PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a baš su svi lijepo pisali i onda dođeš ti, jel imaš ti šta drugo u životu osim ptkm.

Uvijek će biti ovakvih negativaca, ali stvarno što je još bitnije jeste da se radi u PTKM, ako se radi kako treba i iskorištavaju svi mogući kapaciteti biti će bolje, zime nema cijena plina ne raste kako inače raste u ovom dijelu godine zato nije hitno od strane INE da se rješava to stanje, već kada bude na višoj…..
Dakle bitno je što se radi u PTKM……… a ljudi što pričaju, neka samo pričaju…. treba raditi kako treba, a sve ostalo se poništi
Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 24.11.2006

Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
SZIF D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:

Bez promjene ovog puta.

Smatram da je PTKM tehnički spremana za rast preko all-time-high. Možda porast cijene nije brz kako bi to neki očekivali ali ja sam zadovoljan. Cijena teško može značajnije pasti. Ono što trenutno fali ovoj dionici je fitilj koji će zapaliti bure. Neka snažna vijest ili nova pozitivna informacija. Samo približavanje skupštine može imati utjecaj na porast cijene ali ta informacija je već ugrađena u cijenu dionice. Na PTKM sada treba prije svega malo strpljivosti za koju smatram da će vlasnici dionica biti dobro nagrađeni.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

c/p na c/p. [smiley2]

Evo sto se moze vidjeti na grafu;

– stavio si sma 7 i 14 koji se ne mogu ni vidjeti pa ne znam cemu, ali ako se dobro zagleda vidi se da brza linije ne sjece sporu, znaci nema pokazatelja.
– iscrtao si kretanje, ukljucujuci i ovo neprimjetno posljednjih dana, ali ga nisi usporedio s volumenom??
– iscrtao si mcad, znaci opet pomicni presjek i opet vidimo isto, brza ne ide preko spore, a obe su ispod centralne linije znaci nema jakog trenda. A sve to vec znamo jer nam je jasno da se proteklih dva tjedna cijena nije mnogo mjenjala i da su volumeni ni bili mali.
– RSI nije ispod 20 da bi je mogli nazvati preprodanom, ne odbija se niti sjece 20tku (prema gore). Znaci nikakav buy signal.
– OBV ne pokazuje nista jer nema ni zesce prodaje ni kupovine, a to vec znamo
– TRIX, koji po prvi put vidim da ga netko koristi u zadnjih 5 godina, takodjer nista ne govori, da je jaci trend i da probija nulu, mozda, ovako opet nikakav signal.
– ista stvar s stochasticom, ne probija 20 i ne pokazuje oversold, ni linije se ne okidaju. Opet nista.

Ja malo drugačije gledam na grafove. Mislim da je svima jasno ako pogledaju SMA krivulje, MACD krivulju i TRIX krivulju da je PTKM tehnički na dnu, tj. početku novog vala. Ono što ne mogu sa sigurnošću reći je koliko će se cijena zadržati na ovim nivoima prije nego krene gore, što sam i napisao u postu prije. Ako pogledaš volumene jasno je da su ispod 200 kn išle zanemarive količine što je još jedan od argumenata za skori rast. Na RSI krivulju također gledam malo drugačije. Po meni najbolji trenutak za kupnju je kada RSI, nakon što je odradila preprodano područje počne lagano rasti prema prekupljenom području i prijeđe liniju 50 (počinje lagano zakuhavati). Kada je RSI ispod 30 nije pametno kupovati jer nikad ne znaš koliko dugo se može zadržati u preprodanom području prije nego što dođe ponovno u fokus.
OK, ovdje bi mi mogao zamjeriti da sam prerano kupio PTKM, što je djelomično točno a djelomično i nije pošto sam iskoristio korekciju do 170 kn gdje me poklopilo. Nakon toga se mogao iskoristiti odbijenac iznad 190 za prodaju. Iako sam se nadao da će prijeći 200 kn odmah nakon korekcije to nije bilo za očekivati pošto je 200 bila prije toga linija supporta i nakon što je probijena je automatski postala novi resistance.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Ja gledam onako kako sam naucio iz literature o tehnickoj analizi. Jedino sto se moze vidjeti iz ovih grafova je strah ulagaca, odnosno iscekivanje ili drasticnog pada ili rasta, s tim da su obe opcije otvorene, a ako bi morao birati grafovi su blizi sell nego buy signalu. U pravilu nakon drasticnog pada cijene tj. preprodanosti ide obrat koji je ovog puta izostao, svi grafovi jasno pokazuju da nema kupnje usprkos padu cijene, sto je nedvojbeno los signal. Iako se teh. analizom tesko mogu predvidjeti kretanja na nelikvidnom-labilnom hr trzistu, sama logika nam govori da ako se tjedno proda 5 kom. nekog proizvoda i tom proizvodu spustimo cijenu za 30%, da bi trebao uslijediti porast prodaje. Isto tako znamo da ako prodaja tog proizvoda usprkos snizenju cijene ne poraste, vec dapace padne, da je proizvod nekvalitetan. U ovom slucaju nitko ne zeli kupovati ni po 180kn, jasno je da su rijeci Mesarica o velikom dugu i spominjanje stecaja prestrasile invesitore koji iscekuju ishod situacije, a ulazak na ovim razinama je cisto srljanje, tj. kockanje.

