očigledno novi ugovor nije ništa posebno povoljniji, a upravo je tako bio i opisan…odnosno nedifiniran sa riječima "nešto povoljniji", "zadovoljavajući" itd….
Čačič je ovo idealna prilika da potegne privatizaciju….očekujem mnogo bolji rezultat u II.kvartalu obzirom da je gnojivo vani dosta poskupjelo…
ono što je dobro je da gubitak ne utječe značajno na smanjenje kapitala i gubitak društva.
Za početak nisi mi objasnio kakve veze ima Klausov ratni put i tvoje baljezganje o njemu s poslovanjem PTKM, idalje čekam objašnjenje
Koje gubitke?
Ko ti je kriv ako si kupovao ptkm radi špekulacije o preuzimanju? Odi tuži tamo onog ko te nadrukao da uzimaš po 350. I da ja sam držao pušku u rukama i ratovao dok su govnari jeli pačja govna. I u rat sam išao sa 18 godina, a opet bi sada išao. JKo ste vi da odlučujete što će država raditi. imate svoje dionice, pa dodjite na skupštinu i mašite sa njima. Jebe se vama za ptkm i jebe se vama za kutinu i radnike.jedino vam je bitno da zaradite, zato ste tu.
Ako si padobranac na temi, daj se bar potrudi pa nabrzinu pročitaj starije postove na temi, znao bi da sam ja tu "starosjedioc" od kada je PTKM bila debelo ispod 200kn.
Opet trabunjaš ovdje o ratu i bedastočama koje nemaju veze s PTKM i njenim poslovanjem, ostavi takav razgovor za birtiju, a ovdje pričaj argumentirano. drago mi je čuti i suprotno mišljenje od mojega dok god je argumentirano , a ne birtijsko pričanje.Što se tiće tvog pitanja "kojih gubitaka" pogledaj sliku koju šaljem u prilogu.
Za kraj opet trabunjaš, da si se potrudio pročitati starije postove znao bi da se i ja zalažem za poštenu, a na KraDeSe tip privatizacije na način kako je to lebowski opisao, takozvano "i Yare i pare". Svima nam je u interesu da PTKM opstane i zato se i zalažemo za privatizaciju, jer ako ovako nastavi gomilati gubitke samo je pitanje kada će doći u velike probleme, a tek će onda biti problem za Kutinu i radnike (pogledaj primjer Siska i željezare ili primorja i brodogradilišta).
I meni je bitno da zaradim, ali ne moram preko mrtvih, ima tvrtki koje su u privatnom vlasništvu pa ulažem u njih.. Iako sam zaradio na crosu, da se mene pita, NIKADA je ne bih privatizirao, jer ako je dobra npr ptkm Yari, kako nije nama dobra majku mu. Neka PTKM radi s nulom, pozitivnom nulom, neka radnici na vrijeme dobijaju plaće, dobrinosi idu državi i to je to. država samo od pdv-a ima strahovit priljev novca u kasu.
Nemam dionice ptkm i ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju ptkm
Prvo licmjeran si, ti si zaradio na CROSu, ali nebi bilo fer da mi drugi zaradimo na PTKM jer eto "to je svetinja za koju je Klaus osobno s puškom išao do beograda"…kako te nije sram biti tako licmjeran?
Nadalje očito je da ti živiš u nekom drugom vremenu kada misliš da je smisao tvrtke da radi "s pozitivnom nulom" te da plaća plaće radnicima i doprinose državi i to je to..TO je stvarno blesav način razmišljanja..Tvrtka mora raditi s dobiti i to što večom kako bi mogla istu reinvestirati u širenje svojeg poslovanja, te po mogučnosti isplate dividede dioničarima..Tvrtke koje bi radile po tvojem principu "radim s nulom i to me zadovoljava" su osuđene na propast jer je samo pitanje vremena kada će ih konkurencija pojesti..Zaboravljas da osim drzavnih 51% postoji i onih drugih 49%, sto vlasnici tih dionica neka sjede i mole krunicu za radnike PTKM i da PTKM radi s 0?? TIh 49% po tebi nista ne znaci u tvrtki? Jedna od stvari kojeYara ima , a država nema to je KAPITAL koji je potrebno uložiti u modernizaciju tvornice i širenje poslovanja..
