PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naravno, ako se nastavi ovakvo poslovanje, dugovi će početi postajati problem. Ali u ovom trenutku, trenutni dugovi su najmanji problem i mislim da sve te dugove Petrokemija više manje uredno otplaćuje.

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Nema plina – nema Petrokemije.
Dok se gužva u Ukrajini Petrokemija je fakat bezvrijedna.
Sada se vidi kakva je katastrofalna politika glede LNG-a vođena u HR.
Je li i koliko kriv MOL to je za analizu no naši su im isporučili upravljačka prava.

Od koga ste dobili pisma?

– To su zasad samo pisma u kojima potencijalni ulagači kažu da žele razgovarati. No, o čemu točno, još ne znamo. Ovo je samo početak. Imena ćemo objaviti jedino ako se njihove namjere pokažu ozbiljnima.

Možete li barem reći iz kojih se zemalja javljaju?

– Postoji interes iz Rusije. Neka pisma koja smo dobivali u pravilu dolaze od posrednika, odvjetnika ili konzultanata, no ne znam koga točno zastupaju. Ni sa kim još nismo razgovarali. Samo smo svima rekli da je proces završen i da, ukoliko žele, slobodno se mogu javiti Upravi i prezentirati svoje ponude.

Kako mene ovo podsjeća na Dioki, pa to je nevjerojatno,i tamo je bilo i još ima misterioznih strateških ko u priči… Pa što se dečki nisu javili onda na natječaj, mislim ovi iz Rusije?

Vaš link …[/url]

“Drugi razlog za njihovo odustajanje je vlasnički udio. Mi smo nudili da kroz dokapitalizaciju i investicije postanu vlasnik 51 posto kompanije, što njima očito nije bilo dovoljno. Treći razlog je cijena plina.”

Na koji nacin bi strateski postao vlasnik 51% kroz dokapitalizaciju a da ujedno i drzava ostane na 25%+1? I drzava bi djelomicno sudjelovala u dokapu? A sve ostale bi iskljucili? Zasto onda drzava u proslom dokapu nije upisala toliko da ostane iznad 50%?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

čini mi se da bi ovaj “skriveni vojnik” mogao uskoro pasti na “ruskom frontu”

ima li taj skriveni prodavač doista 2840 komada? (tj. nešto manje jer su mu već odgrizli dio)…

p.s. upravo su ga počistili, nije imao niti 500 komada [emo_smijeh]
očito mu je jedini cilj bio usporiti rast preko 60 kn
do 60 kn sad nema niti 1500 komada

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

kreće odbijanac……

puno vas želi još niže cijene i napeto čeka da uleti…neka, uletat ćete vi na 65, 75, 85 kn [emo_smijeh]

p.s. top 10 ne rasprodaje pa kad se pogledaju količine koje prolaze zadnjih dana (zadnja 3 dana preko 40.000 komada!) lako se izračuna da ovome sa 500-ticama nije više puno ostalo

dobra procjena kolega [emo_smijeh]

Prema “pricama” clanova Uprave ovo je Dioki 2.

Fantomski “ulagaci”, odnosno preuvelicavanje interesa da bi se dobilo vrijeme….za nesto…valjda do izbora. A vrijeme je ono sto PTKM nema, jer svaki dan se spali jako puno novaca.

Koliko vremena treba proci od “Ni sa kim još nismo razgovarali”, do zakljucenja posla? PTKM toliko vremena nema.

Mozda ce investitori ovdje radije cekati stecaj, pa onda kupiti tvrtku kroz stecajni postupak?

Zato što naši igrači na burzi nemaju dovoljno prostora za igre. Burze su kladionice. Burze kod nas, ali sve više i u svijetu, ne funkcioniraju više na bazi kvalitete kompanije, nego na bazi očekivanja brzih i lakih zarada. Pa kad se vidi da će se Petrokemija prodavati, svi krenu kupovati jer misle da će sutra zaraditi. To su sve špekulacije bez industrijske osnove.

gledajući realno tribat će godine da se petrica vrati na normalno i povrati izgubljene pare ako se i promini plinski ugovor,Ne triba srljati

[b]PATOKRATI VLADAJU SVIJETOM I BURZOM.Izmanipuliranog, zombiziranog medijskog čovjeka u današnjem svijetu čeka izravna klopka đavla[/b]

StMandrilo

Petrica može raditi uspješno ako dobiva plin ispod cijene, nekad je mogla dok smo bili većinski u INA-i. Osim toga treba ulagati u modernizaciju za što nema love i otpustiti 30% ljudi,a za takvu akciju opet nema love za otpremnine. Ovo će se nastaviti gurati pod tepih,a situacija će iz dana u dan biti sve gora, pa će se rješavati pod moraš kao DLKV s tim što po meni DLKV je daleko perspektivniji. Ne znam niti koliko će mirovinci ponovno podmetnuti leđa jer traže rješenje za plin, a njega nema na vidiku.
Kratkoročno, masa može pogurati puno toga, realno ne dirati ni štapom.

New Report

Close