@Reisman
Gdje je držao pušku, u krugu petrokemije!? Znaš li koliko je ljudi držalo pušku na prvoj liniji, koliko je ostalo bez noge, ruke, glave. Koliko je djece ostalo bez roditelja i doma, a koji sad za razliku od Klausa nemaju niti posao, niti mirovinu, niti tajnicu, niti službeni auto. Baš si našao koga ćeš branit.
Mr Wiseguy
Ima veze, jer da vam nije bilo Klausa, danas nebi bilo ni ptkm niti bi vi iz stolica mogli kupovati njene dionice. A zaboravljate da su tu ptkm gradili i stvarali radnici, a da je upravo klaus spriječio da padne u ruke nekom tajkunčiću koji bi sve razjebo i raspustio ljude
Slusaj, da ti iskren budem, puna mi je kapa ovakve demagogije. Da i? svaka mu cast za to, ali to mu daje opravdanje da lovi u mutnom slijedecih 20 godina?
ili jos bolje, da nije moja baba prije 60 godina, ne bi tvornice bilo uopce, pa zato ja imam pravo na sta?
[bye]
dakle , po objavi gubitaka 1q meže se i većina vas pridružiti izračunima svojih.klonite se gubitaša i špekulacija. pakleni su igrači oko nas.ne moraju biti pametniji, ali igraju kartaškim žargonom u "šape", imaju bolju logistiku, više novaca na raspolaganju, bržu informaciju, možemo ih nazvati burzovnom mafijom.
Velika zima.Zatvoreni pogoni.I mali minus.U ćemu je problem.Što ste očekivali.Dobit.Pa izvješće je
prema očekivanju,a druga je problem što ste kupovali ovu dionicu radi preuzimanja.Razloga da bilo
koja firma u državnom vlasništvu posluje rentabilnije od truliih kapitalista.
Kakva usporedba sa Yarom.I ne osuđujte ni Čačića ni Klausa,ni xy koji bi isto trebao postati žrtva
lošijeg poslovanja Petrokemije od sličnih u Europi.
Krivicu za kupnju na preko 250 pripisati sebi i nikom drugom.Špekulirali ste sa Rusima i Norvržanima
i spušili.Svojom krivicom.
Ako Vlada (koja je još uvijek 51% vlasnik INE) ne može osigurati …
jel ti živiš u nekom paralelnom svemiru ili se zezaš?
inače ovo je izvješće kakvo sam očekivao i sad je valjda jasno da se ide u privatizaciju i da nema više nikakvih protuargumenata …
Ne znam što je pod tim konkretno mislio, valjda ćemo uskoro doznati objašnjenje, ali izgleda da će PTKM ipak od utorka imati (donekle?) jeftiniji plin. 🙂
Istovremeno, rekao je Čačić, za tzv. zaostale industrije kao što su škole i bolnice, cijena plina će biti manja za 6,75 posto, a kaže da će manju cijenu imati i neke tvrtke i tvornice poput Petrokemije, dok se drugim poduzećima cijena plina neće povećavati.
Ne znam što je pod tim konkretno mislio, valjda ćemo uskoro doznati objašnjenje, ali izgleda da će PTKM ipak od utorka imati (donekle?) jeftiniji plin. 🙂
Istovremeno, rekao je Čačić, za tzv. zaostale industrije kao što su škole i bolnice, cijena plina će biti manja za 6,75 posto, a kaže da će manju cijenu imati i neke tvrtke i tvornice poput Petrokemije, dok se drugim poduzećima cijena plina neće povećavati.
Ništa treba otvoriti obrt staviti ga u fazu mirovanja, pa ćemo svi imati industrijski plin, ako je škola industrija onda je i T.O.
A isto tako , da ti nije bilo tog Klausa kojeg sad napadate, koji je držao pušku kad ste vi još dudali, sad bi imali novu prvomajsku u stečaji.Zašto xy nije uzeo pušku u ruke
Samo sam čekao ovako "pametne" argumente…I moj stari je imao pušku u rukama, pa što . Trebamo li si ja i on to na čelu istetovirati? Oni koji su išli u rat išli su iz svojih uvjerenja, a ne da bi poslje tražili zasluge na temelju toga , oni koji sada traže zasluge radi toga što su bili u ratu mogu se sramiti. BTW Dam se kladiti da danas 10% onih koji su tada uzeli pušku u ruke sada nebi ni u ludilu isto napravili…
Za kraj daj mi molim te pojasni kakve veze ima Klausov ratni put s poslovanjem petrokemije i kako to utjeće na to da PTKM teško uspjeva biti konkurentna prvenstveno zbog očito idalje lošeg plinskog ugovora? Kako Klausov ratni put utječe na to da PTKM ponovno stvara gubitke? Ja samo znam da je Klausov ljubimac Mesarić prouzroćio 400miljuna kuna gubitaka PTKMu i da još nitko radi toga nije u zatvoru no nadam se da će i to doći na red.
Molim te nemoj potezati više ovako "pametne" argumente kao "ma di si ti bio 90te"..prošlost ostavi prošlosti 1
Velika zima.Zatvoreni pogoni.I mali minus.U ćemu je problem.Što ste očekivali.Dobit.Pa izvješće je
prema očekivanju,a druga je problem što ste kupovali ovu dionicu radi preuzimanja.Razloga da bilo
koja firma u državnom vlasništvu posluje rentabilnije od truliih kapitalista.
Kakva usporedba sa Yarom.I ne osuđujte ni Čačića ni Klausa,ni xy koji bi isto trebao postati žrtva
lošijeg poslovanja Petrokemije od sličnih u Europi.
Krivicu za kupnju na preko 250 pripisati sebi i nikom drugom.Špekulirali ste sa Rusima i Norvržanima
i spušili.Svojom krivicom.
Potpisujem….+100-ka [thumbsup]
Ima veze, jer da vam nije bilo Klausa, danas nebi bilo ni ptkm niti bi vi iz stolica mogli kupovati njene dionice. A zaboravljate da su tu ptkm gradili i stvarali radnici, a da je upravo klaus spriječio da padne u ruke nekom tajkunčiću koji bi sve razjebo i raspustio ljude
Za ove gluposti oko rata več sam ti odgovorio….Što se radnika tiće ti isti radnici prodali su svoje dionice na burzi i sukladno tome izgubili su ikakvo pravo vlasništva na PTKM, je li ti to jasno? Pogledaj što se dogodilo Steve Jobsu, čovjek je osnovao Apple no kada je prodao svoje dionice bio je nogiran jer su stavili na njegovog mjesto nekoga za koga su mislili da može bolje (kasnije su vratili Jobsa), no kužiš kako to ide u razvijenom svjetu? Nemožeš imati i ovce i novce, i pobrati lovu od prodaje PTKM na burzi , a potom tražiti upravljačka i vlasnička prava "jer si ti to stvarao", jesi ok i prodao si svoje dionice na burzi i to je to !
Zamisli da ti radnici Audia pošalju Klausu mail "e stari nemreš se ti vozit tak brzo u tom Audiu po tim lošim hrvatskim cestama, pa mi smo taj auto krvavo radili da bi ga ti sada trgao ! "
Fakat nekima treba crtati što je to VLASNIŠTVO