PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Malo se preispitaj o toj filozofiji koju danas zazivaš, većinu stvari ljudi su radili na radnim akcijama i besplatnim radom, npr. autocesta ”Bratstva i jedinstva”, mnoge tvornice i sl. Misliš da je u redu ljude tjerati da rade za 0 kn? A pljuckate po Mrsićevom modelu gdje se praksa stječe za 1600 kn u humanim uvjetima (ne fizičkim radom na izgradnji ceste npr.) … previše licemjerja u tvojim postovima prijatelju.

U bivšoj državi radili za 0 kn (valjda ste mislili dinara ali 0 je uvijek 0), a u ovoj novoj u kojoj se sve pošteno plaća im nekom čudnom matematičkom formulom oteli pa stavili rampu. Bit će da nam je zato trebao rat. A ovaj mrsićev model je na najboljem putu da postane mrsićev sindrom:)

Možda je Čačić mislio na ovo kad je govorio o tržišnoj cijeni plina….

http://www.poslovni.hr/vijesti/gazprom-ce-europljanima-vratiti-jos-milijardu-dolara–215374.aspx

marcello

http://www.poslovni.hr/vijesti/gazprom-ce-europljanima-vratiti-jos-milijardu-dolara–215374.aspx

mogla bi ptkm dobiti povrat novca za pretplaćeni plin, jer ugovor za plin je bio vezan po toj formuli nafte, a vidimo da komisija to istražuje, ja bih gurnio prijašnje ugovore od PTKM i tražio povrat novca od INE ako neće da vrate novac poslao bih tužbu EU komisiji, pa bi INA platila oštetu

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Gosp. Lebowski da li ste primijetili koliko Ministar, kada se ga pristojno pita dadne korisnih informacija. Mislim da bi ipak trebali promijeniti taktiku, i da umjesto sačekuša (dobro da čovjeku herc nije stao), počnete koristiti telefon.

Pošto me je Vaš humanitarni rad s Angelinom inspirirao, danas se i ja nekak osjećam kao dobrotvor, pa da Vam malo pomognem na Petrokemiji.

Moram priznati da je gosp. Čačić dobro upoznat stanjem u Petrokemiji.
Ono što se ne slažem s Vama i gosp. Ministrom je to, da nama treba neki vanjski investitor da bi Petrokemija dobro poslovala, te da bi je trebalo prodati.

Gledajući parametre u poljoprivredi vidljivo je da će hrane biti sve manje, da će ona biti sve skuplja, te se poljoprivreda polako pokazuje kao jedna od naših strateških grana.

S time da bi Vlada prvo trebala organizirati poljoprivredu (trebala bi imati strategiju) na način da voće, povrće i ostale kulture proizvode tako da se prvenstveno zadovolje domaće potrebe za hranom, a tek onda da se razmišlja o izvozu. Znači uvoz šrot hrane smanjiti na minimum.

Iz ovog gore napisanog može se samo zaključiti da Petrokemija spada u stratešku hrvatsku industriju koja treba ostati u hrvatskim rukama.

Kako? Pa ulaskom u EU i korištenjem njihovih fondova za povećanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.
Dobiti će te vrlo povoljno sredstva (čak i bespovratna) baš za ono što Vam treba za smanjenje troškova proizvodnje i povećanja profitabilnosti.

Kao prvo po meni treba napraviti dovoljno veliko skladište plina. Plin Vam je osnovna sirovina, a Vi i nakon toliko vremena nemate kapacitet skladišta dovoljno velik za Vaše potrebe.
Naravno u ovu investiciju bi trebali ići zajedno s HEP-om, PROPLIN-om.
HEP može napraviti kogeneracijsku elektranu koja će kao gorivo koristiti plin i biomasu. Osim električne struje može proizvoditi i toplinsku energiju, te Kutina može imati centralno grijanje.

INA će Vam bez problema osigurati plin kada je najpovoljniji na tržištu, a ne vidim razloga da zbog količine ne dobijete dodatni popust. Uostalom sada će stvarno biti otvoreno više dobavnih pravaca, a kao što sam već negdje napisao očekujem i dalje pad cijene plina.

Otkuda Vam to da je proizvodnja domaćeg plina jeftinija od proizvodnje Ruskog plina?

Sada, ako se sve ovo realizira cijena dionice će rasti bez obzira na nekakvo preuzimanje (ma nije valjda da se i tu spominju Turci).

Po meni u obzir dolazi samo strateški partner (zašto ne iz Turske, njihovo tržište je ogromno).

