I pozitivna blokada…
smijurija od burze
Austrijanci,Marsovci, Bloger, Saudijci, Kuvajćani, Norvežani…
Još malo pa neće biti države koja nije “htjela kupiti” PTKM u ovom ili onom trenutku.
Kako ono stoji poslovanje(da se vratimo u realnost)?
Austrijanci,Marsovci, Bloger, Saudijci, Kuvajćani, Norvežani…
Još malo pa neće biti države koja nije "htjela kupiti" PTKM u ovom ili onom trenutku.
Kako ono stoji poslovanje(da se vratimo u realnost)?
Na primjeru PTKM se sve vidi o funkcioniranju ZSE. Zar mislite da će Vam potencijalni ulagač platiti za tvrtku ovakvog poslovanja 1,5 vrijednosti Booka? Iskreno, očekivao sam da će cijena nakon ove vijesti skočiti na barem dvostruku vrijendost Booka.
Otkuda odjednom toliki interes?????? Austrijanci?????
Prije bi se Austrijanci usudili kupiti brodogradilište u RH nego ovog devastiranog komunističkog mastadonta. Ako netko dadne kunu za ovu gomilu zahrđalog željeza, ima da se svi u vladi udaraju nogom u guzicu od sreće što su barem spasili radna mjesta.
Austrijanci su najgori mogući izbor, oni nemaju više ni za “kiflu” a bankarski sustav im je potopljen zadnjih godina. Poslije naše, jedna od najjadnijih burzi je njihova.
Prije bi se Austrijanci usudili kupiti brodogradilište u RH nego ovog devastiranog komunističkog mastadonta. Ako netko dadne kunu za ovu gomilu zahrđalog željeza, ima da se svi u vladi udaraju nogom u guzicu od sreće što su barem spasili radna mjesta.
Austrijanci su najgori mogući izbor, oni nemaju više ni za "kiflu" a bankarski sustav im je potopljen zadnjih godina. Poslije naše, jedna od najjadnijih burzi je njihova.
[/quote]
Njihov bank(a)erski sustav nije potopljen nego je samo stavljen pod kontrolu što priliči uređenoj državi poput Austrije za razliku od nekih.
Austrijanci su najgori mogući izbor, oni nemaju više ni za "kiflu" a bankarski sustav im je potopljen zadnjih godina. Poslije naše, jedna od najjadnijih burzi je njihova.
[/quote]
banana, o čem ti pričaš. jesi ti ikada vidio oijedan makrekonomski pokazatelj austrijskog wirtschafta. kamo sreće da su oni jadni a mi jadni kao oni. sad bi imali stopu nezaposlenosti ispod 5 posto.
ovdje nije toliko ključno po kojoj cijeni će strana firma kupiti 25% petrokemije, nego što će od nje napraviti..ako restrukturira firmu, uspostavi sistem kogeneracije, smanji broj zaposlenih, i uvede red….cijena firme će rasti…to je dobro za sve dugoročne investitore
inače ptkm posluje s gubitkom i novogodišnji plan je poslovanje s prihodom većim od rashoda a ako vas baš zanima koji kupci onaj tjedan kada sam rekao su bili mađari i mislim da česi dvije delegacije su bile ali nemam pojma koliko su zainteresirani.osobno sam vidio delegacije i nije nagovor na kupnju nimalo nego samo preporučam ljudima koji dionicu imaju da je ne prodaju po ovoj sada niskoj cijeni jer ovi šta ruše dionicu ruše na svakoj temi koliko vidim. a tko mi ne vjeruje nazovite info tel pa pitajte koji su kupci sve bili jbt.
po prvi puta se trenutno u maloprodaji mogu kupiti yara gnojiva po nižoj ili sličnoj cijeni (ovisno o formulaciji sadržaja) od petrokemije…dobra vijest za poljoprivrednike
[/quote]
banana, o čem ti pričaš. jesi ti ikada vidio oijedan makrekonomski pokazatelj austrijskog wirtschafta. kamo sreće da su oni jadni a mi jadni kao oni. sad bi imali stopu nezaposlenosti ispod 5 posto.
[/quote]
Puste priče, ATX je trenutno na bijednih 2546 bodova! Poslije Grčke i nas najjadnije.