Da su bili bolji uvjeti privatizacije… bila bi i cijena…
Ovako, sto dalje…ide to za kunu nekome.. ili ce netko kupiti kroz stecaj…
gotovo za nepovjerovat.
Imali smo relativno dobre cijene umjetnih gnojiva na svjetskom tržitu a koristi smo impute kupljene po dobrim cijenama od prije.
Generalno ovo nema veze sa logikom i trenutno je najveći problem naći kupca a ne kako proizvesti.
Žalostno ali očigledno je da u Kuitinskom divu nema junaka niti znalca koji bi mogao prodati ovoliko gnojivo i ostvatiti dobit.
Žalosno.
Kolega nemojte da vas obuzme apatija. Da li ste prodali dionice ili tek namjeravate (s obzirom na napisano)?
gorane
kome će li ga prodati po ovakovoj cijeni? sve više poljodjelaca kupuje od konkurencije. navodno gnojivo nije iste kvalitete, ali je osjetno jeftinije.
http://www.petrokemija.hr/Mediji/Vijesti/tabid/115/ArticleId/571/oamid/518/Default.aspx
Ima neko ukupan volumen plina koji se potroši te cjenu kubika?
Naravno zanima me koliko bi trebala pojeftiniti cjena plina po cm3 da bi gubitak livelirali? Ujedno malo manje plaće djelatnicima, ulaz privatnika kao javno/privatno partnerstvo ne bi loše došlo, dapaće lijepo.
Pa prije par stranica netko je postao da troše 650 mil. kubika godišnje. 40 lipa na tu količinu daje 260 mil. kuna, što bi pokrilo gubitak i osiguralo i dobit.
Oćemo li od ovoga biti koristi za Petricu? Od kada sam u ovoj dionici nemogu se oteti dojmu da se igra igra : skupi plin PTKM – propada, rješimo problem plina – privatizacija i vrhunska firma!!!
Austrija ulazi u Južni tok, Gazpromu pristup OMV-ovim plinskim skladištima
Pozdrav,
ja sam totalka početnik s dionicama,no kaj se ovdje događa??
Kaj politićari-vlasnici Petrokemije nevide da treba djelovat brzo – pa firma gubi dnevno novac zbog cijene plina.Kaj je sa skladištem koje je HEP kupil?
Ovo se samo kod nas može radit a da nitko neodgovara.Nikam drugam.
Pozdrav,
Kaj politićari-vlasnici Petrokemije nevide da treba djelovat brzo – pa firma gubi dnevno novac zbog cijene plina.Kaj je sa skladištem koje je HEP kupil?
Baš ih briga za državne novce, nije njegovo pa da se brine.
Pozdrav,
[/quote]
Sad kad je Linić smjenjen narednih 2,3 mjeseca bavit će se samo sobom.
Pozdrav,
[/quote]
Pa vrlo je jednostavno, kada stvari pojednostavitte to je najbolje… naime, državi je u interesu dad Petrokemija ima nižu cijenu plina, samo to mora odobriti Ina.
A da bi odobrila ina, trebaju odobriti mađari koji donose ovakve odluke.
A mađarima to nije u interesu. Nažalost.
A nije niti da su baš u idiličnim odnosima sa vladom RH.
lp