Mali dioničari bi trebali postati aktivniji i pritisnuti Upravu da počne raditi.

LP

PS: Stvarno ste napisali kvalitetan post. Možda bi trebali napustiti humanitarni rad s Angelinom, a više se posvetiti pisanjem ovakvih postova.

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

mogla bi ptkm dobiti povrat novca za pretplaćeni plin, jer ugovor za plin je bio vezan po toj formuli nafte, a vidimo da komisija to istražuje, ja bih gurnio prijašnje ugovore od PTKM i tražio povrat novca od INE ako neće da vrate novac poslao bih tužbu EU komisiji, pa bi INA platila oštetu
[/quote]

Apsolutno je neshvatljiv i neprihvatljiv onakav financijski rezultat na pola godine. Cijene gnojiva značajno više nego prošle godine,a cijena plina je kako je Uprava ptkm objavila trebala biti niža za barem 5% u odnosu na prošlu godinu. Da li mi to nadoknađujemo manjak INE zbog Sirije ili je ova Uprava totalno nesposobna. Ovo izgleda kao da je najmanje 100 milja kuna otišlo negdje drugdje, a to je moglo biti recimo vlastito učešće za projekt kogeneracije. Ako je ovo istina da Gazprom vraća novac (očito da je) i mi bi definitivno trebali tražiti povrat više obračunate cijene plina.Ako Uprava ptkm to ne pokrene znak je da ovdje nije sve po regulama poslovanja normalnih i odgovornih dioničkih društava.
Trebalo bi ih zatrpati mailovima i tražiti očitovanje kako od Uprave tako i od sindikalnog povjerenika.
Čisto sumnjam da bi sindikalni povjerenik odbio pokrenuti akcije u korist tvrtke. Sad je vrijeme da sindikalac pokaže svoju bahatost, ali u pozitivnom smjeru.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ono što se ne slažem s Vama i gosp. Ministrom je to, da nama treba neki vanjski investitor da bi Petrokemija dobro poslovala, te da bi je trebalo prodati.

Prije svega, nije mi od ključne važnosti čiji je novac, bitno je da dođe. Također, PTKM do sada nije dobro poslovala, niti dobro posluje danas.

S time da bi Vlada prvo trebala organizirati poljoprivredu (trebala bi imati strategiju) na način da voće, povrće i ostale kulture proizvode tako da se prvenstveno zadovolje domaće potrebe za hranom, a tek onda da se razmišlja o izvozu. Znači uvoz šrot hrane smanjiti na minimum.

20 godina hrvatske vlade nisu supjele organizirati poljoprivredu, a sad će im to poći za rukom. Ne bih rekao. A čak i da uspiju, do tada treba preživjeti.

Kako? Pa ulaskom u EU i korištenjem njihovih fondova za povećanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.
Dobiti će te vrlo povoljno sredstva (čak i bespovratna) baš za ono što Vam treba za smanjenje troškova proizvodnje i povećanja profitabilnosti.

Prvo pitanje koje sam postavio na skupštini bilo je o EU fondovima. Odgovor je bio da je PTKM prevelika za EU fondove. DAkle, ili ne valja Europa, ili ne valja dio Uprave zadužen za financiranje.

Kao prvo po meni treba napraviti dovoljno veliko skladište plina.

Google PSP Grubišno Polje, pogledajte zacrtane datume za početak i dovršetak izgradnje, pa će vam ta materija biti malo jasnija.

Otkuda Vam to da je proizvodnja domaćeg plina jeftinija od proizvodnje Ruskog plina?

Da nije tako, sav plin uvozio bi se iz Rusije.

Sada, ako se sve ovo realizira cijena dionice će rasti bez obzira na nekakvo preuzimanje (ma nije valjda da se i tu spominju Turci). Po meni u obzir dolazi samo strateški partner

Gdje si Kolumbo…

Mali dioničari bi trebali postati aktivniji i pritisnuti Upravu da počne raditi.

Mali dioničari u PTKM su iznimno aktivni obzirom na državni prosjek. Aktivni su i oni malo veći, poput mirovinaca, ali zakazao je većinski.

Gosp. Lebowski da li ste primijetili koliko Ministar, kada se ga pristojno pita dadne korisnih informacija. Mislim da bi ipak trebali promijeniti taktiku, i da umjesto sačekuša (dobro da čovjeku herc nije stao), počnete koristiti telefon.

Pošto me je Vaš humanitarni rad s Angelinom inspirirao, danas se i ja nekak osjećam kao dobrotvor, pa da Vam malo pomognem na Petrokemiji.

