PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.jutarnji.hr/drzava-prodaje-petrokemiju–norvezanima-ili-rusima-/1117427/

No, odluci Vlade prethodilo je u utorak u 14 sati zaključenje pregovora ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Mladena Pejnovića sa sindikatima i udrugama branitelja kutinske Petrokemije. Nakon dugih i teških razgovora, predstavnici radnika i branitelja Željko Klaus, Jozo Bilobrk i Dragutin Vajnaht svojim su potpisima unaprijed dali suglasnost na Vladinu odluku[/b] u kojoj je najbitnije to da će Petrokemija biti privatizirana, ali tako da će Republika Hrvatska u njoj zadržati “zlatnu dionicu”, odnosno vlasnički udjel od najmanje 25 posto plus jednu dionicu.

a što sad ne “mrzi svaki kapital” Klaus?

http://www.jutarnji.hr/drzava-prodaje-petrokemiju–norvezanima-ili-rusima-/1117427/

Evo već jučer na vijest da se Petrokemija privatizira:

Potash Corp. of Saskatchewan, Inc. (POT) NYSE -16,54%

😉

Nemoj misliti na m2!

Ove igrice države s AUDIO-om ne izgledaju kao da vlada veliki interes za privatizaciju PTKM već kao spašavanje dokapa… no prava enigma je cijena PTKM na burzi koja je već sada tako visoka kao da firma odlično posluje i da je već privatizirana….

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Država dopkapitalizira sa punim pravima.Očito da nema interesa ostalih..Malo će uplatiti i
mirovinci pa bi dokapitalizacija trebala biti uspješna i PTKN neće u stečaj,vjerovatno ni u predstečajnu nagodbu,a tamo joj je mjesto.
Jednostavno,ne volim kontradikciju.Država kao prodaje dionice radi smanjenja javnog duga.
A ovo nije prodaja,ovo je za mene kupnja dionica.A za vas????
I država će sačuvati 25% da bi sutra mogla potencijalnom strateškom partneru braniti interese zaposlenih.I koliko će eventualni budući strateški partner
platiti manje.Puno manje od moguće fair cijene.Isto i CROS.
Čestitke onima koji su unutra,valjda će sindikat malo napumpati.

U PTKM bi trebalo biti zeru meda i mlijeka!!!

Moguće je bilo saznati samo to da bi se i za Petrokemiju, kao veliku i stratešku tvornicu, na otvorenom tržištu možda moglo dobiti koliko i za Croatia osiguranje.
http://www.jutarnji.hr/drzava-prodaje-petrokemiju&ndash%3Bnorvezanima-ili-rusima-/1117427/

dvije milijarde kuna za 25% dionica PTKM?

Mediji nagađaju da bi Croatia osiguranje moglo donijeti državnoj blagajni dvije milijarde kuna
http://www.vecernji.hr/biznis/croatia-osiguranje-ide-prodaju-hpb-dokapitalizaciju-clanak-420283

apothekar
Drukaj u svom Dlkv jer ovdje se sve odvija kako treba na dobrobit dioničara.

@bolder
ako će država ostati na 25%, onda se te špekulacije (usporedba sa CO) mogu odnositi jedino na preostalih 75% PTKM….

p.s. no po meni su sve to samo špekulacije … jako teško da bi netko izvana iskeširao toliku lovu za PTKM jer je to već sad mogao napraviti kroz dokap da ima interesa

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

tijekom noći jedna ekipa drukera na dolje počinje priču o jeftinom plinu u SAD a stavlja se na bid danas ujutro sigurno….veoma jadno…

krivo im je što su prodali i što će cijena rasti i što će se stvari u Petrokemiji organski promjeniti….ali ne…oni ne idu spavati nego pišu o plinu…zanimljivo…pa bolje onda neka posalju dopis norvežanima, rusima ili austrijancima da nas zaobiđi i da nas ne kupe, neka idu onda u SAD 🙂

i

Majstore, PTKM je fenomen jer osobno još nisam vidio da netko kontinuirano skuplja gubitak a cijena raste i doseže 1.5 vrijednosti BV. I u dionicmaa se vidi da na ZSE ima dosta Hlebinaca koji ne vide stablo od šume. Sve priče gubitaša su uvijek iste: poslovi ovdje, potencijal velik. Ja pišem na PTKM jer se takav jaz cijene i vrijednosti ne viđa. Da je cijena 100 kn shvatio bih spominjanje drukanja a ovako ispadate smiješni. Gubitaši se trže na 1/3 ili 1/2 BV a ne na 1.5xBV.

