PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Podsjetimo, mirovinci su prošle godine uložili 102 milijuna kuna za dodatne dionice po 170 kuna, a koje sada tržišno vrijede jedva 50-ak kuna.
Sad bi trebali ponovno uložiti npr. 300 mil. kuna po opet 170 kn !!![emo_smijeh]

To je cista demagogija. Vjerojatno ni sam sebi ne vjeruje. Ptkm ne moze cekati. Treba pod hitno napraviti reviziju svih ugovora i pritvoriti krivce. To bi omogucilo ponistavanje nepovoljnih ugovora, naknadu stete i financijsku inekciju. Za sve ostalo je najbolji stecaj i rasterecenje ostalih gradjana. Jer na kraju nece krepat ptkm, vec i svi gradjani hrvatske, pa i hrvatska.

Mirovinci žele Petrokemiju, ali uz novi ugovor o plinu

Pongy bitno je da se okrece mislim para dok je ima

sve ce to narod pozlatiti

opet mirovinski fondovi….ne znam kako sada kad je pala trzisna kapitalizacija ispod praga njihovog moguceg ulaska.

mislim da se taj prag mijenjao, ali i da nije-kao da je državi problem promijeniti taj pravilnik kao x puta do sada.
cijena dioncie je izgleda puštena da padne na ovih 5x kuna i tu na 50-60 kn bi mogla biti nova dokapitalizacija, a onda nova privatizacija bez ikakvih uvjeta od strane države, pogotovo one nebuloze o zadržavanju 25%+1 dionica i onda će vjerojatno doći prave inozemne ponude

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

mirovinci-zele-petrokemiju-ali-uz-novi-ugovor-o-plinu-268089
moram dodati i važeći link

marcello

mirovinci-zele-petrokemiju-ali-uz-novi-ugovor-o-plinu-268089
moram dodati i važeći link

Ako pročitate ćlanak,vidi se da nisu uopće više zainteresirani za investiranje u PTKM.
Stanje u firmi je predstečajno,po autoru članka!
Pozdrav

mirovinci će morati jače ući u PTKM iz 2 razloga:
1. vlada si ne smije dopustiti krah PTKM iz političkih i gospodarskih razloga i PTKM će biti spašena koliko košta da košta.
2. mirovinci su ovdje već ulupali jako puno para, čak su nedavno na 170 kn radili dokap s puno keša tako da si ne smiju dopustiti da im investicija propadne jer ako USKOK ganja lovrić-merzel zbog neracionalnog trošenja novca kod kupnje zgrade za hitnu pomoć, što bi tek ovdje bilo i koliko bi glavonja iz OMF-ova nagrabusilo da PTKM propadne, a s njome i uložen novac od mirovina?!

zato sam siguran da će PTM biti spašena i potom prodana na novom natječaju uz jedini uvjet – zadržavanje proizvodnje

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

Daj šta ste tako naivni?
Izračunajte PDV na plin koji plaća PTKM Državi, doprinose na plaće, PDV na proizvode i još koliko djelatnosti radi uz Petricu. U ćemu je problem dokapitalizacija po 170 KN cca još jednom ili čak dva puta sa po 1 milion dionica??
Pa škverove u Splitu su pomagale sve vlade sa cca 13 milijardi Kuna. Da da, 13 milijardi Kuna ali unatoč pumpanju novca IN itekako je Država po brodu imala PDVa, doprinosa na plaće, prireza itd itd.
Činjenica je da od PTKM ipak živi 4 000 obitelji, a i treba nam – prvom Todoriću.

S obzirom da PTKM ima negativnu EBITDA, prezaduzena je, itd.
Nema smisla da iznos dokapitalizacije bude veci od 10 kuna po dionici.

Ako je moglo biti isto za Dalekovod koji ipak ima neku operativnu dobit, ili EPH recimo onda je suludo da se ovdje novci upumpavaju iznad tog iznosa.

Kao buduci penzioner, ako vec moji novci idu u spasavanje ove firme (koja moze biti bolja ali samo uz velika ulaganja) onda ne zelim da se placa iznad 10 kuna po dionici…

Naravno, masa vas se sad ukrcala po 51-53 kune i zelite da dokap ide po 100-150 ali tesko

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

S obzirom da PTKM ima negativnu EBITDA, prezaduzena je, itd.
Nema smisla da iznos dokapitalizacije bude veci od 10 kuna po dionici.

Ako je moglo biti isto za Dalekovod koji ipak ima neku operativnu dobit, ili EPH recimo onda je suludo da se ovdje novci upumpavaju iznad tog iznosa.

Kao buduci penzioner, ako vec moji novci idu u spasavanje ove firme (koja moze biti bolja ali samo uz velika ulaganja) onda ne zelim da se placa iznad 10 kuna po dionici…

Naravno, masa vas se sad ukrcala po 51-53 kune i zelite da dokap ide po 100-150 ali tesko

Da, to bi tako trebalo biti, ali ima tu još jedna caka. Ja bih želio i da odgovara onaj tko je kriv za prošli dokap po 170 kn, a da se prethodno nisu dogovorili/stekli uvjeti za pozitivno poslovanje. Dakle ili će netko iz mif-ova ili netko od uprave/političara u zatvor. Tek nakon toga može dokap i to opet ako se dogovore/steknu uvjeti za poz. poslovanje

New Report

Close