Čujem počele su po nekim blogovima prijetnje u slučaju da se na PTKM dogodi ono što se upravo događa na PODR (smanjenje nominale pa dokap)…Samo mi nije jasno kako se netko tko se toliko zalaže za dioničarstvo i kapitalizam usudi prijetiti nekome ukoliko taj drugi iskoristi potpuno legalne zakonske instrumente za dokapitalizaciju? MOžda se neki ljudi malo precjenjuju…
Kaze netko
“Ne vjerujem da bi mirovincima u ovom trenutku trebao jedan malo žešći sukob u slučaju da bi htjeli izvoditi trik smanjenja nominale i dokapitalizacije po toj manoj”
U svakom slučaju bit će stvarno zanimljivo pratiti situaciju na PTKM.
@ HaoRen
Tvoja poruka je jasna, prerano si prodao?
Daj konačno linkove na te tzv. “neke blogove” i “kaže netko….” pa onda nastavi [emo_namigusa]
Ne sumnjam da ćeš pratiti zanimljivu situaciju na PTKM…..Ne bih se usudio prognozirati [emo_novac][emo_novac][emo_palacg]
Prodao sam , al po puno vecoj cjeni nego li je danas , oko 245 ako se ne varam. Prodao sam zato jer sam se bojao ovog raspleta dogadaja kakav se desava na PODR , a najverojatnije ce se desiti i na PTKM…to sam tada i napisao na ovu temu..Od tada samo pratim situaciju na PTKM no kupnja me ne zanima.
Nazalost neke ljude i blogove se nesmije linkati, potrazi u komentarima na “nekim mjestima” , naci ces gornji citat.
Meni je zanimljivo kako dio ekipe s foruma ponosno ne čita navedeni blog ( koliko samo važnijih stvari imaju na rasporedu, npr. visiti na forumu ) ali zato apsolutno sve “čuju”.
Je Haoren je to stavio već dugo, da bi se mogao replicirati rasplet kao sa PODR.
NB bash nema kome prodati PTKM sada, sumnjam da u ovom slučaju i bude.
Ok, ja se nadam da će se niža cijena plina odraziti na bolji rezultat, ali ono što je tu je veliki gubitak i ovakvim tempom nema niti PTKM pretjerano puno vremena.
Ma da, na ovom forumu ako kažeš da misliš da nešto vrijedi manje onda si druker i želiš kupiti jeftinije a ako kažeš da valja želiš prodati skuplje.
To što firma radi gubitke brže nego da pale novac, to je manje bitno.
nema on šta prijetiti, dužnost svakog gradjanina je da prijavi kriminal ako zna za njega, inače i on postaje sukrivac!
dakle, ako je nešto znao, morao je odavno reći i prijaviti!
a i te prijetnje i uvrede su jedan veliki bezobrazluk, ja sam recimo razmišljao prijavljiviti nepoznate počinitelje HANFI zbog lažnih naloga…ali nisam imao dokaze, nemam uvida u knjige naloga.
a HANFA bi tu morala nešto istražiti i objaviti!
i po službenoj dužnosti.
a i nama dioničarima je u interesu da zbog boljih mirovina mirovinci pažljivo postupaju sa našim novcima.Ako su pokenuli ovu kampanju od 10mlrd, i misle privući klijente, moraju paziti na svaki novčić.
S druge strane naša Petrica mora dobiti svježi kapital, nije važno kolika je nominala, zbog budućih mirovina bolje da je što niža, a i da firma ostane u Hrvatskim rukama!
preuzimanja nema ali ovi dole su zaineresirani za strateško partnerstvo.
BOREALIS.
[/quote]
BRavo,momče. Koliko nude?
[/quote]
hvala na komplimentu, rano je još o cijenama pričat. što se stvar više rasteže to će cijene dokapa biti niže.
“Cijena u mogućem postupku dokapitalizacije će ovisiti o tržišnim uvjetima u renutku izdanja. “
Definitivno cijena nece biti veca od sadasnje cijene na burzi….