PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne zaboravimo da je isto tako cijen eksplodirala sa 120, 130, 140, 150, 180, 240 već

nema mi druge nego se zae..ti

A što je najbolje se vidi kako se tabla stalno čisti, sve na 230 kuna, pa na 220 kuna, pa na 210 kuna, pa 200 kuna, pa na 190 kuna, sad sve na 180 kuna samo zato da što će uskoro cijena eksplodirati, ali doslovno. Već viđen scenarij na Končaru, Belju itd.

tebi bi definitivno preporučio da prestaneš pratiti ovo temu i da još jednom pogledaš zadnji izvještaj i probaš zaključiti da li je friziran ili predstavlja stvarno stanje. Ne mogu vjerovat da si toliko naivan i da misliš da je PTKM pred stečajem.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Također da li je neko zamjetio trošak vrijednosnog usklađenja i rezerviranja od 23,4 mil. kuna u 3 Q. Ta cifra je također ušla u dug koji vlada pretvara u kapital, a ta cifra će biti vraćena u novcu u trenutku prodaje. . p.s. da bi čovjek nešto znao nije dovoljno samo gledati u bilancu, život je nešto drugo.

Ipak je često jednostavnije pogledti bilancu nego posvećivati se životnim filozofijama.

Tako u bilanci piše “Ostali troškovi poslovanja veći su za 4,9% od plana odnosno za 11% od ostvarenih u istom razdoblju 2005. god. zbog povećanih troškova ambalaže (usklađivanje s EU standardima) i vrijednosnog usklađenja imovine.”

Drugim riječima, imovina ili potraživanja su otpisani i nema načina da ih se više vrati.

Pozdrav

mika: ” Također da li je neko zamjetio trošak vrijednosnog usklađenja i rezerviranja od 23,4 mil. kuna u 3 Q. Ta cifra je također ušla u dug koji vlada pretvara u kapital, a ta cifra će biti vraćena u novcu u trenutku prodaje. . p.s. da bi čovjek nešto znao nije dovoljno samo gledati u bilancu, život je nešto drugo. ” Ipak je često jednostavnije pogledti bilancu nego posvećivati se životnim filozofijama. Tako u bilanci piše “Ostali troškovi poslovanja veći su za 4,9% od plana odnosno za 11% od ostvarenih u istom razdoblju 2005. god. zbog povećanih troškova ambalaže (usklađivanje s EU standardima) i vrijednosnog usklađenja imovine.” Drugim riječima, imovina ili potraživanja su otpisani i nema načina da ih se više vrati. Pozdrav

da li firma koja svoje poslovanje usklađuje sa EU normama i istovremeno povećava prihode od izvoza za 10%
predstavlja kandidata za stečaj. Vidi jel to piše u bilanci?

tebi bi definitivno preporučio da prestaneš pratiti ovo temu i da još jednom pogledaš zadnji izvještaj i probaš zaključiti da li je friziran ili predstavlja stvarno stanje. Ne mogu vjerovat da si toliko naivan i da misliš da je PTKM pred stečajem.

Mikica, ja nikad nisam rekao da PTKM ide ili će ići u stečaj, pobrkao si me s nekim, samo sam komentirao stanje u zadnjih tjedan-dva ili više.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

da li firma koja svoje poslovanje usklađuje sa EU normama i istovremeno povećava prihode od izvoza za 10% predstavlja kandidata za stečaj. Vidi jel to piše u bilanci?

I mene si pobrkao s nekim drugim. Niti ja nisam nikada rekao da će Petrokemija u stečaj.
[smiley2]

Pozdrav

mika: ” tebi bi definitivno preporučio da prestaneš pratiti ovo temu i da još jednom pogledaš zadnji izvještaj i probaš zaključiti da li je friziran ili predstavlja stvarno stanje. Ne mogu vjerovat da si toliko naivan i da misliš da je PTKM pred stečajem. ” Mikica, ja nikad nisam rekao da PTKM ide ili će ići u stečaj, pobrkao si me s nekim, samo sam komentirao stanje u zadnjih tjedan-dva ili više.

a jel ti znaš onda uopće što misliš o ptkm. jel dobra ili loša, da li je izvještaj friziran ili nije?
malo mi tvoje pisanje djeluje konfuzno zadnjih par dana.

a jel ti znaš onda uopće što misliš o ptkm. jel dobra ili loša, da li je izvještaj friziran ili nije? malo mi tvoje pisanje djeluje konfuzno zadnjih par dana.