Moram priznati da je gosp. Čačić dobro upoznat stanjem u Petrokemiji.

Gledajući parametre u poljoprivredi vidljivo je da će hrane biti sve manje, da će ona biti sve skuplja, te se poljoprivreda polako pokazuje kao jedna od naših strateških grana.

Iz ovog gore napisanog može se samo zaključiti da Petrokemija spada u stratešku hrvatsku industriju koja treba ostati u hrvatskim rukama.

Kao prvo po meni treba napraviti dovoljno veliko skladište plina. Plin Vam je osnovna sirovina, a Vi i nakon toliko vremena nemate kapacitet skladišta dovoljno velik za Vaše potrebe.
Naravno u ovu investiciju bi trebali ići zajedno s HEP-om, PROPLIN-om.
HEP može napraviti kogeneracijsku elektranu koja će kao gorivo koristiti plin i biomasu. Osim električne struje može proizvoditi i toplinsku energiju, te Kutina može imati centralno grijanje.

INA će Vam bez problema osigurati plin kada je najpovoljniji na tržištu, a ne vidim razloga da zbog količine ne dobijete dodatni popust. Uostalom sada će stvarno biti otvoreno više dobavnih pravaca, a kao što sam već negdje napisao očekujem i dalje pad cijene plina.

Sada, ako se sve ovo realizira cijena dionice će rasti bez obzira na nekakvo preuzimanje (ma nije valjda da se i tu spominju Turci).

Po meni u obzir dolazi samo strateški partner (zašto ne iz Turske, njihovo tržište je ogromno).

LP

PS: Stvarno ste napisali kvalitetan post. Možda bi trebali napustiti humanitarni rad s Angelinom, a više se posvetiti pisanjem ovakvih postova.

Kolega,

ovo šta ste napisali je srž cile ekonomske krize u našoj lipoj domovini, i ka posljedica toga ujedno i najjači ekonomski program onima šta nisu slipi pored zdravih očiju – jedne buduće nekorupcijonirane Vlade koja će nas izvući iz dubijoze…

a pošto ova današnja SDP mnogo boravi na Twiterima, možda pročita i ove naše mudrolije pa se dositi ideje i bez plaćanja konsultantske tarife [pray]

STRATEŠKI POLJOPRIVREDNI PLAN barba Čačiču !!!

A u njemu i naša uzdanica zauzima lipu poziciju, jeli tako? [thumbsup]

Adio

Ova poruka nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica... Ali bakica voli kad svi zaradite.. Lipi moji..

http://www.business.hr/burza/atlantic-ispao-ina-i-petrokemija-usle-u-crobex10

http://www.vecernji.hr/vijesti/cacic-groteskno-je-da-smo-najveci-uvoznik-struje-svijetu-clanak-452345

…. možda je ovdje rješenje da se smanji uvoz električne energije….

