PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i kraj
Sporazum je za nas svetinja i prirodno je da smo u državnom vlasništvu jer smo usko vezani uz poljoprivredu. Teško bismo funkcionirali s nekim tajkunčićima. Ne bojimo se mi Todorića nego manjka plina i njegove cijene”, kaže Klaus. Mesarić kaže da je tvrtka zanimljiva zato što je modernizirana i posjeduje modernu tehnologiju, a proizvod im je kvalitetan i tražen sve do SAD-a. Jedini i zaista krupan razlog koji Petrokemiji ne ide u prilog jest, naravno, cijena plina.

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Evo, izdvojio sam još par zanimljivih crtica…

U Petrokemiji ističu kako su tvrtka u kojoj radi 2650 zaposlenika koji hrane barem tri člana obitelji te da o njima nema smisla razgovarati samo kao kutinskom poduzeću nevažnom za šire gospodarstvo.

Petrokemija, koja uvozi tri i pol milijuna tona sirovina, osigurava 90 posto prometa Luke Šibenik, a zapošljava i Rijeku, dok gnojivo ili sirovine čine 20 posto tereta koje prevezu Hrvatske željeznice.

Premda drže 90 posto domaćeg tržišta i dominiraju tržištem bivše Jugoslavije, tuže se na nelojalnu konkurenciju mješaonica gnojiva. One nude jeftinije gnojivo, ali kad je kvaliteta posrijedi, ne postoje dvije jednake vreće, što je loše za usjeve jer dobivaju neravnomjernu prihranu. U Srbiji posluje nekoliko mješaonica gnojiva od kupljenih komponenti uree i klorida. Ti pogoni katkada pretaljuju ureu i klorid i tada je gnojivo kvalitetnije, ali nije rijetkost da komponente miješaju u miješalicama za beton. Tako dobiveno gnojivo je prijevara jer bi svaka granula trebala imati točno deklariran sastav. “Što na vreći, to u vreći. Mi zaista prodajemo ono što deklariramo”, ponosan je Mesarić, koji apelira na državu da konačno ustroji kontrolu kvalitete gnojiva iz uvoza, kao što to, primjerice, čini Srbija, koja iz svake Petrokemiji ne pošiljke uzima uzorke i analizira ih.

Na gnojivu se može dobro zaraditi. Uvjeravam vas, da nema Petrokemije, cijene gnojiva u Hrvatskoj bile bi još veće”, odgovara Mesarić na kontinuirane kritike seljačkih udruga da im je proizvod preskup.
Petrokemija se ne boji Todorića

Mesarić kaže da je tvrtka zanimljiva zato što je modernizirana i posjeduje modernu tehnologiju, a proizvod im je kvalitetan i tražen sve do SAD-a.

Nakon svega ovoga trvditi da bi PTKM mogla u stečaj je u najmanju ruku smiješno…

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Rekao ja to odavno. Nema sanse a ode u stecaj barem ne dok ne prodju izbori, tako da je sva spika oko stecaja obicni trlababalan. E sad s kojim ciljem se tako drobi – to je pitanje.

Rekao ja to odavno. Nema sanse a ode u stecaj barem ne dok ne prodju izbori, tako da je sva spika oko stecaja obicni trlababalan. E sad s kojim ciljem se tako drobi – to je pitanje.

Nema to veze sa izborima. PTKM je previše važna firma za Hrvatsku da bi mogla otići u stečaj s bliskoj budućnosti.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Vanzemaljac, Čađara je zrela za stečaj sa preustrojem. Mislim da bi se najboje bilo preorijentirati na poljoprivredu: recimo jagode i maline. To je trenutno hit EU.

Neuspjeh je najbolji lijek za umišljene i prepotentne

Cijeli dan gotovo ništa i onda pred kraj trgovanja nešto veća količina.

Vanzemaljac, Čađara je zrela za stečaj sa preustrojem. Mislim da bi se najboje bilo preorijentirati na poljoprivredu: recimo jagode i maline. To je trenutno hit EU.

U EU su hit americke borovnice, a kod nas su maline i jagode, kod njih je to van trenda.

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

pa nije stečaj ponekad uopće loš. za ptkm to bi bio spas, jer sigurno se ne bi ugasilo poduzeće. stečaj nužno ne znači dramatičan pad dionice, ali zato znači otvaranje novih mogućnosti i stvaranje potencijala. ne razumijem što vi smatrate pod stečajem, ali očito ne nešto dobro jer ste poučeni stečajevima iz 90-tih godina gdje je sve što je išlo u stečaj odmah i otpisano. imamo mi primjera odličnih stečajeva, npr. tisak, diona i slične. Ovi koji forsiraju nastavak ovakvog neodrživog stanja s ptkm u stvari govore protiv svojih interesa jer su to sve mahom imatelji dionica ptkm. stečaj bi vam bio spas, pa makar vam cijena tada pala odmah na 100 kuna. barem bi se nadali rastu uz kvalitetnog steč. upravitelja. a ovako nadajte se daljnjoj stagnaciji jer ova je situacija neodrživa nakon veljače. po meni bolje stečaj nego propast duga i polagana.

Alien:

Nema to veze sa izborima. PTKM je previše važna firma za Hrvatsku da bi mogla otići u stečaj s bliskoj budućnosti.

Quark to i ja znam. Samo sjeti se tko nam je na vlasti i kako oni razmisljaju. Do izbora najdalje, a iza toga tko te pita.

Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira PTKM-R-A
Stanje na dan: 10.11.2006

Naziv vlasnika računa Mjesto
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
SZIF D.D. ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D./KAPITALNI FOND D.D. ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
HPB D.D. ZAGREB, HRVATSKA
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
Skrbnički račun:

Skrbnički račun:
ZAGREBAČKA BANKA D.D. ZAGREB, HRVATSKA

2 RBA skrbnička napredovala u top 10.

Nešto se puno spominju Austrijanci u zadnje vrijeme [smiley1]

Treba spomenuti Fedora. On je jedini bio u pravu. Formula ne laže.

Fedor piše srcem kao Tomislav.

Neuspjeh je najbolji lijek za umišljene i prepotentne

New Report

Close