Radnici Petrokemije opet kreću na Banske dvore (Nina Domazet)
Kiselkasta isparavanja iz kutinske Petrokemije ubrzo bi se mogla proširiti do Banskih dvora, što ne bi bilo prvi put. Razlog je inzistiranje Ine na tome da im prirodni plin, njihovu osnovnu sirovinu, poskupi čak 40 posto.
Staro je audiofilsko pravilo da stvarni DOGAĐAJ čini 10%, a subjektivni DOŽIVLJAJ 90%. Sapunica s PTKM mi sve više sliči na ovo.
U članku se spominje Agrolinz Melamine Intern. največi austrijski proizvođač umjetnih gnojiva, sredstava za prihranu i zaštitu u poljoprivredi. Dio je grupacije OMW. O njima više na
http://www.agrolinz.com/ASP/Startseite/startFrameset.asp?MVER=EN&MOID=11393
Spominje se i Agrokor no o tome sve znate.
Ipak će prevladati moj davni “huntch” da će kod raspleta slučaja Petrokemije važnu ulogu imati tzv. austrijska veza, zna se……. [smiley2] Tu je i Hypo AA banka…….davne veze sa svim hrvatskim vladama do sada. I ostalo!
Radnici Petrokemije opet kreću na Banske dvore (Nina Domazet)
MMF protiv ESOP-a: Vlada je prevelikodušna prema radnicima
MMF nadalje očekuje da Vlada do konca 2007. godine usvoji program restrukturiranja brodogradnje s obzirom na to da je taj rok već dogovoren s Europskom unijom. “Ako ljudi koji odlučuju budu previše čekali s restrukturiranjem brodogradilišta, a što uključuje i teške odluke vezane uz njihove kapacitete i ako se bude previše čekalo na smanjenje subvencija uopće, to će značiti da se pomalo oduzima od budućnosti”, naglasio je Feldman.
..jest da se radi o brodogradnji, ali vlada i subvencionira trosak plina za ptkm.
izvor: naslovnica poslovnog – http://www.poslovni.hr/26310.aspx
U članku se spominje Agrolinz Melamine Intern. največi austrijski proizvođač umjetnih gnojiva, sredstava za prihranu i zaštitu u poljoprivredi. Dio je grupacije OMW. O njima više na
Ipak će prevladati moj davni “huntch” da će kod raspleta slučaja Petrokemije važnu ulogu imati tzv. austrijska veza, zna se……. [smiley2] Tu je i Hypo AA banka…….davne veze sa svim hrvatskim vladama do sada. I ostalo!
Njima kao izravnom konkurentu i borcu za kupca na hr trzistu odgovara da PTKM ode u stecaj. Mozda i vise nego ikom drugom.
marcello:
”
”
Njima kao izravnom konkurentu i borcu za kupca na hr trzistu odgovara da PTKM ode u stecaj. Mozda i vise nego ikom drugom.
Meni je osobno nevjerovatno da covjek obrazovan, sa fakultetom i www stranicama nije cuo za preuzimanje?
Meni je osobno nevjerovatno da covjek obrazovan, sa fakultetom i www stranicama nije cuo za preuzimanje?
Nikom nije cilj preuzeti po sto vecoj, vec po sto nizoj cijeni, ne znam kakvo ti je naobrazovanje, ali po logici bi to morao zakljuciti. Takodjer smo vec odavno pisali o tome da je Todoric ponudio $20, ali kad to nije proslo okrenuo se drugim izvorima i dobavio jeftinije gnjojivo od onog sto nudi PTKM, ocekivalo se da ce napraviti dumping cijena tim gnjojivom i tako pripomoci propadanju Petrokemije, kako bi je sto manje platio kod preuzimanja. Isto tako, nakon sto je preuzme u cilju mu je sto jeftinije dokupiti ostatak dionica, ili igrama kao na Belju zaraditi sto vise love.
Radnici Petrokemije opet kreću na Banske dvore (Nina Domazet) Kiselkasta isparavanja iz kutinske Petrokemije ubrzo bi se mogla proširiti do Banskih dvora, što ne bi bilo prvi put.
Razlog je inzistiranje Ine na tome da im prirodni plin, njihovu osnovnu sirovinu, poskupi čak 40 posto.
Sanader sigurno neće dozvoliti probleme s radnicima i nemir u predizbornoj i izbornoj godini tako da mislim da bar za ovu i sljedeću godinu ništa od poskupljenja plina.
Ja mislim da je i ovome kupcu danas slučajno uletjelo 2500 komada na asku. Što će sada jadni s time?
cartmann: ” marcello: ” U članku se spominje Agrolinz Melamine Intern. največi austrijski proizvođač umjetnih gnojiva, sredstava za prihranu i zaštitu u poljoprivredi. Dio je grupacije OMW. O njima više na http://www.agrolinz.com/ASP/Startseite/startFrameset.asp?MVER=EN&MOID=11393 Spominje se i Agrokor no o tome sve znate. Ipak će prevladati moj davni “huntch” da će kod raspleta slučaja Petrokemije važnu ulogu imati tzv. austrijska veza, zna se……. [smiley2] Tu je i Hypo AA banka…….davne veze sa svim hrvatskim vladama do sada. I ostalo! ” Njima kao izravnom konkurentu i borcu za kupca na hr trzistu odgovara da PTKM ode u stecaj. Mozda i vise nego ikom drugom. ” Meni je osobno nevjerovatno da covjek obrazovan, sa fakultetom i www stranicama nije cuo za preuzimanje?
još jednom bi podsjetio na neke moje postove par desetaka stranica prije o pregovorima o potencijalnom kupcu iz Austrije koji je sa premijerom razgovarao o prodaji/kupnji PTKM. Razgovori su se vodili oko cifre od 400 kuna, a sve ove predradnje koje su odrađene ovih dana definitivno idu u smjeru počinjanja procesa privatizacije. Također da li je neko zamjetio trošak vrijednosnog usklađenja i rezerviranja od 23,4 mil. kuna u 3 Q. Ta cifra je također ušla u dug koji vlada pretvara u kapital, a ta cifra će biti vraćena u novcu u trenutku prodaje. A to da će PTKM u stečaj nakon što ima prihode veće 89 mil. kuna od prethodne godine to može zaključiti samo *****.
p.s. da bi čovjek nešto znao nije dovoljno samo gledati u bilancu, život je nešto drugo.