati da je dug PTKM prema državi, više manje fiktivan tj. odnosi se na ne plačanje obveza po plaćama i sl….što samo govori da je PTKM bila dobra krava muzara za vladu, a ako je njima bila dobra krava muzara, biti će i nekom privatniku.
4. plin – netko tko troši 20-30% godišnje kvote plina za Hrvatsku i to najviše u ljetnim mjesecima…vrlo brzo na otvorenom energetskom tržištu europe i zapadnog balkana postaje partner, a ne obićni kupac.

da rezimiram, ne znam koliko će biti cijena, ne želim ni špekulirati…ali u svakom slućaju kada se oko same privatizacije počne dizati prašina i kada svi budu trbo nabrijani (kao što je uvijek slućaj na našim burzama)…moje su prognoze da će opet valovi dizati PTKM na 240 kn (gdje je već bila) ali hoće li se cijena zadržati na toj razini, ići više od toga ili manje…neću špekulirati.

ono u što sam 100% siguran je da će cijena biti bolja ako se ne žuri sa prodajom i pričeka barem 3Q iduće godine, kada će sve biti jasnije (jeli uspio program čišćenja bilance od dugova, cijena plina – cijena gnojiva, efekt skupljeg plina i za konkurenciju itd…)

al da drzava proda petrokemiju za jednu kunu (sta naravno nece) malim dionicarima bi to opet bila vrlo dobra odluka, jer bi novi vlasnik potjerao veliki broj radnika, povecao produktivnost i poceo pozitivno poslovati, a cijena bi sigurno jako brzo otisla gore. kao sto je bilo i s beljem, prodano za jednu kunu, a vidite gdje je sada cijena dionica. Tako da mislim da svaka rasprava o cijeni dionice kod prodaje je bezvezna, osim ako zelite prodati svoj udio kad i drzava.

Bravo tako se piše… Belje je prodano za 1 Kn, Pliva je čistila svoje poslovanje pa je bila osuđivana od strane ulagača, ali nakon 6 mjeseci 95% njih je rado prodalo svoje dionice……….
Evo sada na takvom je putu i PTKM, za 6 mjeseci drugačije stanje
Pozdrav[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Bravo.

nedajmo petricu ispod 275minimalno, uz obecanje ljetovana na tajlandu, sala[smiley1], al ispod 275kn nema prodaje i to je javna tajna

ne mari za male stvari i ostat ce male

Kaj je sad ovo..??[smiley4]

Kaj je sad ovo..??[smiley4]

…treba mu sondirati tih 2281 komad… tak da mu prodaš namjerno tisućicu…. pa da vidimo rastjeruje li taj prodaju na više razine….

Scio me nihil scire

Nalog je glasio na 3000 komada – samo prodajte… tko zna da li ćete dobiti bolju ponudu danas

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

E ovdje stvarno ima puno optimista, ili navlakača možda…
Evo, da vas malo o’ladim, nekoliko nedavno izrečenih informacija od strane prvog čovjeka Petrokemije:

– Firma će završiti godinu s debelim gubitkom.
– O prodaji nema govora, a pogotovo NE strancima.
– Proizvodnja bi trebala ponovno početi u veljači 2007.
– Zalihe robe su na nuli. Ne mogu zadovoljiti potrebe stalnih velikih kupaca. Vraćaju uplaćene avanse, jer ne mogu izvršiti isporuke. Provjerite ovo, zar je to problem? Nazovite prodaju, pokušajte kupiti npr. 100 t robe.
– Problemi sa opskrbom plina još uvijek nisu rješeni, plinovod je samo farsa.

Po meni je to previše negativnih informacija za ovu dionicu. Ovo je prava istina iz vrlo povjerljivih izvora,a sve ostalo što pojedinci pišu je PP.
Pa ‘ko voli nek izvoli. Sretno!

…sad ga je maknuo i prva kupnja je na 179,01 kn 241 komad….

Scio me nihil scire

…upravo 3000komada na 181,00 na kupnji…

Scio me nihil scire

New Report

Close