PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja nekažem da niko nije zainteresiran ali je i bitna cijena.pitanje je dali se nekom isplati dati više od 270 kn.nitko nije postao zainteresiran preko noći i mogao je prije par mjeseci kupovati po 150 kn i manje a ne na sva zvona objaviti da je zainteresiran i da će kupovati sa burze i tako sam sebi dizati cjenu.netko je izjavio da bi Petrokemija bila spremna za preuzimanje za 6-12 mj,šta mislite ako nastavi ovim tempom kolika bi cijena bila i ko bi to bio spreman platiti.a Rusi i tako već imaju tržište u istočnoj Evropi.

Mislim da je svima jasno da je danas poslije 15 sati bilo vrijeme za izlazak sa većom količinom. Eventualno još sutra do podne, za one sa manjim količinama!

Mislim da je svima jasno da ste danas prodali.
[/quote]

… i da ce se sutra gadno pokajati..mozda i ponovo kupiti na vecim razinama. 😉

zanimljivo , puno je ulagača prodalo PTKM,a što ako sutra nastavi rasti pa ne stignete ući prije 400 kn? [rolleyes]

400 mi je strateški cilj
[/quote]

Bloger kaze 1200…Ja bih bio zadovoljan i s nesto manje 😉

Mislim da je svima jasno da je danas poslije 15 sati bilo vrijeme za izlazak sa većom količinom. Eventualno još sutra do podne, za one sa manjim količinama!

Mislim da je svima jasno da ste danas prodali.
[/quote]

… i da ce se sutra gadno pokajati..mozda i ponovo kupiti na vecim razinama. 😉
[/quote]

…ili će sutra veselo kupovati … možda … na nižim razinama ! [proud]

Sve je čista špekulacija i nitko zasigurno ne zna što će biti. Po mom iskustvu je bolje izaći, jer su ponude uvijek bile duplo niže nego cijena na burzi. Neimaština vlada i ljudi su gladni love. Vrlo lako ih je uvjeriti da će nešto otići u nebesa. Eto ksst tržio se na 4500kn, a sad ne valja na 1200kn. No kao i svima na burzi najviše bi mi odgovaralo da ptkm ode nekom strancu po 500kn.

kako vam nije jasno da nema privatizacije,najbolje znamo mi iz KT.i zašto bi neko kupovao na burzi kada će postati većinski vlasnik ako kupi od države po puno manjoj cijeni.po meni to je velika navlakuša kupaca nema.

Da, samo ima tu jedna caka. Recimo da država za 3 mjeseca proda svoj paket po 300 kn (cijenu uzimam samo za primjer), a da tromjesečni prosjek na burzi bude (opet primjer) 450 kn. U tom slučaju mislim da kupac mora dati javnu ponudu po tromjesečnom prosjeku burze tj.450 kn!
Tu je vjerojatno logika i računica ovih kupaca koji sada skidaju velike količine i dižu cijenu.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Prema podacima s Bloomberga, u razdoblju 2006. – 2008. u fertilizer sektoru zabilježeno je 148 akvizicija ukupne vrijednosti 10,5 mlrd USD. Od 2009. vrijednost sklopljenih dealova u fertilizer sektoru gotovo se utrostručila.

Velike su akvizicije u ovome sektoru posebno u zadnje 2 godine!
Posebno zbog utjecaja cijena gnojiva!

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ulaz strateškog partnera nije mogao biti bolji oporavak svjetskog gospodarstva, visoke cijene gnojiva,

a to znači u prijevodu da će gnojarske kompanije biti pune gotovine, a kada imaš više gotovine i ako ima konkurenata koji žele kupiti isto što i ti, tada nastane tzv. sinergijska dražba koja završava s velikim bonusom za sve dioničare 🙂

Ovo nije nagovor na kupnju i prodaju

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

da bi bilo stanje održivo..sutra bi perica morala potonuti…:) ..verovatno če par nickova tu održat cjenu sa svim marketingom…čekamo pa vidimo…

sad kad bi znali kolka je neka fair vrjednost po dionici bilo bi super. ove nebuloze o 1200-2000 kn ne treba ni komentirati, al 500-600 kn bi se moglo dobit na internacionalnom natječaju???

Zašto nebuloze? Pa pogledaj samo kolike su investicije svjetskih kompanija kada ulažu u povećavanje kapaciteta. Pogledaj koliko je to po toni, i pomnoži sa brojem tona koje PTKM ima.
[/quote]

upravo tako…brojke govore same za sebe…po posljednjim brojkama tvrtke Acron jednostavno se izračuna da za kapacitet koji ima tvornica Petrokemija Kutina je potrebno izdvojiti oko 3 milijarde kuna….računica je veoma jednostavna. Tko ne razumije matematiku neka se vrati u prvi razred osnovne škole. Također, ako Rusi kupuju PTKM oni ne kupuju samo tvornicu, nego i tržište i potrošača plina-to su tri stvari, a ne jedna. Nevjerni Tome neka još jednom prouče kapacitete Petrokemije:
-proizvodnja amonijaka -437.000 tona godišnje
-proizvodna ureje je 1500 tona dnevno, tj. 547000 godišnje
-ukupni kapacitet je oko 1.25 milijuna tona godišnje gnojica

i pogledaju cijene pravljenja novih kapaciteta na ovoj stranici ruske gnojare:
http://www.acron.ru/en/presscenter/pressreleases/10345/

Važeći podaci za uredovni dan 03.04.2012 .
5. BAKIĆ NENAD (13987237540) 108.769 3,26 Osnovni račun +117
9. PBZ D.D. (02535697732) 24.067 0,72 Skrb. račun -360
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 23.474 0,70 Skrb. račun +5433

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close