PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

marcello: ” Kolega plavi. Vidjet cete da ce najvecu korist i od Inine privatizacije imati kratkorocno lesinari koji sad odobravaju kredite naivcima ukljucujuci i margin. Ako cjena (lako je to namjestiti) padne ispod postotka navedenog u ugovorima. Banke i ostali financijasi odkupljivat ce neograniceno dionice po niskoj cijeni a zrtve ce otplacivati razliku i kamate!!! Ovo trenutno radi pohlepe utjece i na cijenu PTKM jer se neki zure ubaciti u INA-u. Pricekajmo neko vrijeme………..Da vidimo da li sam bio u pravu. Bit ce kod te “transparentne” privatizacije jos podosta skandala. . ali je sve tako smisljeno da opet “nitko nece biti kriv“[smiley8] ” Zar nije ovo tema PTKM? Ali svejedno zanimljiva usporedba, kad se spominje stecaj PTKM onda vicete “nece Sanader dopustiti stecaj, to bi mu nastetilo politickoj reputaciji”, ali kad je u pitanju INA i po nekim procjenama 60.000 Hrvata kao dionicara onda ce Sanader dopusiti da se opljacka gradjane bez obzira na reputaciju. Zanimljive teze, kao i obicno. [smiley2][smiley2][smiley1][smiley2]

radi se o tome da je dionica PTKM sramotno nisko, a bojim se da INU šopaju go gusku koja bi mogla krepat drugi dan čim izađe na burzu, jer onda će veliki odlučivat kolko to vrijedi a ne polančec&co.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ne uspoređujte PTKM i INU, ako ništa drugo INA ima 600 milijuna dobiti za prvo polugodište.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Kolega Cartmann da li vi zaista mislite da će doći do stečaja Petrokemije??

U blizoj buducnosti (2-3g.) ne ocekujem takav ishod (stecaj), ali niti jedna firma ne moze stvarati dugove dovjeka, tome mora doci kraj, znaci ili stecaj ili ce poceti stvarati dobit. Kako sad stvari stoje tesko mi je vidjeti dobit.

U svakom slucaju, tvrditi za INU da “bi mogla krepat drugi dan čim izađe na burzu”, kako bi odvukli ulagace od INE i privukli ih u PTKM je naprosto smijesno. [smiley2]

radi se o tome da je dionica PTKM sramotno nisko, a bojim se da INU šopaju go gusku koja bi mogla krepat drugi dan čim izađe na burzu, jer onda će veliki odlučivat kolko to vrijedi a ne polančec&co.

Bljedoliki je lagano izgubio ulagački kompas, čim uspoređuje te dvije firme, hi,hi,hi Nije da me se tiče, jer nisam upisao IPO, ali istine radi

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Zanimljiva situacija, na kraju dana se prodaja povukla na skoro 180, najbolja ponuda za kupnju je 175, a zadnja transakcija je ostala na 172,59.

croblack, primjeni ovdje ista mjerila koja imaš za dioki. ovdje je dionica koja je padala već 20-ti dan za redom i ti tu vidiš nekog razloga za optimizam? ja bogme ni uz najbolji vid i trud ne vidim dobro kod ptkm. možda zato što ni uprava ne vjeruje da će im biti bolje, zašto bi onda vjerovali mi mali investitori? da podsjetim, do prije mjesec dana bilo je pisano da to ide na 300 kuna, a kad ono s 230 smo došli blizu 150.

isto tako se možeponovno vratit na 230, jer je još sve otvoreno, cijena plina nije određena a to je ovdje najvažniji faktor jer što se tiče redovne isporuke to je riješeno.. a što se tiče cijene da nije došlo do pada tržišta zbog INE bila bi oko 185-190kn, a na tu cijenu će se i vratiti poslije zatvaranja IPO-a

croblack, primjeni ovdje ista mjerila koja imaš za dioki. ovdje je dionica koja je padala već 20-ti dan za redom i ti tu vidiš nekog razloga za optimizam? ja bogme ni uz najbolji vid i trud ne vidim dobro kod ptkm. možda zato što ni uprava ne vjeruje da će im biti bolje, zašto bi onda vjerovali mi mali investitori? da podsjetim, do prije mjesec dana bilo je pisano da to ide na 300 kuna, a kad ono s 230 smo došli blizu 150.

[smiley2][smiley2]

Stanje redovito, ajd, bar vise ne gaze po INI (bar ne ovdje), ocito je ptkm fan klub INU dozivio kako konkurenta, pa misli sto vise dionicara otjera od INE to vise dionicara koje moze navuci na ptkm. [smiley1]

Stanje redovito, ajd, bar vise ne gaze po INI (bar ne ovdje), ocito je ptkm fan klub INU dozivio kako konkurenta, pa misli sto vise dionicara otjera od INE to vise dionicara koje moze navuci na ptkm. [smiley1]

Suzdržite se infantilnih komentara kolega, ja imam dobro mišljenje o INI i pogotovo ju ne doživljam kao konkurenta za PTKM.

croblack, primjeni ovdje ista mjerila koja imaš za dioki.

Upravo tako nešto sam ja vama želio poručiti svojom primjedbom na pad cijene Diokija jer ste do nedavno sličan pad PTKM usporedili sa slobodnim padom kamena kada ga se baci niz liticu i pisali ste na desetke takvih postova.
U isto vrijeme ste Dioki hvalili a sada u sličnom vremenskom razdoblju sličan pad od cca.25% kao i kod PTKM.

Da ,ali dioki je već jako dugo na razinama od cca 280 kuna, a onda je tek nedavno pao na ove razine, što nije tako strašno. Bitnije je po meni gledati ogroman rast prihoda diokija, uz na žalost i dalje velik gubitak, dok ptkm-u gubitak raste puno više nego diokiju i prihodi padaju, za razliku od diokija. Uprava diokija su okorjeli kapitalisti koji žele zaradu i za društvo i za dioničare, time i sebe, dok uprava ptkm podsjeća na socijalističke mastodonte koji stalno čekaju pomoć države, a kad ta pomoć izostane, onda najavljuju gubitke i u idućim godinama. po meni najvažnija je vizija uprave. uprava diokija ima viziju i bez LNG terminala i to će kroz 3-5 godina biti odlična tvrtka sa odličnim rezultatima, a uprava ptkm ne vjeruje u vlastitu firmu, pa kako bi onda je to vjerovao u ptkm kad sigurno o njoj znam upola manje od uprave. eto , nadam se da sam dobro objasnio kako i zašto. pozdrav uz poruku: drži ma što god imao, jer što sad pada, uskoro će opet rasti. tako je to kod dionica.

Suzdržite se infantilnih komentara kolega, ja imam dobro mišljenje o
INI i pogotovo ju ne doživljam kao konkurenta za PTKM.

Pa i ne mogu biti konkurenti, poslije IPO-a bit će veselja i za petrokemiju jer Ina više ne treba štediti na ničemu, a to je znamo veliki plus za Petru.

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

New Report

Close