Nemojmo potcjenjivati ulogu malih ulagača na burzi. Pogledajte Belje, imalo je promet i od 14mil kn/dan
i utvrdili smo da su to bili mali ulagači, dakle promet veći nego ovdje, samo je kraće trajao.
ovdje se ne vrti neka velika lova za koju bi mogli utvrditi da nisu mali, sjetite se INE i 200-230 mil. kn po danu prometa, e tu su bili veći igrači.
Ne kažem da ovdje ne kupuju veliki ali mali svakako imaju ovu lovu koja se tu okrenula.
Veliki prvo puštaju da se trgovina razvije i da utvrde smjer. A kad utvrde neke granicu gdje je prodaja neodlučna, tada će se postavit na bid. I ide pumpanje up.
Vi kao da ne razumijete da je i Yara dioničko drustvo i da mu je cilj ostvariti zaradu svojim dioničarima, tako da oni koji se vode misljenjem da ce Yara pljunut novce posto-poto, koliko god kostalo, mislim da ste malo u zabludi….
Mišljenje:
Strategija Države može biti prodaja 20-25% dionica iz svog portfelja (najave Milanovića za finski model) nakon što investitor (kupac) otkupi na tržištu 15-25% od free-float dionica . Objavu preuzimanja po zakonu mora objaviti Investitor koji kupi 25% i jednu dionicu….zar bi investitor (kupac) prvo objavio da će otkupiti tako veliku udio u društvu, te tako cijenu dionice zacementirao na 1000 kuna i više, ili će mu strategija biti kupovanje po niskim cijenama u sivoj zoni kad se špekulira i to koliko god dugo može, naravno preko skrbničkih računa kako bi sakrio svoj potpis!!!
Vi kao da ne razumijete da je i Yara dioničko drustvo i da mu je cilj ostvariti zaradu svojim dioničarima, tako da oni koji se vode misljenjem da ce Yara pljunut novce posto-poto, koliko god kostalo, mislim da ste malo u zabludi….
Ne malo si ti u zabludi, ako se postrojenje vrijednosti od milijardu dolara prodaje za 150 milijuna Eura velika je to razlika, te je tu još razvijena željeznička infrastruktura, razvijena distribucija dakle tržište ali i udio u luci šibenik te osnovana ispostava u luci vukovar, mnogi podcijenjuju te vrijednosti…………. Lakše je Yari platiti 500 milijuna Eura za tvornicu nego ju graditi 3-5 godina…..
Imamo i izjave glavnog od fertilizer Europe, gdje vlada odušvljenje za ptkm, dakle tko ne zna ne zna, a tko zna zna, a ruski ministar da ne zna što je ptkm 🙂
Kupnja guta sve redom, bid raste u odnosu na ask.
Mali naivni investitori s foruma u prvih 8 minuta kupili 2 mil kn.
Nekih 150 komada smo do ATH.
ja sam svoje prodao.
hvala PTKM.
mislim da je ova cijena fundamentalno daleko neopravdana i da je tu zaahvaljujući samo jednom kupcu, svi znamo kojem, koji se inati.iako, na 100-200kn je bio u pravu, to je bila OK kupnja. a ako sam dobro shvatio Zokija, on kaze da nece prodati dionice, nego pustiti strateskog partnera, dok ne vidim uvjete dokapitalizacije, pričekat ću vani.
sretno svima koji su ostali. [thumbsup]
poskidana su oba H naloga…. +blokada je već na 353,13 kn pa tko želi kupiti neka požuri, jer izgleda mi da bi moglo danas prema 400 kn [tongue]
Ne malo si ti u zabludi, ako se postrojenje vrijednosti od milijardu dolara porodaje za 150 milijuna Eura, te je tu razvijena željeznička infrastruktura, razvijena distribucija dakle tržište ali i udio u luci šibenik te osnovana ispostava u luci vukovar, mnogi podcijenjuju te vrijednosti…………. Lakše je Yari platiti 500 milijuna Eura za tvornicu nego ju graditi 3-5 godina…..
[/quote]
Milijarda dolara?
Samo ti drukaj i dalje, ja nisam spomenuo niti jednu brojku, niti sam rekao da bi trebalo rasti ili padati… I ne mislim ulaziti u polemiku…