Možda najvažnija stvar koju bi Yara imala , a država nema, a to je kvalitetan nadzor tvrtke i reagiranja na muljaže i loše poslovne odluke. Yari se sigurno nebi dogodio Mesarić i njegovo špekuliranje zalihama te skoro slanje PTKM u propast, koje tvoj Klaus brani! Ono što je na riziku kod državnog vlasništva je da ponovno dođe neka ekipa na vlast u stilu prošle dvije neposobne vlade i da postae jednako nesposobne Uprave i "baj baj" PTKM.
Ne razumijem vas koji smatrate da bi netko uložip 200-300milj EUR u PTKM samo da bi ju zatvorio i poslao radnike na burzu ! To je kao da poljoprivrednik kupi novi traktor samo kako bi ga s maljem razbio i proao us taro željezo, kuzis li koliko je to besmisle
Sory zaboravio sam attachati file koji je odgovor na tvoje pitanje "koje gubitke"…Dakle zbroji sve crne brojke pod "neto dobit" pa od toga oduzmi zbroj "crvenih" brojki i javi nam koji je rezultat…
Pomoći ću ti rezultat je -247 540 000kn gubitka komulativno koji je ostvarila PTKM od 2006. do danas…Je li to "pozitivna nula" o kojoj pričaš? Razumiješ li sada problem?
NO dao suglasnost Petrokemiji za kupnju udjela u Luci Šibenik
Josip Jagušt Lider, 27. travnja 2012. 16:21
Nadzorni odbor Petrokemije na svojoj je današnjoj sjednici prihvatio izvješće o poslovanju tvrtke u prva tri mjeseca ove godine. U tom je razdoblju Petrokemija ostvarila gubitak od 3,1 milijun kuna.
Planirani gubitak iznosio je 6,9 milijuna kuna, dok je plan prodaje ostvaren s 99,4 posto. Proizvodnja je bila manja za 6,7 posto od planirane, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i dužeg trajanja remonta od planiranog. Ukupni prihodi iznosili su 724,9 milijuna kuna (prošle godine 684,2 milijuna kuna), dok su rashodi povećani na 728 milijuna kuna. U prvom kvartalu prošle godine Petrokemija je ostvarila neto dobit od 39,4 milijuna kuna.
– S obzirom da smo poslovali u uvjetima vrlo nestabilnih cijena i potražnje na globalnom i regionalnom tržištu, te da je domaće tržište kasnilo s otpremom zbog loših vremenskih uvjeta u veljači, mislim da ne bi trebalo biti mjesta nezadovoljstvu – istaknuo je Josip Jagušt, predsjednik Uprave tvrtke.
Nadzorni odbor je izvješće o poslovanju prihvatio jednoglasno. Budući da je Transadria d.d. u stečaju raspisala natječaj za prodaju 50 posto vlasništva Luke Šibenik Nadzorni odbor Petrokemije dao je Upravi tvrtke suglasnost za kupnju poslovnih udjela.
Ovo je dobra godina za PTKM, koja će iznjedrit najljepšu privatizacijsku priču ikad na ovim prostorima.
s Vama se mogu složiti. Najbolja opcija bi bila da se nadje strateški partner s plinom, koji bi napravio dokapitalizaciju ( tako bi ptkm došla do novca, a država bi ostavila svoj udio). bio bi riješen plin time i svi zadovoljni. Vi ostali bi takodjer od toga jako profitirali ( vjerujem da bi ozbiljan partner bio spreman dokapitalizirati po cijenama iznad 350 kn)..Poslovanje bi se time bitno promjenilo, ono što treba moderniziralo, a kapaciteti povečali.
