PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

14 milja prometa do sad danas … mali igrači, da, da …

A i ti si isto našao gdje češ vrijeme gubiti. Bolje da si otišao na seminar o razmnožavanju jednojajčanih algi, nego na BRA

ako kupuju veliki pa di su te velike transakcije

ovo rade profesionalci, malo digni, pa onda istresanje i panika trejdera i tako stepenicu po stepenicu.
[/quote]
Istina, i po stilu trgovanja čini mi se da se radi o istom većem kupcu od početka jačeg porasta cijene.
[/quote]
evo, nisu mogli dovoljno kupiti ispod 350 i sad povisuju bid… !
[/quote]
ne vjerujem da rusi kupuju tako

Dopuna niknulo je novih 3.800 komada na 1,00 kn

HANFA Dobro jutro

Uvijek me zanimalo obazire li se ikada itko na takve gluposti..Kada sam kupovao/prodavao dionice nikad anisam gledao koliki je ukupni bid ili ask niti me to zanimalo jer ema veze s vezom, uvjek gledas prvih 10tak naloga ili raspod +-5% trenutne cijene, ove gluposti po 1kn iskreno ne vjerujem da manipuliraju s ikim ne vjerujem da je netko tolko bedast da se na to obazire.

Jedino moguce objasnjenje tih naloga mi je da netko “napise nalog” i stavi ga u standby , te ukoliko zeli kupit samo promjeni cijenu nalogu posto je mjenjanje naloga puno brze od otvaranja novog.

...

A opet vidjeli smo kako molovi igrači su kupovali inu po cijeni malo većoj od fondova, taj netko je mogao danas i jučer doći do 2 posto firme, a maximalno oko 2.53 posto(po broju dionica u zadnja 2 dana)………
Dakle ostane još 23 posto da se skuplja, do ponude 🙂

Inače još jači skok će biti kada se uoči da netko skuplja količinski jer sve je jasno o čemu se radi ……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

A opet vidjeli smo kako molovi igrači su kupovali inu po cijeni malo većoj od fondova, taj netko je mogao danas i jučer doći do 2 posto firme, a maximalno oko 2.53 posto(po broju dionica u zadnja 2 dana)………

Inače još jači skok će biti kada se uoči da netko skuplja količinski jer sve je jasno o čemu se radi ……
[/quote]

netko kupuje k’o da je sutra sjednica vlade…

Tri naloga po 1.500 komada na 1,00 KN kupnje (ne MAGME već PTKM)

[sealed]

ima mnogo onih koji bi se igrali…za razliku od njih, postoje i oni koji se ne igraju…nego kad krenu kupovati, gotovo je….svačega ima…

Moguće lako da je igra gotova.

Tri naloga po 1.500 komada na 1,00 KN kupnje (ne MAGME već PTKM)

[sealed]

ima mnogo onih koji bi se igrali…za razliku od njih, postoje i oni koji se ne igraju…nego kad krenu kupovati, gotovo je….svačega ima…
[/quote]

@jbilokapic….moguće je, a moguće je da tek počinje…nitko ne zna sa sigurnošću…vrijeme će pokazati…ja osobno ne vjerujem, pa mada je i svaka kupnja išla po tisuću kuna, da su to bili mali ulagači…mislim da ulaze veliki…ali kao što sam i rekao, vrijeme će pokazati…cijena ne mora bezuvjetno odražavati vrijednost firme…a vrijednost firme je mjereno po kapacitetima između 900 i 1000 kuna (ako netko želi sagraditi isti kapacitet negdje drugdje), ne računajući brend, tržište, infrastrukturu i udjele u Luci Šibenik i ostalo (dionice PBZ-a il već kog drugog).

[/quote]

netko kupuje k’o da je sutra sjednica vlade…
[/quote]
netko i prodaje ko da je sutra sjednice vlade i….
jel sutra idemo do 400?

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

@jbilokapic….moguće je, a moguće je da tek počinje…nitko ne zna sa sigurnošću…vrijeme će pokazati…ja osobno ne vjerujem, pa mada je i svaka kupnja išla po tisuću kuna, da su to bili mali ulagači…mislim da ulaze veliki…ali kao što sam i rekao, vrijeme će pokazati…cijena ne mora bezuvjetno odražavati vrijednost firme…a vrijednost firme je mjereno po kapacitetima između 900 i 1000 kuna (ako netko želi sagraditi isti kapacitet negdje drugdje), ne računajući brend, tržište, infrastrukturu i udjele u Luci Šibenik i ostalo (dionice PBZ-a il već kog drugog).

Kolega ovakve su igre opasne kada pohlepa postane jača od razuma, svi ulagači se moraju čuvati situacije kada purani lete.

Ah što će ovi što su kupovali po 380 tući po glavi uskoro.To će biti upravo divota za gledati.I pljeskati onome tko je pokrenuo ovu Šarenu laž o stotinama milijuna eura.Da eura?Moš misliti.
Ovakav graf na svjetskim burzama ima još jedino Apple.Balončina.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

Vidite kako je burza nepredvidljiva! Ja ne bih vjerovao da mi je netko jučer rekao će mi danas KORF biti na +14 % a PTKM na +2 %, pitao bih ga da nije on to nešto malo "zamijenio". Ali vidite, danas baš tako. Jednostavno nikada nitko ne može predvidjeti kretanja cijena. Ma kako nešto izgledalo očekivano ili neočekivano, sve je moguće.

A super je stvar kako diverzifkacija i na vrlo kratkoročno to nekako "uravnoteži", pa ti portfelj niti na kratke skale ne može tako jako osclirati koliko mogu pojedine dionice. To je samo još jedna manifestacija činjenice kako se diverzifikacijom smanjuje rizik (ma kako ga definirali :D, čak i u smislu volatilnosti i taj se "rizik" smanjuje diverzifikacijom, zapravo to je možda i očitije, ali i onaj drugi, pravi rizik se također očito smanjuje).

Diverzfikacija je genijalna stvar. Ne treba biti prevelika, ali neka umjerena kvalitetna diverzifkacija je suuuper!!!

A cijene dionica, zapamtimo još jednom: nitko ne može predviđati! Nikada ne znamo koja će nam od i ne znam koliko super dionica (ne znam koliko podcijenjnih) koja od njih rasti ili padati i po 10-ak %.

Eto možda već sutra Petrokemija malo za promjenu padne 10-ak %, a KORF nastavi recimo na način kako je PTKM zadnjih dana. A možda se i samo zamijene, možda sutra PTKM kao danas KORF a KORF kao PTKM, ili nekako skroz drugačije.

Baš me zanima što tehničari o svemu tome misle. Ja mislim da je najbolje o cijenama: ne misliti! 😀

Ja samo gledam koliko mi što vrijedi i uspoređujem s time koliko mi što košta i to je to.

New Report

Close