PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još do nedavno “bad guys” (ne treba ih nabrajati) su kao jedan od jakih argumenata isticali kako je budućnost PTKM upitna (izmeđ ostalog) i zbog nesigurnosti dobave plina Službeno potvrđenim sigurno vrlo “svećanim” puštanjem magistralnog plinovod Pula – Karlovac idući tjedan taj im je argumenat izbijen. Oni koji su pljuvali po petrici i izmišljali razloge o njezinoj (ne) vrijednosti bez razloga dobit će to sada natrag u lice. Kompjuteri i serveri sve pamte….. Ubrzo će doči vrijeme da se ispita tko je šta pisao o ovoj temi i tko je bio u pravu. Vlada čuva PTKM kao as u rukavu pa se mreža plete polako i smišljeno, privatizacija se dogovara bez galame……….. U prilog cijelom razvoju plana ide i nepredviđena povoljna meteorološka situacija sa nadprosječnim temperaturama, smanjenom potrošnjom plina, el. energije, mazuta, lož-ulja, nafte i t.d. To direktno ide u prilog velikim potrošačima, među kojima je PTKM druga po potrebama. Predviđeni negativni rezultat mogao bi se slijedom navedenog rastopiti kao i prvi snijeg. Budućem preuzimaću pripremljeno je sve od strane vladajuće garniture. Da li će to biti za tri ili šest mjeseci manje je važno!

Više je važno po kojoj cijeni ćemo prodati svoje dionice kad dođe vrijeme.Tih dana se može zaista jeftino kupovat, al kako dugo pitam se.[smiley2]

kad bi neko sad htio kupiti veće količine PTKM-a teže bi to ostvario u ovom trenutku. Preostaje jedino trgati malo po malo pa koliko se uzme. Makar je čudno da neki i manje količine prodaju po ovoj cijeni.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

VLADA: OD 2007. DO 2011. U PLINOFIKACIJU ĆE BITI ULOŽENO 443 MILIJUNA EURA – Novosti

ZAGREB, 16. studenoga 2006. (Hina) – U drugoj fazi plinofikacije Hrvatske, u razdoblju 2007-2011. ukupna će ulaganja iznositi 443,6 milijuna eura, istaknuo je ministar gospodarstva Branko Vukelić na današnjoj sjednici Vlade.

Prva faza plinofikacije je pri kraju, magistralni plinovod Pula-Karlovac bit će pušten u rad u srijedu, 22. studenoga.

To je prvi puta u povijesti da će se naš plin s polja u sjevernom Jadranu izravno transportirati na hrvatsko kopno, istaknuo je premijer Ivo Sanader.

Najznačajnija investicija druge faze plinofikacije, do 2011. je izgradnja magistralnog plinovoda Bosiljevo-Split-Ploče, s procijenjenim ulaganjem od 249,7 milijuna eura.

Druga faza predviđa i spajanje na nove dobavne pravce, prema Mađarskoj, BiH i Srbiji, istaknuo je Vukelić.

Tako se u okviru projekata vezanih za središnju i istočnu Hrvatsku, s ukupnim ulaganjem od 152,6 milijuna eura, predviđa izgradnja plinovoda prema Mađarskoj, spoj prema Bosanskom Brodu, i sl., a 41,2 milijuna eura utrošit će se na izgradnju nekoliko regionalnih plinovoda, primjerice Pula-Umag.

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Još plovimo u preprodanom području

I dalje filate forum sa tom Petrokemijom – da mi je samo znati u čemu vidite budučnost u ovoj dionici?
Meni stvarno nije jasno?[smiley10]

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

I dalje filate forum sa tom Petrokemijom – da mi je samo znati u čemu vidite budučnost u ovoj dionici? Meni stvarno nije jasno?[smiley10]

Puno je već napisano o čemu je budučnost.Meni je sasvim jasno.Još malo pa skupština..[smiley2]

ptkm je vrlo vrijedna dionica ali s obzirom na stanje jako potlacena, inace trgujem na drugim burzama u regiji al sam se malo i napunio domacih izmedu ostalog i ptkm[smiley2]

ne mari za male stvari i ostat ce male

postavljati pitanja o budućnosti PTKM u trenutnim tržišnim uvjetima i potrebama za njenom proizvodnjom je pomalo neozbiljno. Ako tome dodamo čišćenje bilance, interes za privatizaciju, interes banaka za financiranje PTKM-a, riješavanje infrastrukture za dobavu plina (izgradnja dobavnih pravaca isključuje i INU kao jedinog dobavljača) jasna je perspektiva ove dionice.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

mislim da značajnijeg porasta neće biti do sredine siječnja….
nema na temelju čega, na sreću ptkm mi je samo 10% portfelja

(07.12.2006. u 12h je glavna skupština dioničara)

Nećeš trebati tako dugo čekati,…[smiley2]

Mislite da će skupština proizvesti pozitivnu reakciju tržišta na cijenu dionice?

optimist: ” Nećeš trebati tako dugo čekati,…[smiley2] ” Mislite da će skupština proizvesti pozitivnu reakciju tržišta na cijenu dionice?

Ja bih još tu dodao gotovo 100% sigurnost dobave plina, što je u prošlim izvješćima bio glavni razlog gubitaka. Toga više neeeeeemmmmmaaaaa…….Redovitom proizvodnjom u samo mjesec (nekad kritičnih) zimskih dana petrica pokriva cjelokupan gubitak!!!

marcello

Ja bih još tu dodao gotovo 100% sigurnost dobave plina, što je u prošlim izvješćima bio glavni razlog gubitaka. Toga više neeeeeemmmmmaaaaa…….Redovitom proizvodnjom u samo mjesec (nekad kritičnih) zimskih dana petrica pokriva cjelokupan gubitak!!!

Evo danas je cijena pala daljnjih 2.8% i probila najnizu tocku od onog rasta. Zanimljivo, ali taj plinovod se radi mjesecima i nije nekakava nova vijest koju nitko nije mogao ocekivati. A cijena pada. Ni meni nije jasno?
[smiley2]

New Report

Close