PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moller, ostavi se burze.

Sta sad vise nije kljucno da drzava zadrzi 25%+1?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Sta sad vise nije kljucno da drzava zadrzi 25%+1?

naravno, može birati ili manje od 25%+1, ili 0[emo_vrtimise]

A sad ozbiljno:

Postoji li kakva zakonska mogućnost tužbe (naravno, opravdane i potencijalno uspješne) protiv OMF-ova te odgovornih osoba u njima u slučaju da opet nalože naše novce u Petrokemiji?

Ima li voljnih da se pokrene nekakva peticija te da se to uruči OMF-ovima?
S jasnom prijetnjom kaznenim prijavama.

Program restrukturiranja je prevara, to se vidi iz predloženog roka 2014-2018.
Kakva mrtva 2014-2018?!?!!??
Jasno je da treba novi ugovor za plin i razjuriti barem 30% zaposlenih.
To se sve može napraviti za tjedna dana.
Ali treba još 4-5 godina musti kravu, tj. naše penzije.
Mamicu im j….!!!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

znaći nove dionice po 90 a tržišna 60 kuna,zvvući super a jeli to tako vidjet ćemo ? sve zavisi kakvo će poslovanje biti i ove godine, hoće li biti gubitak ka i lani?!

[b]PATOKRATI VLADAJU SVIJETOM I BURZOM.Izmanipuliranog, zombiziranog medijskog čovjeka u današnjem svijetu čeka izravna klopka đavla[/b]

Ljudi, ovo je sve prevara, dobronamjerno vam kažem.
2014-2018?!?!?! Ma molim vas lijepo!?! Gdje to ima?
Ostaje ista uprava?!? Sa svime time rukovodi ista država koja je to i zas….?!?
Što je vama?
Jedino rješenje je da država obveznicom otkupi sve dugove, raskine sve ugovore za plin, kolektivne ugovore itd. te stavi čistu firmu na prodaju, s odriješenim rukama za novog vlasnika.
Od novca koji bi se tako dobio (mnogo više nego sad) isplati se dug nastao obveznicom, a firma bi pod novim vlasnikom koji će sve posložiti kako treba poslovala dalje. I to vjerovatno uspješno.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ma mogu oni predlagati šta hoće ali odluku donose večinski dioničari kojima sigurno nije u cilju da se nastavi dosadašnja praksa spaljivanja novca .Nadzorni odbor i uprava PTKM to predlažu da bi zadržali sadašnje stanje ali ovo stanje sigurno nije u cilju sadašnjih dionićara.

Radi se o tome da je država vlasnik preko 43% dionica te mirovinci 20-25%.
A dozvoljava se da firma radi gubitke i spaljuje novce poreznih obveznika i članova fondova. Prema tome trebaju slijediti kaznene prijave za nesavjesno poslovanje i nanošenje štete.
Isto vrijedi za sve državne firme ikada igdje.
Tek pod prijetnjom ozbiljnog zatvora i isplate štete iz vlastitog džepa će se stvari početi ozbiljno rješavati. Naravno, privatizacijom i micanjem države iz ekonomije.

Država ne smije biti vlasnik tvrtke. Jer ako je država vlasnik, a firma radi gubitke, predstavnik države je u poziciji da tolerira oštećivanje poreznih obveznika. A to je za zatvor. Kod privatnika to nije tako. Ako nema kaznenih djela ide samo stečaj i bok.

Vi od stabla nevidite šumu. Ova firma ima luku Šibenik u vlasništvu, a ZNA SE ko bi izlaz na more, djelatnost koja ovisi o plinu a ZNA SE ko ga ima neograničeno- mukte, tvrtka radi proizvod kome opet ZNA SE jako treba.

Da sad ne lupetan o stotinama Kuna vrijednoj dionici …
Bumo živi pa vidili.

P.S.
Inače sam tako mislio i za OPTE i ZA KSST i fula san, valjda treća sreća.

Inače sam tako mislio i za OPTE i ZA KSST i fula san…

Upravo to… [emo_namigusa]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Ova firma je toliko loša da bi bilo isto dali pale plin ili novčanice od 100 kuna za proizvodnju.

Ja se nadam da će netko pravno odgovarati u mirovincima ako opet potroše milijardu na ovu “firmu”.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

ERSTE POJACAVA POZICIJU

New Report

Close