PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izvoli Yoda1

Hvala, hvala.
Da, iz ovoga bi se moglo zaključiti da će FI za Q4 izgledati bitno bolje. Iako se vidi da i rashodi proporcionalno rastu, ipak ne treba zaboraviti da PTKM prodaje velike količine gnojiva na domaće i strano tržište, a Todorić im je jedan od glavnih kupaca i distributera.
U svakom slučaju slažem se da firma ima perspektive, a vidjet ćemo još što će biti sa cijenom plina što ako ne bude 40% možemo smatrati pozitivnom viješću.
Zna li netko kada ide ta odluka sa cijenom plina?

Gazprom planira veliko poskupljenje plina

http://www.business.hr/17144

za koga?

Gazprom planira veliko poskupljenje plina http://www.business.hr/17144

vijest nema veze s Petrokemijom, riječ je o tri daleke zemlje tisućama kilometara udaljene od Hrvatske

Iz istog članka je vidljiva i Gazpromova cijena za domaće (rusko) tržište, 49 $ za 1000 m3, a koliko ja znam i mi imamo domaću proizvodnju…….[smiley2]

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."

Iz istog članka je vidljiva i Gazpromova cijena za domaće (rusko) tržište, 49 $ za 1000 m3, a koliko ja znam i mi imamo domaću proizvodnju…….[smiley2]

I $293 prosjecna izvozna cijena (1.70kn/m3), a po projekcijama INE trenutno uvozi oko 50% plina iz Rusije, dok ce za 3-5 godina uvoziti preko 75%.

Mesarić je rekao da ce PTKM u stecaj ako im INA poveca cijenu na 1kn/m3.

Broj Jedan:

I $293 prosjecna izvozna cijena (1.70kn/m3), a po projekcijama INE trenutno uvozi oko 50% plina iz Rusije, dok ce za 3-5 godina uvoziti preko 75%.

Mesarić je rekao da ce PTKM u stecaj ako im INA poveca cijenu na 1kn/m3.

Ispada da nema nikakve šanse za PTKM da izbjegne stječaj !

Ne vjerujem da će PTKM u stečaj. Zbog čega bi država ulazila još dublje u vl. strukturu?
Prije će se desiti restrukturiranje ili prodaja.
Ovo prvo ako se desi, biti će poslije izbora. Ovo drugo je isto mogućesljedeće godine.
Mislim da je trenutnoj vlasti važan svaki glas a ovih nekoliko tisuća predstavlja nešto što neće tek tako zapostaviti.
Stečaj bi bio najbrže riješenje ali i najopasnije za dotične. Mislim da će se tražiti drugo riješenje: znači ili smanjenje broja uposlenih ili prodaja.
[smiley2]

.Uspjeh nije cilj, već sredstvo da se teži još višemu.

Europa će ruski plin u 2007. plaćati 14 posto skuplje

Europa će u 2007. ruskom Gazpromu plaćati za tisuću prostornih metara prirodnog plina cijenu od 293 američka dolara, 14 posto više u odnosu na tekuće cijene, u ponedjeljak je izvijestio ruski dnevni list Vedomosti.

Ta bi cijena ruskom plinskom državnom monopolistu donijela 46 milijardi dolara dobiti iz Europe, prenosi nadalje taj list, pozivajući se na interne dokumente u koje je uspio dobiti uvid.

Gazprom zadovoljava četvrtinu europskih potreba za prirodnim plinom. Ta kompanija planira u idućoj godini u Europu izvesti 157,8 milijardi prostornih metara plina, u usporedbi sa 151 milijardom u ovoj godini.

Uslijed rekordnog rasta cijena plina, Europa u 2006. tisuću prostornih metara plina plaća 257 dolara. Jedan neimenovani dužnosnik Gazproma kazao je kako je to povećanje temeljeno na izračunima tržišne cijene plina do sredine 2007.

A detaljcic da ce iz Jadrana sada ici skoro dvostruko vise domaceg plina bez da mora ici preko Italije i placati transportne troskove ste zaboravili kolega.

Trgovina ovom dionicom lagano “umire” kroz sve manji i manji promet. Možemo očekivati da preraste u potpuno nelikvidno izdanje.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Trgovina ovom dionicom lagano “umire” kroz sve manji i manji promet. Možemo očekivati da preraste u potpuno nelikvidno izdanje.

lako moguće,osim ako netko ne odluči to kupiti……[smiley10]…malo je škakljiva dionica

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

New Report

Close