Mika, što se opterećuješ mojim pisanjem. Ne mislim ništa loše. Tržište je takvo kakvo je, i tu nitko ne može pomoći, a ono trenutno kreira to što se dešava. [smiley2]

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

pretvara u kapital, a ta cifra će biti vraćena u novcu u trenutku prodaje. A to da će PTKM u stečaj nakon što ima prihode veće 89 mil. kuna od prethodne godine to može zaključiti samo čovjek blog. Pozdrav čovjeku od bloga koji svojim postovima utječe na neke da nam prodaju bagatelno našu ljubimicu.

Da ce PTKM u stecaj je rekao predsjednik uprave Petokemije Boris Mesaric i predsjednik podružnice sindikata energetike, kemije i nemetala Željko Klaus. Ako oni imaju blogove to je sigurno pohvalno, makar mislim da je to joj jedna od tvojih “informacija” na koje ne treba trositi rijeci.

Btw., postoje sluzbeni dokumenti o tome koliko iznosi petrokemijin dug, ne znam sto zelis postici lazima, zar ocekujes da ce ljudi vise vjerovati nekom miki-piki s foruma nego sluzbenim dokumentima?

mika: ” pretvara u kapital, a ta cifra će biti vraćena u novcu u trenutku prodaje. A to da će PTKM u stečaj nakon što ima prihode veće 89 mil. kuna od prethodne godine to može zaključiti samo čovjek blog. Pozdrav čovjeku od bloga koji svojim postovima utječe na neke da nam prodaju bagatelno našu ljubimicu. ” Da ce PTKM u stecaj je rekao predsjednik uprave Petokemije Boris Mesaric i predsjednik podružnice sindikata energetike, kemije i nemetala Željko Klaus. Ako oni imaju blogove to je sigurno pohvalno, makar mislim da je to joj jedna od tvojih “informacija” na koje ne treba trositi rijeci. Btw., postoje sluzbeni dokumenti o tome koliko iznosi petrokemijin dug, ne znam sto zelis postici lazima, zar ocekujes da ce ljudi vise vjerovati nekom miki-piki s foruma nego sluzbenim dokumentima? Normalan covjek bi se sad upitao “pa sto onda taj Mika ne suti i jeftino dokupljuje kad vec to želi, nego danima urla i pise da ce petrokemija poskupiti. Zasto sebi radi lose?”. Ali ja znam da ti to radis zato sto se zelis kandidirati za sljedeceg Papu.

možda ćeš se jako brzo uvjeriti da ovo što ja pričam nisu laži, i da ja dokupljujem po ovim cijenama.

tvoj

mika pika

Da ce PTKM u stecaj je rekao predsjednik uprave Petokemije Boris Mesaric i predsjednik podružnice sindikata energetike, kemije i nemetala Željko Klaus.

Dobro znate kolega da su te izjave dane u svrhu pritiska na Vladu da ne povećaju cijenu plina.

Normalan covjek bi se sad upitao “pa sto onda taj Mika ne suti i jeftino dokupljuje kad vec to želi, nego danima urla i pise da ce petrokemija poskupiti. Zasto sebi radi lose?”. Ali ja znam da ti to radis zato sto se zelis kandidirati za sljedeceg Papu. ” možda ćeš se jako brzo uvjeriti da ovo što ja pričam nisu laži, i da ja dokupljujem po ovim cijenama. tvoj mika pika

Zato se svojim komentarima trudis podici cijenu, kako bi vise platio?

Kazem, sljedeci Papa!

New Report

Close