Neki misle da su ljudi glupi i ludi i da neznaju računati, vrijeme torbarenja je prošlo 🙂
Očito i mnogima udara BV koja nema veze s trenutačnom vrijednošću PTKM, za BV od PTKM danas u svijetu ne možeš napraviti niti 1/10 kapaciteta u PTKM što ima. Dakle ako bi PTKM htjela napraviti oko 130 000 tona pogon urea gnojiva morala bi platiti oko 130 milijuna Eura, dakle a BV cijele tvornice je oko samo mali pogon od Urea gnojiva, a PTKM ima pogon za UREU oko 550 tisuća tona,
NPK gnojiva oko 600 tisuća tona i ostatak, KAN, ukupni kapacitet oko 1,35 milijuna tona tko želi neka računa……..
1. NPK tona /godišnje 600 000
2. UREA 46% tona/godišnje 400 000
3. KAN 27% tona /godišnje 350 000
http://www2.hgk.hr/izvoznici/izvoznik.asp?mbr=3674223
Ipak je efikasnija nego po prospektu 🙂 jer godišnje proizvode oko 1,260 milijuna tona gnojiva
* Važeći podaci za uredovni dan 10.04.2012 .
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 27.771 0,83 Skrb. račun -2.214
10. PBZ D.D. (02535697732) 23.867 0,71 Skrb. račun – 200
čini mi se da ipak ima kičme kod naših novinara i da nisu svi kukavice!
bravo gospodine Rinkovac!!
a bilo bi dobro da HANFA malo pretrese trgovinu, naročito skrbničkih računa.
Nije problem u kičmi nego ovaj novinar očito nije na njegovom platnom spisku .
Možda se sada napokon dogovore ?
Hanfa, djelatnici iz Hanfe imaju premale plaće da bi radili svoj posao, te njihov posao se svodi na primanju male plaće.
Znate ono; plaće su im male, ali primanja dostatna !
Ljudi može li tko prokomentirati trenutnu ponudu i potražnju na ovoj dionici.
kupnja je 7 232 dionica a prodaja 15 457 dionica a pazi ovo na zvečevo kupnja je 2 818 a prodaja 1 013 dionica
trend je padajući za petrokemiju i ako sutra bude obranjena kota 300 prekosutra neće jer ima puno i previše koji hoče izači dok je vrijeme
ja ne znam šta čekaju ostali ako bude privatizacije biče i budemo opet ušli sad treba iskoristiti prilike na drugim dionicama meni su u fokusu zvečevo vatreks i FMPS
ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica koje sam spomenuo u postu
[/quote]
ispravak navoda, trend je uzlazni…
ali nemam ništa protiv da ti u ovoj korekciji prodaš ptkm i uletiš u Zvečevo ili Varteks…
ali problem je što ti nemaš PTKM …!
[/quote]
problem što nemam čađaru [shocked] ja sam čađaru prodo još prošli tjedan na puno većim razinama nego gdje je sada i da sad hoču kupit mogu za iste pare kupit više dionica a šta imaš ti
[/quote]
ja imam istu količinu dionica koju sam imao prošli tjedan, i pretprošli, i onaj iza…
mijenja mi se samo vrijednost tih dionica koja je iz tjedna u tjedan sve veća… [wink]
ja danas uzeo malo…kontam si da će na kraju ipak morati u privatizaciju i to uskoro jer proračun nam je u gabuli, a PTKM treba modernizaciju da može nastaviti širenje i jači plasman proizvoda u regiju
čini mi se da ipak ima kičme kod naših novinara i da nisu svi kukavice!
bravo gospodine Rinkovac!!
a bilo bi dobro da HANFA malo pretrese trgovinu, naročito skrbničkih računa.
Nije problem u kičmi nego ovaj novinar očito nije na njegovom platnom spisku .
Možda se sada napokon dogovore ?
Hanfa, djelatnici iz Hanfe imaju premale plaće da bi radili svoj posao, te njihov posao se svodi na primanju male plaće.
Znate ono; plaće su im male, ali primanja dostatna !
[/quote]
Da mi je vidit na čijem platnom spisku su dušebrižnici na ovoj dionici…
nisu samo Rusi i Norvežani u pitanje nego i Židovi.
U dvodnevni posjet Hrvatskoj večeras stiže jedan od najimućnijih i najutjecajnijih američko-izraelskih poslovnih ljudi u svijetu. Riječ je o Itshaku Tshuvi, vlasniku hotela "Plaza" u New Yorku te naftnih i plinskih polja na obalama Izraela.
http://www.vecernji.hr/biznis/vlasnik-hotela-plaza-new-yorku-izraelskih-naftnih-polja-stize-rh-clanak-396822
Ljudi može li tko prokomentirati trenutnu ponudu i potražnju na ovoj dionici.
kupnja je 7 232 dionica a prodaja 15 457 dionica a pazi ovo na zvečevo kupnja je 2 818 a prodaja 1 013 dionica
trend je padajući za petrokemiju i ako sutra bude obranjena kota 300 prekosutra neće jer ima puno i previše koji hoče izači dok je vrijeme
ja ne znam šta čekaju ostali ako bude privatizacije biče i budemo opet ušli sad treba iskoristiti prilike na drugim dionicama meni su u fokusu zvečevo vatreks i FMPS
ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica koje sam spomenuo u postu
[/quote]
ispravak navoda, trend je uzlazni…
ali nemam ništa protiv da ti u ovoj korekciji prodaš ptkm i uletiš u Zvečevo ili Varteks…
ali problem je što ti nemaš PTKM …!
[/quote]
problem što nemam čađaru [shocked] ja sam čađaru prodo još prošli tjedan na puno većim razinama nego gdje je sada i da sad hoču kupit mogu za iste pare kupit više dionica a šta imaš ti
[/quote]
ja imam istu količinu dionica koju sam imao prošli tjedan, i pretprošli, i onaj iza…
mijenja mi se samo vrijednost tih dionica koja je iz tjedna u tjedan sve veća… [wink]
[/quote]
kako ti je vrijednost dionica iz tjedna u tjedan veća ako su prošli tjedan vrjedile 380-350-335 a danas več 315 kuna [shocked]
da si prodo prošli tjedan i ušo u nove brzorastuće dionice bio bi u plusu ohoho a ovak šipak
bez novih vjesti ovo če past debelo ispod 300 kuna ne zaboravimo da je prije nekolko nedjelja bilo na 180 kuna… [undecid]
ovo nije poziv na prodaju ili kupnju dionica petrokemije
Može mi netko suvislo objasnit zašto nismo na 400 kad je tu potencijal a novci nisu problem?
Nije vrag da je riječ o čistoj špekulaciji? A?
@ludjak: čeka se službena Odluka Vlade o privatizaciji…nestrpljivi iskaču a neki akumuliraju-prometi su impozanti.
nisu samo Rusi i Norvežani u pitanje nego i Židovi.
U dvodnevni posjet Hrvatskoj večeras stiže jedan od najimućnijih i najutjecajnijih američko-izraelskih poslovnih ljudi u svijetu. Riječ je o Itshaku Tshuvi, vlasniku hotela "Plaza" u New Yorku te naftnih i plinskih polja na obalama Izraela.
http://www.vecernji.hr/biznis/vlasnik-hotela-plaza-new-yorku-izraelskih-naftnih-polja-stize-rh-clanak-396822
Je, je i Papa je najavio dolazak, ali više neznam dali u RH ili Petrokemiju direktno …..