ADRS, ERNT, PODR, VIRO i PTKM – perjanice naših burzi (prema izjavi Ž. Karduma)
ovo je definitivno pet pametnih dionica s tim da jedino PTKM u dogledno vrijeme može skočiti 100% u odnosu na današnje cijene.
cartmann:
” .. Razlog postoji, samo je pitanje kakav. Pravi investitor nikad ne bi stavio takav nalog par minuta prije zavrsetka trgovanja i to nekoliko kuna ispod prodaje, jer je i djeci jasno da s njim moze samo rastjerati prodaju, nista drugo. I to jos gdje je zadnja transakcija po 178kn. Ozbiljan investitor bi polako cistio do 190, pa cak i 200, jer ako racuna na zaradu tad mu je svejedno kupovao po 180 ili po 185kn. Na kraju krajeva, ne bi da ce time sto je stavio nalog na 180kn uspjeti kupovati po toj cijeni, odmah nakon naloga je pobjegla prodaja, a sutra, osim ako nema dogovorenih transakcija, bi po zdravoj logici trebala pobjeci jos vise. ”
cartmann daj se uozbilji danas je prodano “čak” 2 000 dionica PTKM, a zar ti stvarno misliš da nije pametno kupiti 3000 po 180. Kakvo tjeranje prodaje o čem ti pričaš, bićeš jako iznenađen ubrzo.
pa da budem iskren i mene je malo kardum iznenadio stavljajući ptkm u razred sa ovim dionicama, iako posjedujem ptkm mislim da je u najmanju ruku neobićno trpati našeg gubitaša u razred sa redom visoko profitnim tvrtkama…osim ako on ne zna nešto više…[smiley2]
pa da budem iskren i mene je malo kardum iznenadio stavljajući ptkm u razred sa ovim dionicama, iako posjedujem ptkm mislim da je u najmanju ruku neobićno trpati našeg gubitaša u razred sa redom visoko profitnim tvrtkama…osim ako on ne zna nešto više…[smiley2]
ne vjerujemo u željkovu dobru upučenost i znanje o ovoj firmi, on je jednostavno samo novinar!
( bez uvrede molim )
Ma dajte ljudi, Kardum je jučer ispao totalno smješan. Njegov razlog zašto je PTKM, uz ostale koje je spomenuo, navodno, dobra dionica nije zato što se prodaje ispod BV pa je jeftina, niti zato što ima neke fundamente, niti zato što je Vladi stalo da ne ode u stečaj, nego zato što kod nje “nema velikih fluktuacija u cijeni“. Istovremeno u pozadini ide tekst: “Najveći prošlotjedni pad PTKM -10%”
Ako raspon od 235 – 170 nije velika fluktuacija, ne znam što je!
Možda je mislio na buduće kretanje cijene, stabilno bez velikih fluktuacija.
Možda je mislio na buduće kretanje cijene, stabilno bez velikih fluktuacija.
Je, imao je staklenu kuglu pokraj sebe. [smiley2]
Možda on već zna nešto što mi neznamo [smiley2] a možda je i sam bio zaslužan za prošlotjedno drukanje dolje. Sada se namirio pa može drukati gore. Nije on puno drugačiji od nas osim što ima puno snažniju infrastrukturu. [smiley1]
Kardum je jučer kod Petrokemije več uračunao i :
– relativno toplo razdoblje i smanjenu potrošnju plina (uskoro rasprodaja, reklamiranje već u tijeku)
– puštanje u promet magistralnog plinovoda Pula-Karlovac
– količine koje je kupio ovih dana uz dobar diskont.
Posljedično, sad najavljuje optimistično “mogućnost promjena u iduća dva-tri tjedna”……….
Petrokemija sve dalje od 200 kuna
Kratak predah krajem prošloga tjedna nije uspio preokrenuti negativan trend kojim se dionice kutinske Petrokemije (PTKM-R-A) svakim danom sve više udaljavaju od okruglih 200 kuna. Premda tanak obujam trgovine vjerojatno dodatno povećava zamjetne oscilacije vrijednosti dionica, ostaje činjenica da i nakon dramatične prošlotjedne likvidacije cijene još uvijek manjka raspoloženih kupaca, zbog čega je jučerašnji promet bio manji od 400 tisuća kuna, dok se dnevnim padom od 5,1 posto cijena spustila na minimalnih 178,5 kuna.
Ma dajte ljudi, Kardum je jučer ispao totalno smješan. Njegov razlog zašto je PTKM, uz ostale koje je spomenuo, navodno, dobra dionica nije zato što se prodaje ispod BV pa je jeftina, niti zato što ima neke fundamente, niti zato što je Vladi stalo da ne ode u stečaj, nego zato što kod nje “nema velikih fluktuacija u cijeni“. Istovremeno u pozadini ide tekst: “Najveći prošlotjedni pad PTKM -10%” Ako raspon od 235 – 170 nije velika fluktuacija, ne znam što je!
Slažem se. Prilog je bio više neprofesionalan nego prosječan. Dok je on držao svoj monolog u pozadini stoji gubitak belja na prvome mjestu od cca 20% koji kao nije vrijedan spomena… i još mnogo toga…