PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da 650 miliona trosi i ako bi tu stala proizvodnja Hrvatska bi maltene bila energetski neovisna o plinu

PTKM troši isto plina ljeti i zimi i na minus 20 i na plus 50 jer je za njih plin sirovina, pa bi Ina ljeti i dalje budzašto prodavala plin, a zimi ga uvozila.

ne ja sam samo konstatirao na pitanje koliko trosi godisnje plina Ptkm pa sam potvrdio da je to 650 mil kubika jer to znam otprije

Pa ko je ovdje lud znalo se da dolazi liberalizacija tržišta plina i da če se plin moči kupovati od najpovoljnijeg ponuđača. Nije do liberalizacije tržišta plina došlo preko noči nego su se za to morali urediti sve predradnje znači da se svesno išlo u potpisivanje štetnog ugovora par tjedana prije liberalizacije.
Pošto je i u trenutku potpisivanja štetnog ugovora država bila večinski vlasnik Petrokemije ona je bila upoznata sa tim ugovorom a ugovor je Petrokemija potpisivala sa INOM u kojoj je država također značajan dioničar pa to na kraju ispada kao isisavanje novca iz Petrokemije na račun INE(Pretpostavka:sve se radi radi gubitaka u plinskom biznisu u INI koji je država trebala preuzeti a nije)
Petrokemija može da posluje u plusu i da donosi dobit uz nelihvarske cijene plina,uostalom INA i Petrokemija su dve odvojene kompanije izlistane na ZSE i nijedna nije dužna drugoj pogodovati u nićemu nego se svaka za sebe boriti za svoju egzistenciju.

Jedna vlada prodaje Inu, druga prodaje Petricu! Kad već Ina nije naša sklopi ugovor za plin tako da maržu prebaciš mađarima koji su još i ljuti i prijete prodajom svog udjela, tako ujedno uništi Petricu, uzmi “vlado” sebi koliko god možeš jer je sad i Petrica obezvrijeđena, prodaj za kunu… Onda neka naš seljak i ostali kupuju tuđe gnojivo za svoju zemlju, ali pitanje je a što će nama Hrvatima gnojivo, što će nama polja i oranice, a na kraju što će nama naša “ZEMLJA” !

trosak radnika je 7% dok je plina 67% od ukupnih troskova..
Vlada moze tu nesto napraviti,a pitanje je sto ce biti..
s jedne strane,INU su prokockali,pa su nakon par godina shvatili da je ona od VELIKOG znacaja za Hrvatsku,tako bi moglo i sa Petrokemijom za par godina..
Neka se odreknu dijela transporta plina i PTKM je na nuli ili u plusu..
Sto se tice ugovora za plin,netko je nekome naredio da se potpisu takvi ugovori..
Sve se moze kad se hoce,tako se moze i ovo pretvoriti od gubitasa u krasnu dobit i potencijal od tvornice..

Ma nemoj, daju je privatniku pa se odreknu? Pa nek se onda odreknu svima svih nameta pa ce svi biti konkurentni. Taj plinovod trazi i neko odrzavanje i investicije, a tko ce to osigurati? Anonimni donatori? Građani iz svoje potrosnje?

Gledamo mi potencijal vec duze od dva desetljeca, a profita ni za biber.

EKSKLUZIVNO: STRATEŠKI PARTNERI TRAŽE TRI PREDUVIJETA ZA KUPOVINU PETROKEMIJE!

EKSKLUZIVNO: STRATEŠKI PARTNERI TRAŽE TRI PREDUVIJETA ZA KUPOVINU PETROKEMIJE!

marcello

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/fO2bVd5CR0ty1kAk6t7z7g==.pdf
[emo_beztona]

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

Izgleda da se iza cijele ove priče krije želja za jeftinim preuzimanjem Petrokemije.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

http://zse.hr/default.aspx?id=50054

Jučer (27. ožujka 2014.g.) u 21,45 sati sva postrojenja Proizvodnje gnojiva ispala su iz rada zbog kvara na 220 kV prijenosnoj mreži HEP-a kojom se postrojenja Proizvodnje gnojiva opskrbljuju električnom energijom.
Ovo nije loše neka to HEP malo duže popravlja, manja proizvodnja(pod ovim uvjetima) manji gubitak!

http://zse.hr/default.aspx?id=50054

S obzrtiom na gubitke koje stvaraju ovo je za PTKM pozitivna vijest. NAjbolje da stoji dok se ne promjeni ugovor o plinu.

Joka14
ja sam već jednom na Petrici izgorio (bez plina i struje), ovo će mi biti sad drugi puta, pa kad se gori nek se “gori” bez struje!!!

Izgleda da se iza cijele ove priče krije želja za jeftinim preuzimanjem Petrokemije.

[/quote]

Stvarno? JA kad kupujem uvjek volim platiti više….

New Report

Close