Eto, tolko od mene
Nemogu toliko replyeva napisati koliko si ti besmislica napisao :)…Ovo gore je zadnje na što ću reagirati, vjerujem da si več shvatio koliko neznaš o dionicama i da nečeš više ovdje pisati…
Zašto smatram da neznaš ništa o dionicama..Pogledaj ovaj citat
Znate li što bi se desilo da dođe strateški vlasnik i dokapitalizira PTKM, s tim da država ne sudjeluje u toj dokapitalizaciji? Je li vam jasno da bi i u tom slučaju PTKM prestala biti u večinskom državnom vlaništvu jer bi se dokapitalizacijom povečao broj dionica, a država bi ostala na ostala na svom broju dionica čime bi joj udio pao značajno ispod 51%. Nema šanse da bi država sudjelovala u dokapu jer država nema novaca ni za WC papir skoro, a kamoli za dokape od tko zna koliko…
Evo da vam nacrtam da bolje shvatite…Recimo da dokapitalizacija ide 2:1 odosno da se podupla kapital PTKM, to bi značilo izdavanje jednakog broja dionica koji već postoji. Recimo da sada ima 100dionica PTKM, država od toga ima 51dionicu ili ti 51%. Dokapom strateškog partnera broj dionica raste na 200, a država ostaje na 51 od 200 ili ti 25,5% dionica, dok bi strateško partner imao 100 od 200, ii ti 50% mi postao vlasnikom PTKM :-D…ode vam teorija u vodu..dakako strateski partner bi dosao u obavezu davanje ponude za preuzimanjem i opet bi dionicari PTKM zaradili (jos jedan gubitak za vas i vase argumente)..
Dakako ovaj je primjer dan po uvjetom da bi samo strateski partner radio dokap uz iskljucenje postojecih dionicara kojima bi pao udjel u PTKM zajedno s drzavom. Bi li postojeci dionicari sudjelovali u dokapu ili nebi pitanje je za sebe, no država sigurno nebi jer država tih novaca nema ! (da ima nebi ni razmiljala o prodaji PTKM vjerojatno).
Kako su ovi uspjeli napraviti gubitak uz ovako visoke cijene gnojiva ?
Kako su ovi uspjeli napraviti gubitak uz ovako visoke cijene gnojiva ?
… jedan gospodin koji inače kaže "Shit happens" u ovome slučaju će reći i rezonirati nešto drugačije. Mislim daće nas vrlo kratko držati u neizvjesnosti. Nek sindikat i gospodin Klaus slobodno naprave feštu za prvi svibanj, jer će to biti vjerovatno oproštaj od sindikalnih povlastica. Zato grah tri puta sipati, nek se nađe municije – ćoraka. [smiley] [proud] [cool] [wink] oni ćorke, a čačić migove.
… jedan gospodin koji inače kaže "Shit happens" u ovome slučaju će reći i rezonirati nešto drugačije. Mislim daće nas vrlo kratko držati u neizvjesnosti. Nek sindikat i gospodin Klaus slobodno naprave feštu za prvi svibanj, jer će to biti vjerovatno oproštaj od sindikalnih povlastica. Zato grah tri puta sipati, nek se nađe municije – ćoraka. [smiley] [proud] [cool] [wink] oni ćorke, a čačić migove.
[/quote]
Was ist das "čačić mig"!? [bye]
cacica u Lopaču! [thumbsup]
Haoren
Vidim da postaješ pomalo bezobrazan , a nisi baš najbolje savladao gradivo.
Dokap može ići bez obveza davanja javne ponude( tako se izglasa na skupštini,) pa ti i takvi kao ti ostanete naguženi.
Može ići i smanjenje nominale na recimo 125 kn ( bezveze sm bubnuo cifru) pa te naguze još više.
ali nemam se namjeru ovdje nadjebavati s tobom niti bilo kim drugim.