Ljudi moji oni uu super jeftinog dobavljača plina imaju gubitak.

Ja ne vidim tu rast nikako, pa makar prodali.

Na osnovu čega vidite taj rast cijene dionice?

Po meni do povećanja profita može jedino doći da kupac ima već tržište na koje će distribuirati gnojivo, jeftini izvor sirovine (čitaj plina) tak da mi se braća Rusi čine jedino rješenje.

Bojim se da bilo koji drugi put će imati za posljedicu samo tzk. MOL efekt.

Kao strateški partner, AHA…..

Zašto je ININA dobit skočila, a prodaja joj je pala.

Vrlo jednostavno, otpustili su veeeeeeeeliku količinu ljudi (40%)
To su mogli i naši.

Ljudima su smanjili plaće, kako sada nedostaje ljudi jedan čovjek je preuzeo posao trojicu onih otpuštenih ili steranih u penziju.

S druge stranu svu proizvodnju maziva, benzina, dizela su ugasili.

Čovjeće ni bitumena više nema. Sve se puni i proizvodi u Mađarskoj i tu se samo distribuira pod MARKOM INE.

Nažalost to više nisu ti kvalitetni proizvodi jer MAĐARI traže nižu kvalitetu proizvoda, na kraju krajeva oni su preuzeli NABAVU i oni odlučuje što, koliko i kad.

Da sada to projiciram na PTKM. Ako pratimo stari uhodani obrazac postavi se UPRAVA koja do kraja uništi firmu (pri tome se lova popali i opere).

Nakon toga Vlada (jer takvu firmu s ogromnim gubicima nitko ne bi ni štapom diral) dokapitalizira dotičnu firmu. Čitaj oprosti joj se dugovi (do sad je to tak bilo da je INA popušila). Više tak nemre pa je to famozna dokapitalizacija.

Onda će doći privatni investitor kojeg kao i MAĐARE ne zanima firma.

Zanima ju samo tržište tako da će vjerojatno firma postat skladište i u najboljem slučaju puniće tuđu robu.

Time će većina radnika dobiti nogu, najvjerojatnije bez otpremnina ili će to Vlada zbrinut.

Ako će se tak ponašati prema domaćima, mislite da će prema dioničarima biti bolji. Čist sumnjam.

Kogeneracija postaje nepotrebna jer se ne bu nišš proizvodilo a slamu će seljaci i dalje Mađarima prodavati za malu lovu.

Kaj se tiče tržišta PTKM ulaskom u EU je izgubila svoja tržišta di je dilala svoj proizvod bez carina i ostalih pizd ARIJA.

Uglavnom katastrofa mi je kako Hrvati uspiju (namjerno?) uništiti sve što može biti profitabilno žmirečki.

Po meni nema razloga da ova dionica ide gore bar još dvije tri godine dok novi vlasnik ne posloži KOCKICE.

a dotad tko živ, a tko mrtav.
Ljuti me jako jer se PTKM, da me se poslušalo prošle godine, mogla spasiti.

Iskreno se nadam da će napokon za svoju nesposobnost i kazneno odgovarati.

Lp

[b]black HuRTs[/b]

…Dakle sama cijena vađenja kroze tehnologiju je poznata gotovo samo Amerima i oni ne budu otkrili tajne EU tek tako pa da EU ima jeftiniji plin…

Vec je netko gore demantirao ovu tvoju izjavu.
Samo mali prilog njemci ne zele fracking. Inace su razmisljanja u EU razlicita – neki su za (npr. Poljska), a li vecina je protiv.

Smanjenje temeljnog kapitala sa 270 kn, na 170 kn:
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/yejzHNY7W0poILEoaxo5sg==.pdf

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

New Report

Close