Matrix Vam kupuje, samo sad druka na suprotnu stranu.
Jesu li otvorenu te ponude za Luku Šibenik danas u Rijeci?
"29. svibanj 2012, 14:01:56 | Anamarija
U Rijeci će sutra biti otvorene ponude za kupnju 50 posto udjela Luke Šibenik koje prodaje Transadria u stečaju. Neslužbeno se doznaje da je u zakonskom roku stigla samo ponuda kutinske Petrokemije koja izvozi preko Luke Šibenik u kojoj već ima gotovo 30 posto udjela. Kao članu poduzeća Luka Petrokemija ima i pravo prvokupa udjela čija je početna cijena 24,2 milijuna kuna. Usto, očekuju se i dodatna ulaganja u šibensku Luku, prije svega obnova terminala za rasute terete."
(Radio Šibenik)
zna Čačo kako povećati cijenu prije udaje Mlade….
@Bolder – Čačo nema veze s Lukom Šibenik, a PTKM, s obzirom da ima pravo prvokupa, po meni nije trebala kupovati u prvom krugu, već čekati da cijena padne. No, što je tu je.
Petrokemija je smještena u Kutini u cilju podmirenja potreba za gnojivom bivše Yu, a da je tvornica orijentirana prema izvozu bila bi smještena blizu neke veće luke.
Troškovi transporta strašno opterećuju konačni proizvod i strašno pritišću profitabilnost tvornice umjetnih gnojiva.
Budući da su poticaji kao instrument rasta i razvoja poljoprivrede dali mizerne a u mnogim slučajevima kontra efekte poljoprivreda RH u totalnom rasulu , a bolje nije ni u regiji , pa se Petrokemija okrenula izvozu preko luke Šibenik i postala najveći poslovni partner Luci.
E sad većinsko vlasništvo nosi velika prava, ali također nosi velike odgovornosti i ulaganja.
Po mom mišljenju ovo će se u kratkom roku odraziti na smanjenje konačne dobiti Petrokemije , a u dugom roku (vjerojatno u slijedećem mandatu nove Vlade) isto će možda biti briga nekog drugog?
ovo je moje mišljenje i nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ptkm-r-a
@Bolder – Čačo nema veze s Lukom Šibenik, a PTKM, s obzirom da ima pravo prvokupa, po meni nije trebala kupovati u prvom krugu, već čekati da cijena padne. No, što je tu je.
kako nema? pa HNS-ovci su u nadzornom odboru? zar ne vidiš poveznicu? to je odlučeno po nalogu države, jer država ima većinski udio u PTKM…. a Čačo je prvi potpredsjednik Vlade….i ministar gospodarstva….
http://www.mingorp.hr/default.aspx?id=22
jel i dalje misliš da Čačo nema sa time veze?
Petrokemija je smještena u Kutini u cilju podmirenja potreba za gnojivom bivše Yu, a da je tvornica orijentirana prema izvozu bila bi smještena blizu neke veće luke.
……………
Petrokemija je nastala u Kutini jer su u tom području ranije otkrivene velike količine plina….
@Bolder, TNSA je u stečaju završila prije Čačića i tu završavamo ovu drukersku priču. Ima jačih drukova od toga.
PTKM, s obzirom da ima pravo prvokupa, po meni nije trebala kupovati u prvom krugu, već čekati da cijena padne. No, što je tu je.
pitanje je da li bi pravo prvokupa vrijedilo i u 2. krugu….