Iskreno vam želim da dokap ide preko 500 kn i da vam bude javna ponuda. Jedino ne želim da država proda svoj dio i da se onda time krpa proračun, radnici ostanu na milost i nemilost eventualnog budućeg vlasnika. A ako država zadrži cca 40 %, onda je to druga priča.
I zato sam za eventualni dokap a ne prodaju.
A tebi kolega hvala na lijepim epitetima kojima si me počastio, ako ti je lakše možeš mi sasuti još puno toga na pm. Preživio sam tenkovske napade, hladne rovove, kako onda neću blagu nervozu jednog istinskog domoljuba kao što si ti [tongue]
Lijep pozdrav i laku noć
Napomena : nemam niti jednu dionicu ptkm te ovaj post ne predstavlja poziv na kupnju ili prodaju ptkm ,a bilo koje gore navedene cijene nisu ciljane i ništa napisano nije nikakav orjentir za bilo čije ulaganje.
…Ali ne to nije moguće jer gangsteri kradu samo za sebe, a uopće nisu vlasnici toga nego samo prodaju -určeve sindikalne parole i trpaju pare u đepove dobavljača i kupaca gnoja.
Ova agonija za dobro svih nas u ovoj -sranoj državi mora prestati i do ljeta treba raspisati tender za privatizaciju. Jel to moguće da firma radi u kvartalu 100 milja eura prometa na ovakvom proizvodu i to sa gubitkom? Znaju gangsteri da poslovanje nije ugroženo jer amortizacija to uredno pokriva i likovi to uredno godinama koriste. Tamo da uđe prava revizija mislim da bi pali u nesvjest šta se događa. Još jednom sramota i ovo treba bez odgode prekinuti.
Grozomorno točan komentar, koji savršeno opisuje (nakaradno) funkcioniranje ovog bolesnog društva.
Mika, mogu li te zamoliti za jedan jezgrovit, hipotetski scenarij po kojem bi RH izvršila dokapitalizaciju Petrokemije putem IPO-a.
"Petrokemija 51% Vlada bi svoj udio prodala odmah, pregovara se s Rusima, u igri i Gazprom. Dokapitalizacija putem IPO-a nije isključena."
Izvor: http://www.vecernji.hr/biznis/drzava-odlucno-privatizaciju-prodaje-cak-udio-podravki-clanak-390967
TNX
Ljudi koji nisu bili uz Petrokemiju na pravi način, nemaju tu što raditi.
Asta la vista gosp. Klaus.
E dečec.. da ti nije bilo tog Klausa po kojem sad tako bahato pljuješ, odavno bi hijene razvukle tu tvoju čađaru o kojoj ti tako puno znaš.
[/quote]
Poštovani,
nisu je razvukle hijene?!!! Što su hijene milostivije od 240 miliona kuna duga za dvije godine, a u deset godina preko 400 miliona kuna, poreznih obveznika.
Gosp. kojeg tako cijenite, još nudi povjerenje čovjeku koji je zadužen da vodi poslove društva kako zakon kaže, NE KAO SVOJE PRIVATNE POSLOVE( jer svoje poslove možeš voditi i neodgovorno), VEĆ PO UZORU SAVJESNOG I UREDENOG GOSPODARSTVENIKA( svojim obrazom i đepom jamčit za poslovne poteze)!!
A nakon svega, umjesto da se pokupio u tišini, još traži da ga se lijepo masno podmaže za budućnost, da ima dovoljno za loša vremena.
O čemu Vi pričate??? Kakvom čuvanju, za koga??????
Pa pogledajte im omjer kratkoročnih i dugoročnih obveza,GDJE JE TU UREDAN, A GDJE SAVJESTAN GOSPODARSTVENIK.
Ta kompanija mora da radi i donosi profit ne samo radnicima i Kutini, već cijeloj Hrvatskoj.
lp.