uvjek se sjetim blogera na cijeni 300-350 kn kako ce razmislit o prodaji tek ako strateski pratner ponudi 600 kn..zvuci nevjerojatno zar ne 350-35 kn .pukne li dno 35 kn..vec je receno 20 tak kn
Imali smo oko 200 milijuna kubika plina u P.S.P. Okoli, pa ga nismo "dali" Petrokemiji nego ga je "kupio" HEP (koji sada glumi uspješno poduzeće i dijeli razlike i bonuse), tako da teorija o plinu i INi vjerojatno ne bi ništa riješila…. Za sve je kriva državna politika, čitaj stranačka politika tj. politika poduzeća!Kamo sreće da nisu uspjele i prijašnje dokapitalizacije, sada bi se lakše disalo…. Ova situacija vodi k konačnom rješenju i nema više nazad!
Znači HEP se baš i nije pokazao kao dobavljač.
A zašto je plin za kućanstva poskupio?
Zar Vrdoljak se nije kleo da će pojeftiniti, da će Hrvatskom teći med i mlijeko kad HEP preuzme dobavu plina u svoje ruke?
Imali smo oko 200 milijuna kubika plina u P.S.P. Okoli, pa ga nismo "dali" Petrokemiji nego ga je "kupio" HEP (koji sada glumi uspješno poduzeće i dijeli razlike i bonuse), tako da teorija o plinu i INi vjerojatno ne bi ništa riješila…. Za sve je kriva državna politika, čitaj stranačka politika tj. politika poduzeća!Kamo sreće da nisu uspjele i prijašnje dokapitalizacije, sada bi se lakše disalo…. Ova situacija vodi k konačnom rješenju i nema više nazad!
Znači HEP se baš i nije pokazao kao dobavljač.
A zašto je plin za kućanstva poskupio?
Zar Vrdoljak se nije kleo da će pojeftiniti, da će Hrvatskom teći med i mlijeko kad HEP preuzme dobavu plina u svoje ruke?
[/quote]
tri puta je HEP dizao svoje cijene, zar ne vidite koliku je dobit ostvario, a 320 000 građana u blokadi, 30% ih sigurno ne plaća redovno el.energiju, gospodarstvo na koljenima, a HEP daje zaposlenicima stambene kredite po 1 % kamata, stanove po povlaštenim uvjetima, otpremnine za tehnološki višak ljudima nekoliko mjeseci prije redovne mirovine, pozajmice tvrtkama, o lopovluku kroz investicije, ma to je poseban elaborat
Vrdoljak je obećao da će Hrvatska biti izvoznik plina, uz smanjenje cijene. Ovim tempom najveći potrošač plina će biti neka kotlovnica stambene zgrade, tako da će Vrdoljak konačno nešto i pogoditi….
HEP kao dobavljač je čisti promašaj, spašavaju ih iskusni ljudi koji godinama vode plinske sustave u državnom vlasništvu….
Prošle godine je u skaldištu ostalo 200tinjak milijuna kubika “ničijeg plina”, većinu je “kupio” HEP po smiješnoj cijeni, Petrokemija je sa tim plinom mogla uštedjeti oko 300 milja Kn!
JA mislim da bi se neki trebali pokriti s usima s obzirom na cinjenicu -39% jutros i -18% sad, stečajuša, gubitaš i sve najgore, no ipak niste u pravu 🙂
gosp.Gordana Jugović ovako je sada rekla:
Dokapitalizacija je uspjela do sada je prikupljeno 250 MIL kuna u prve
dvije dokapitalizacije …..
/ oni su željeli više, normalno…./ U trećem krugu na javni poziv nije se nitko javio , a početni ulog je bio 100.000 eura.
Dakle,? Gdje je problem?
Po meni greška Uprave, koja je htjela samo institucionalne ulagače /
pa je zadala visok početni prag / umjesto da je javni poziv išao svim
ulagačima- pa i manjim…
A zašto bi država dopustila dokapitalizaciju ispod 30 kuna i sama sebe zakinula, zar nije bolje opet dokapitalizirati po 30 kuna (sama ako treba), pa tako povećati svoj udjel, nego dopustiti po 20 kuna i ond ada im netko drugi uđe u vlasništvo, a samim time njihov udjel u vlasništvu opada
Dakle, ovo je cash mašina pa neka država povećava svoj udio.
POtencilajni investitor ovo neće kupiti po ovoj cijeni i gotovo.
Ako država želi paliti pare neka pali, ja bih radije da se ovoga riješe pa pod cijenu 1 kune po dionici a da tih 250m kuna što su zapalili da su smanjili poreze firmama koje nešto stvaraju.
Za sada je nekako proslo, ali lova je potrosena pa po kojoj cijeni ce biti nova dokapitalizacija zna mozda netko?
@pongy
pa kad nisu našli kupca da dokapitalizira po 30 kn, logično je da više neće pokušavati po toj cijeni. znači sljedeći pokušaj dokapa realno je očekivati u rangu 10-20 kn, s tim da je 10 kn minimalna nominala pa moguće da će ići s time jer mislim da nema vremena pokušavati po 20 kn pa ako propadne tek onda po 10 kn. PTKM stvara ogromne gubitke i država se PTKM mora riješiti što prije, makar i za 1 kn!
@avax10
Mislim da se zato i trazi sto prije FI za 2014 kako bi se ponovio postupak dokapa jer fali novaca za daljnje poslovanje. Izborna je godina i treba se sto prije onemoguciti totalni raspad!