Svako tržište ima svoje specifičnosti kao i svaka dionica. Zbog toga se nije dobro dosljedno držati pravila koje pročitaš u literaturi. Efekt je puno bolji ako ta pravila naučiš koristiti na specifičnom tržištu kao što je naše. PTKM spada u 5% najlikvidnijih dionica i TA se može iskoristiti na njoj. No, da se ne prepiremo dalje, ti si bliže SELL ja sam bliže BUY, vrijeme je demantirati jednoga od nas.

Najkraće rečeno cijena je pri dnu uskog oscilacijskog raspona unutar kojega će “prezimiti” i dočekati proljeće.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Evo Vam malo podataka iz same Petrokemije. Još uvijek nisu snizili cijene gnojiva za 12 mjesec (prijašnjih godina se to odrađivalo već oko 15.11.) jer sada moraju dobiti odobrenje vlade za tako nešto. Insideri očekuju da će doći do poskupljenja cijene plina, ali ne toliko drastičnog koliko se pričalo. I nadaju se da se privatizacija neće dogoditi uskoro jer su oni ipak strateška firma, štogod to značilo [smiley1]

[b]PEACE BROTHERS!!![/b]

Svako tržište ima svoje specifičnosti kao i svaka dionica. Zbog toga se nije dobro dosljedno držati pravila koje pročitaš u literaturi. Efekt je puno bolji ako ta pravila naučiš koristiti na specifičnom tržištu kao što je naše. PTKM spada u 5% najlikvidnijih dionica i TA se može iskoristiti na njoj. No, da se ne prepiremo dalje, ti si bliže SELL ja sam bliže BUY, vrijeme je demantirati jednoga od nas.

Iz cega si onda ucio tehnicku analizu, ako ne iz literature? BRA, sto bi rekao Plavi?

Btw., nisam rekao da graf pokazuje sell, vec da ne pokazuje buy, ukratko, oni koji nisu skloni kockanju su prodali, oni koji su skloni kockanju i prepustanju svog portfelja sreci su unutra, a cijena nece ni gore ni dole do sljedecih pokazatelja (ili ako netko namjerno odluci namjestati cijenu).

BRA analiza ili TA analiza, bilo kako bilo, mislim da je nerealno očekivati all time high u sadašnjoj situaciji Petrokemije ( pitanje da li čemo ikada i vidjeti više te visine, možda da, samo kada ), ne vidim ništa što bi govorilo u prilog tome.

Pa pobogu Quark ti zaista očekuješ ovih dana porast čađare 30 %???
Pa bilo koja druga dionica teško može tako nešto ostvariti , osim ako se ne radi o PBZ, TNSA ili INGR.
Prva koja bi tako nešto možda mogla ostvariti ako se potvrdi ova najava dokapitalizacije od strane Lukovića u današnjem Jutarnjem, bi mogla biti eventualno ZABA ( ako povućemo paralelu sa PBZ i njezinom dokapitalizacijom / pretpostavka je dokapitalizacijai na isti način ).
[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

iako mi je prilično odbojno kad neko nekoga popljuje izjavom:klinac odi s frendovima bla bla… moram reći da cartmann na slučaju petrokemije najrealnije postavlja stvari.ova dionica ovisi o budućim vijestima, a opcije koje je on naveo stvarno su mnogo bliže nego neke nebuloze koje spominju PTKM navijači.ne vidim interes u privatizaciji prije izbora.vi bi to prodali po nominali?pa tko će iskeširati milione za lossmakera.i još dobije klauzulu o zadržavanju radnika i povećanje cijene plina.
ova dionica je hazardna i zato je vrlo privlačna ljudima koji su navikli gledati nerealne prinose ali u zadnje vrijeme sve govori protiv ove firme.možda svaka kriza i je skrivena prilika, a možda…[smiley16]

...pig slayer...

New Report

Close