@markan9 – poznavajući praksu, teško da će se udio prodati u prvom krugu. No,pravo prvokupa svakako je dobra stvar-
For the records:
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1. AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 1.691.742 50,63 Zast. račun
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND (37688683890) 184.883 5,53 Skrb. račun
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND (99318944138) 160.549 4,81 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND (59318506371) 148.064 4,43 Skrb. račun
5. BAKIĆ NENAD (13987237540) 109.769 3,29 Osnovni račun
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. (87939104217)/KAPITALNI FOND D.D. (08269700991) 95.273 2,85 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND (22134623145) 72.462 2,17 Skrb. račun
8. PBZ D.D. (02535697732) 53.105 1,59 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 29.771 0,89 Skrb. račun
10. PBZ D.D. (02535697732) 23.867 0,71 Skrb. račun
Ukupno: 76,90
da bi dionica PTKM na današnji dan knjigovodsveno vrijedila 250 kn… Petrokemija bi trebala za period od 31.12.2011 do danas imati dobit od cca 71.400.000 kn…
tko ne vjeruje nek si sam izračuna…
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=PTKM-R-A
mister nominala [lol] a sada preračunaj koliko bi koštala izgradnja takvog pogona po nominali
[/quote]
Takve pogone više ne grade,takve sad režu i pravac staro željezo. Pogledaj preko grane kakvu će srbi graditi….a ova naša možda njima samo smeta [undecid]
Pa bi to možda rusi uzeli za siću i zatvorili da im brača po vjeri na miru proizvode đubar [undecid]
ps: izgleda da Klaus ipak nije vesla siso…
[/quote]
Evo ga link…..jedva pronašao…i sad bi oni trebali kupiti ovo naše staro željezo [rolleyes]
brzinu prodaje PTKM odredit će stanje državnioh financija (ma koliko se oni kleli da to nema veze jedno s drugim)…bit će natječaj za prodaju državnog dijela + obavezan dokap za modernizaciju i razvoj tvornice u xx mili.EUR, tj. vuk sit, a ovce na broju
pitanje je samo kad će to biti…ipak, obzirom na naknadno preuzete obveze brodogradnje u drž. dug i rekordnu nezaposlenost, manevarski prostor vlade opasno je sužen
E, a jesi našao članak koji ces postati…Pogledaj datum 22.03.2011 to je dobro poznata prića iz doba vladavine nikada na vlast izabrane Jadranke Kosor . Sjeti se kako se ta ekipa koja je tada bila na vlasti odnosila prema Rusima i kakve su im "lijepe" stvari radili pa onda razmisli zašto je tada Putin zaobišao RH. Upravo zato je i Čačić išao tamo da im kaže "evo došla je druga ekipa na vlast, oni nesposobnjakovići su maknuti sada možemo u miru surađivati".
brzinu prodaje PTKM odredit će stanje državnioh financija (ma koliko se oni kleli da to nema veze jedno s drugim)…
Za sada su financije 5+ ali to ne znači nešto loše za Petrokemiju – dapače.
Dok držiš i upravljaš potrošnjom plina držiš i upravljaš s cijenama.
Dobra cijena plina = odlična cijena Petrokemije.
Još čekamo dobru cijenu plina….
mora li PTKM biti privatizirana prije ulaska RH u EU?
Je li RH preuzela neke obveze po tom pitanju?
mora li PTKM biti privatizirana prije ulaska RH u EU?
Je li RH preuzela neke obveze po tom pitanju?
Mislim da ne no dobro da si to spomenuo…U biti potpuno sam siguran u to jer bi taj več argument sigurno osvanuo na nekim drugim adresama pošto je trenutak ulaska u EU jako blizu.Ako se ne varam INA je išla u prodaju upravo zbog toga, ako sen e varam državam će morati prodati sve iznad 25% u INAi u trenutku ulaska u EU no to za PTKm ne vrijedi…Ili imam poptuno krive informacije..Ako netko zna nešto konkretno o tome please share.
ne znam dal će morat baš do ulaska u EU, ali u načelu je politika EU da država nema što raditi u kompanijama poput PTKM, osim na kraći rok kao pomoć ako je firma u gabuli. PTKM više nije u financijskim problemima i držim da je pitanje trenutka kad će država morati izaći iz PTKM koja sad radi profitabilno. to uostalom odgovara i državi koja bi time lijepo napunila proračun, a tu lovu bi opet mogla namjenski uložiti u više drugih firmi s teškoćama kako bi njima pomogla i tako dalje
jedna druga stvar me zanima – svojevremeno se Todorić spominjao oko kupnje PTKM, a držim da bi mu PTKM sada bila potrebnija nego ikada jer je Agrokor preuzeo velike proizvođače koji obilno koriste gnojiva (Vupik, Belje, PIVK itd.) tako da bi mu jedna PTKM bila logički gledano potrebnija (kad već kupuje velike količine gnojiva) nego Merkator koji se na mnogo mjesta i gradova poklapa s mrežom Konzuma jer bi time upotpunio i poboljšao cijeli proces od proizvodnje na zemlji do prodaje kroz Konzum
ne znam dal će morat baš do ulaska u EU, ali u načelu je politika EU da država nema što raditi u kompanijama poput PTKM, osim na kraći rok kao pomoć ako je firma u gabuli. PTKM više nije u financijskim problemima i držim da je pitanje trenutka kad će država morati izaći iz PTKM koja sad radi profitabilno. to uostalom odgovara i državi koja bi time lijepo napunila proračun, a tu lovu bi opet mogla namjenski uložiti u više drugih firmi s teškoćama kako bi njima pomogla i tako dalje
Zato u EU pun K firmi koje su u drzavnom vlasnistvu. Prije ce bit da je to maslo nasih politicara za jos jedan krug privatizacije na Hr nacin i da EU kapitalci dodju jeftino do RH firmi koje nesto vrijede.
Čini mi se da će PTKM, ovaj tjedan rast opet na razine od 315,00n.Dugo je već padala…da nebi bilo nikakvog rasta.
lijep poizdrav