Ovih dana možemo očekivati odlazak premijera u Kutinu i odlazak u Petrokemiju? Inače vlada je svake godine obilazila PTKM, a ove godine mogli bi biti Milanović i Čačić noseći darove 🙂
Prošle godine je 12. travnja premijerka Kosor bila u Petrokemiji…
Kakve je darove ona donijela?
[/quote]
To nije bitno bitno je kakve darove nose Milanović i Čačić 🙂
Objasniti sindikatima stanje, jamčiti radna mjesta, plaće, dodatna upošljavanja i modernizacija pogona i dr.
Kakve je darove ona donijela?
[/quote]
To nije bitno bitno je kakve darove nose Milanović i Čačić 🙂
Objasniti sindikatima stanje, jamčiti radna mjesta, plaće, dodatna upošljavanja i modernizacija pogona i dr.
[/quote]
Kolega sa novim vlasnikom ako ga bude sigurno će radnicima biti lošije bar 30%, tako da vjerujem da će odbiti te i takve poklone.
Kolega sa novim vlasnikom ako ga bude sigurno će radnicima biti lošije bar 30%, tako da vjerujem da će odbiti te i takve poklone.
Vlada nije glupa, a niti sindikati, u zadnje 3 godine izgubljeno 300 radnih mjesta a i plaće manje za 10 posto, stoga još jedna kriza i eto izgubljeno 2000 radnika na cesti…..
Npr. prošlogodišnja dobit služi za pokrivanje gubitaka i to ne može više tako ići, ako nešto se radi mora se raditi profitabilno
Sindikati u PTKM nisu glupi, stoga prepoznali su kome je doista do razvoja ptkm, jer bez snažne ptkm svi gubimo, dioničari, radnici, država, okruženje…… stoga onaj skup što je trebao biti održan u stvari dao je potporu privatizaciji 🙂
Čačić ima odličnu retoriku koju slijedi
Upitan za cijene struje:?
Tu vrstu gluposti da vlada određuje cijene, kazao je Čačić, napustili smo devedesetih kada smo prešli na tržišno gospodarstvo, a i socijalističko samoupravljanje razumjelo je da vlada ne može određivati cijene. Čačić je zaključio da svi mogu suosjećati s građanima zbog rasta cijena, ali da je jedna stvar suosjećanje, a druga "da glumimo da možemo određivati cijene".
http://www.poslovni.hr/vijesti/cacic-da-struja-ce-poskupiti-vise-od-135-posto-201395.aspx
Čačić ima odličnu retoriku koju slijedi
Upitan za cijene struje:?
Tu vrstu gluposti da vlada određuje cijene, kazao je Čačić, napustili smo devedesetih kada smo prešli na tržišno gospodarstvo, a i socijalističko samoupravljanje razumjelo je da vlada ne može određivati cijene. Čačić je zaključio da svi mogu suosjećati s građanima zbog rasta cijena, ali da je jedna stvar suosjećanje, a druga "da glumimo da možemo određivati cijene".
http://www.poslovni.hr/vijesti/cacic-da-struja-ce-poskupiti-vise-od-135-posto-201395.aspx
Kretenski odgovor!
Da imamo 4% nezaposlenih i tada bi to ispalo bahačenje na račun poreznih obveznika(mi ga plačamo),međutim u maloj zemlji s cca 340 000 tisuća nezaposlenih …ostvaruje se ona stara vuk dlaku mijenja ,a čud nikada !Samo prazne priče i obečanja…
Ljudi može li tko prokomentirati trenutnu ponudu i potražnju na ovoj dionici.
Ljudi može li tko prokomentirati trenutnu ponudu i potražnju na ovoj dionici.
kupnja je 7 232 dionica a prodaja 15 457 dionica a pazi ovo na zvečevo kupnja je 2 818 a prodaja 1 013 dionica
trend je padajući za petrokemiju i ako sutra bude obranjena kota 300 prekosutra neće jer ima puno i previše koji hoče izači dok je vrijeme
ja ne znam šta čekaju ostali ako bude privatizacije biče i budemo opet ušli sad treba iskoristiti prilike na drugim dionicama meni su u fokusu zvečevo vatreks i FMPS
ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica koje sam spomenuo u postu
Ja ću prokomentirati samo jednu stvar. Danas opet preko 5,5 milijuna kn prometa natukli ti mali što se priča da kupuju li kupuju ovih zadnjih tjedana.
I ja mislim da su to sve još uvijek mali, veći ne rade tako pred Uskrs itd., ali se pitam što će tek biti kada se uključe veliki. I onda da netko kaže da na našoj burzi nema likvidnosti!
komentirali smo kretanje cijena ureje, ali nitko ne komentira cijenu lož ulja…ove dvije varijable idu u različitim smjerovima.
http://img9.imageshack.us/img9/5965/loulje.png
http://img706.imageshack.us/img706/408/cijenaurejeuscorn.png
http://www.fertilizerworks.com/fertreport/pdf/2012/Profercy-120402.pdf
kupnja je 7 232 dionica a prodaja 15 457 dionica a pazi ovo na zvečevo kupnja je 2 818 a prodaja 1 013 dionica
trend je padajući za petrokemiju i ako sutra bude obranjena kota 300 prekosutra neće jer ima puno i previše koji hoče izači dok je vrijeme
ja ne znam šta čekaju ostali ako bude privatizacije biče i budemo opet ušli sad treba iskoristiti prilike na drugim dionicama meni su u fokusu zvečevo vatreks i FMPS
[/quote]
ispravak navoda, trend je uzlazni…
ali nemam ništa protiv da ti u ovoj korekciji prodaš ptkm i uletiš u Zvečevo ili Varteks…
ali problem je što ti nemaš PTKM …!
čini mi se da ipak ima kičme kod naših novinara i da nisu svi kukavice!
bravo gospodine Rinkovac!!
a bilo bi dobro da HANFA malo pretrese trgovinu, naročito skrbničkih računa.
[/quote]
ispravak navoda, trend je uzlazni…
ali nemam ništa protiv da ti u ovoj korekciji prodaš ptkm i uletiš u Zvečevo ili Varteks…
ali problem je što ti nemaš PTKM …!
[/quote]
problem što nemam čađaru [shocked] ja sam čađaru prodo još prošli tjedan na puno većim razinama nego gdje je sada i da sad hoču kupit mogu za iste pare kupit više dionica a šta imaš ti
u zvečevo sam prije uletio možeš vidjet po postovima i već sam u debelom plusu za razliku od tebe šta je osto u čađari a za vatreks nemam više šta pričat o vatreksu sam ja još govorio prije dvije godine
da si dulje na burzi znao bi koliko je valova napravljeno na petrokemiji još od hakele i ekipe koja je dobila zabranu na poslovni od drukanja barem si pogledaj stare postove
o privatizaciji čađare se priča godinama…
[bye] [bye]
ps ovo nije poziv na kupnju ili prodaju dionica