PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.vecernji.hr/biznis/dokapitalizacija-petrokemije-ebrd-u-zainteresirani-mirovinci-clanak-510500

Dokap od strane mirovinaca i EBRD-a je zapravo najgora varijanta za dioničare jer to znači da otpada privatizacija, a cijena dionice trebala bi se svesti u realnije okvire kao npr. kod DLKV gdje su na 250 kn mirovinci radili dokap, a sad je 50 kn
[/quote]

Dalekovog kao sektor građevinarstva nema možda svijetlu budućnost kao LEDO ili PTKM!

Vijest o dokapitalizaciji katapultirala dionicu Leda
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/224485/Vijest-o-dokapitalizaciji-katapultirala-dionicu-Leda.html#.UR9vEB1qlM0

Kakav plin, kakvi bakrači? Pa da im daju i besplatan plin ovi bi pravili gubitak. Ovaj "puran" već predugo leti samo zahvaljujući moći pojedinca i malih "purančića" koji za njim mašu svojim "krilcima"! Nikakvo drugo objašnjenje ne drži vodu.

Potpuno ste u pravu,
naime,sve je izglednije da veliki mag-bloger za kojim su krenuli i mnogi u krdo ili stampedo, i koji zeljno gutaju njegove komentare na svom blogu, ostanu nasukani na ovoj pucini.
Ovo je najnapuhaniji balon od svih balona.Dovoljan je bio odlazak u Moskvu od strane Radimira, i odmah je otisla s 170 na 27o. Ali ce se ovo morati ispiriti ispod stotke, ja sam uvjeren u to.To je i realno sukladno poslovanju.A ako ide u dokap, onda ide i puno nize od stotke.
lp
lp

Kako stvari sada stoje dokap može ići najmanje po cijeni 20 posto većoj od trenutne. Sjetite se kako se je kretala cijena Leda i nakon objave dokapa. Neki su hladno prodavali debelo ispod 7000 kn.

Vi uspoređujete ovu “vreću bez dna” sa profitabilnim Ledom. Pa da je Ledo pravio gubitke bio bi dokapitaliziran po 800 kuna a ne po 8000. Ako netko da 100 kuna za ovo, možete se “udarati nogom u g_zicu”

Kako stvari sada stoje dokap može ići najmanje po cijeni 20 posto većoj od trenutne. Sjetite se kako se je kretala cijena Leda i nakon objave dokapa. Neki su hladno prodavali debelo ispod 7000 kn.

Vi uspoređujete ovu "vreću bez dna" sa profitabilnim Ledom. Pa da je Ledo pravio gubitke bio bi dokapitaliziran po 800 kuna a ne po 8000. Ako netko da 100 kuna za ovo, možete se "udarati nogom u g_zicu"
[/quote]

Ledo je privatna firma koju vodi Todorić. U njemu ne radi 3 radnika ako je potrebno 1 radnik…u PTKM radi 2300 a potrebno je oko 700 (izjavio Davor Štern)… Cijena plina je prevelika i to je također razlog gubitaka….PTKM nije privatna nego državna firma…svi oni koji žive u Hrvatskoj znaju šta se radi i događa sa državnim firmama i imovinom…

za kapacitete koje ova tvornica ima bilo bi potrebno oko 2,6 milijarde kuna izdvojiti, plus vrijeme izgradnje itd….

Opcija 1: nastaviti trakavicu sa državom (što vodi u propast)
Opcija 2: privatizirati firmu, povećati kapacitet i modernizirati tvornicu (prodati Rusima=
Opcija 3: Prodati dio vlasništva EBRD-u, koji bi također i dao jeftini zajam i napraviti modernizaciju i restrukturiranje.

Kakav plin, kakvi bakrači? Pa da im daju i besplatan plin ovi bi pravili gubitak. Ovaj "puran" već predugo leti samo zahvaljujući moći pojedinca i malih "purančića" koji za njim mašu svojim "krilcima"! Nikakvo drugo objašnjenje ne drži vodu.

Potpuno ste u pravu,
naime,sve je izglednije da veliki mag-bloger za kojim su krenuli i mnogi u krdo ili stampedo, i koji zeljno gutaju njegove komentare na svom blogu, ostanu nasukani na ovoj pucini.
Ovo je najnapuhaniji balon od svih balona.Dovoljan je bio odlazak u Moskvu od strane Radimira, i odmah je otisla s 170 na 27o. Ali ce se ovo morati ispiriti ispod stotke, ja sam uvjeren u to.To je i realno sukladno poslovanju.A ako ide u dokap, onda ide i puno nize od stotke.
lp
lp
[/quote]

Šta ti znači riječ ispirit??? Jel to neka nova hrvatska riječ???[emo_smijeh]

Petrokemija i Podravka trebaju partnere, ali samo za dizanje kapaciteta
http://liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/-petrokemija-i-podravka-trebaju-partnere-ali-samo-za-dizanje-kapaciteta/

“Sa strateškim tvrtkama kao što je Petrokemija nema brzih odluka, pogotovo ne bez dugotrajne javne rasprave. -Slika br. 2
http://liderpress.hr/galerije/foto/-petrokemija-i-podravka-trebaju-partnere-ali-samo-za-dizanje-kapaciteta/

Petrokemija dogovara sastanke s EBRD-om i drugim investitorima
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/petrokemija-dogovara-sastanke-s-ebrd-om-i-drugim-investitorima/

osobno mislim da je dogovaranje i razgovaranje u vezi dokapitalizacije Petrokemije u svrhu saniranja golemih gubitaka a manje je vjerojatno da je isto u cilju većih investicija i značajnijih podizanja kapaciteta.

Nažalost u zadnjih 20 godina nije napravljeno dovoljno da bi RH imala potrebu za max procjenjenim kapacitetom od 1 milijun tona umjetnog gnojiva.
Osobne ne vjerujem da će se potražnja za umjetnim gnojivom u RH približiti stvarnim potrebama jer stanje u poljoprivredi je očajno.

S druge strane,jedna od najvažnijih činjenica je ta, da RH nija osigurala infrasturkturu koja bi Petrokemiji omogućila povećanje kapaciteta i lagan plasman robe na strana daleka tržišta.

Dokapitalizacija je svakako doboro došla za tvrtku Petrokemija i njezine radnike a za male dioničare sumnjem da će kratkorono dobro završiti.

U svakom slučaju ostaje da vidimo , jer mislim da je za dokapitalizaciju potrebna posebna odluka Vlade i rasprava u Saboru.

Sve u svemu dolazi zanimljivo vrijeme.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

najbolje je da se zahvalite upravi na ovom prekrasnom izviješću jednim plačenim oglasom

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

A dakle ovako izgleda kupnja bez MM-a.

Cijelih 98 tisuća na kupnji.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

http://trzistakapitala.wordpress.com/2013/02/18/razvoj-u-petrokemiji/

a takva je bila kupnja na 210-215 pa je otišlo 40kn gore.

Eto našlo se nešto i kupnje – 4340 komada – prosjek 222 kn. Skoro milja.

New Report

Close