PETROKEMIJA d.d. KutinaPETROKEMIJA, d.d. tvornica gnojiva
Registrirane djelatnosti
14.22.0 (NKD 2002) Vađenje gline i kaolina
15.70.0 (NKD 2002) Proizvodnja hrane za životinje
24.00.0 (NKD 2002) PROIZVODNJA KEMIKALIJA I KEMIJSKIH PROIZVODA
25.13.0 (NKD 2002) Proizvodnja ostalih proizvoda od gume
28.75.2 (NKD 2002) Proizvodnja ostalih proizvoda od metala, osim za kućanstvo, d. n.
40.00.0 (NKD 2002) OPSKRBA ELEKTRIČNOM ENERGIJOM, PLINOM, PAROM I TOPLOM VODOM
41.00.0 (NKD 2002) SKUPLJANJE, PROČIŠĆAVANJE I DISTRIBUCIJA VODE
60.10.2 (NKD 2002) Vuča vlakova
60.30.0 (NKD 2002) Cjevovodni transport
65.20.0 (NKD 2002) Ostalo financijsko posredovanje
70.00.0 (NKD 2002) POSLOVANJE NEKRETNINAMA
71.32.0 (NKD 2002) Iznajmljivanje strojeva i opreme za građevinarstvo i inženjerstvo
72.00.0 (NKD 2002) RAČUNALNE I SRODNE DJELATNOSTI
73.10.0 (NKD 2002) Istraživanje i eksperimentalni razvoj u prirodnim, tehničkim i tehnološkim znanostima
74.82.0 (NKD 2002) Djelatnosti pakiranja
80.42.0 (NKD 2002) Obrazovanje odraslih i ostalo obrazovanje, d. n.
92.72.0 (NKD 2002) Ostale rekreacijske djelatnosti, d. n.
26.82.0 (NKD 2002) Proizvodnja ostalih nemetalnih proizvoda, d. n.
50.00.0 (NKD 2002) TRGOVINA MOTORNIM VOZILIMA I MOTOCIKLIMA; ODRŽAVANJE I POPRAVAK MOTORNIH VOZILA I MOTOCIKLA; TRGOVINA NA MALO MOTORNIM GORIVIMA I MAZIVIMA
63.10.0 (NKD 2002) Prekrcaj tereta i skladištenje
63.21.0 (NKD 2002) Ostale prateće djelatnosti u kopnenom prijevozu
22.20.0 (NKD 2002) Tiskarska djelatnost i usluge povezane s tiskanjem
20.00.0 (NKD 2002) PRERADA DRVA, PROIZVODNJA PROIZVODA OD DRVA I PLUTA, OSIM NAMJEŠTAJA; PROIZVODNJA PREDMETA OD SLAME I PLETARSKIH MATERIJALA
(*) uklanj. otpad. voda, odvoz smeća i sl. djel.
(*) proizvodnja čađe i crnih pigmenata, te proizvoda na bazi čađe i crnih pigmenata
(*) proizvodnja i prerada bentonitnih glina i drugih nemetala, te proizvoda na bazi bentonita za sve namjene
(*) održavanje opreme, uređaja, instalacija, građevinskih objekata te mjerne i regulacijske tehnike
(*) kupnja i prodaja robe
(*) obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu
(*) posredovanje i zastupanje u prometu roba i usluga
(*) pripremanje hrene i pružanje usluga prehrane, pripremanje i usluživanje pića i napitaka i pružanje usluga smještaja
(*) otpremničke i agencijske usluge u cestovnom prometu
(*) prijevoz putnika i tereta u unutarnjem i međunarodnom cestovnom prometu
(*) projektiranje, građenje i nadzor nad građenjem
(*) usluge kemijskih i fizikalnih laboratorijskih ispitivanja te analiza proizvoda, sirovina, voda i otpadnih voda, zraka i tla
(*) usluge: ispitnih stanica, popravaka i pregleda mjerila, ispitivanja metodom bez razaranja, stolarske usluge
(*) izrada, popravljanje i ugradnja opreme, uređaja, instalacija i djelova
(*) djelatnosti ostalih agencija u prijevozu
(*) usluge skladištenja
(*) stručni poslovi zaštite okoliša
(*) servisiranje vatrogasnih aparata
(*) gumiranje opreme i održavanje gumirane opreme
(*) usluge kemijskih i fizikalnih analiza industrijskih kemikalija, katalizatora, biljnog materijala, otpada, mazivnih i loživih ulja i plinova
(*) usluge ispitivanja radnog okoliša
(*) postupanje s otpadom i opasnim otpadom
(*) proizvodnja gnojiva i poboljšivača tla
(*) promet gnojivima i poboljšivačima tla
(*) tehničko ispitivanje i analiza
(*) opskrba plinom
(*) proizvodnja električne energije
(*) opskrba električnom energijom
[proud] [wink] [cool]

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Nema P od privatizacije na vidiku jos barem dvije godine a do tada ko ziv ko mrtav.

http://www.poslovni.hr/vijesti/cacic-lng-terminal-mogao-bi-biti-gotov-2017-godine-215691.aspx

marcello

dakle, svi oni od jučer drukeri kupovali Petricu i po 213…lijepo, lijepo….
danas su stigli dobri podaci iz SAD vezano za tržište rada….i ISM….Draghi je objavio svoj plan….cijena US obveniza pada, od Italije i Španjolske raste, a čak je i EUR/CHF porastao na 1.2050….ali to sve ne mora biti dobro ako u Kutini sjedi upitan kadar….dakle najbolje to na bubanj….
http://img221.imageshack.us/img221/6687/podaci.png

i skoro zaboravih..jučer nam je Fitch poboljšao izglede u svojoj ocijeni….

Ja sam je prodavao i izasao sa manjim minusom, pitam se kako cete vi reagirati kad dode do vaseg kupovnog prosjeka i pocme panika i rasprodaja. Ne ocekujem dobro izvjesce ni privatizaciju uskoro, cjena ce nastaviti kliziti pa se vidimo opet na 170 !!!
[/quote]

Ajfone, jesi to ti? Špranca je ista – prodaš, PTKM skoči, onda malo drukaš na dolje… 😀

New Report

Close