PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da je svima jasno da je danas poslije 15 sati bilo vrijeme za izlazak sa većom količinom. Eventualno još sutra do podne, za one sa manjim količinama!

Mislim da je svima jasno da ste danas prodali.
[/quote]
bravo saki !
[/quote]
Prodao i debelo zaradio, nije tajna! Ostali imaju "virtualnu" zarada sve dok ne unovče papiriće.
Da ne bude zabune, želim i Vama koji ste ostali još veću zaradu, time osobno ništa ne gubim. Jednostavno iskustvo nakon godina trgovanja me "prisililo" na takav korak. Sindrom Ingre, nitko ništa konkretno ne zna, a cijena raste, a ponajviše zbog onog velikog skrivenog na bidu koji se pobjedonosno šepurio pred kraj znajući da je pohlepa jača od "zdrave pameti"! Sretno!

Drago mi je što si zaradio, ali nije u redu tvoja priča, jer premijer Milanović je sam potvrdio priču od Čačića i potrebu ulaska stranog ulagača, i sam je rekao da se dionice neće prodati ako se samo puni proračun, u prijevodu prodati će 25 +1 dionicu ako se bude garantiralo u rast i razvoj firme, a A u međuvremenu saznali smo kakav je deal bio u Moskvi 🙂 ovdje je sve jasno ……….

Ovo nije nagovor na kupnju niti prodaju

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

zanimljivo , puno je ulagača prodalo PTKM,a što ako sutra nastavi rasti pa ne stignete ući prije 400 kn? [rolleyes]

ako je navlakusha, ondak je maestralna
ipak mislim da su samo 2 opcije realne:
1. netko se sprema za ulazak u PTKM i počeo je kupovati na burzi (prometi su ogromni i to u kriznoj godini) ili
2. netko ima siguran info da ide privatizacija i zna kolika će otprilike biti početna cjena i sad će čistit sve do te cjene

sad kad bi znali kolka je neka fair vrjednost po dionici bilo bi super. ove nebuloze o 1200-2000 kn ne treba ni komentirati, al 500-600 kn bi se moglo dobit na internacionalnom natječaju???

sve što pišem moje je mišljenje, i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Mislim da je svima jasno da je danas poslije 15 sati bilo vrijeme za izlazak sa većom količinom. Eventualno još sutra do podne, za one sa manjim količinama!

E moj sokole ti si u banani

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

kako vam nije jasno da nema privatizacije,najbolje znamo mi iz KT.i zašto bi neko kupovao na burzi kada će postati većinski vlasnik ako kupi od države po puno manjoj cijeni.po meni to je velika navlakuša kupaca nema.

ako je navlakusha, ondak je maestralna
ipak mislim da su samo 2 opcije realne:
1. netko se sprema za ulazak u PTKM i počeo je kupovati na burzi (prometi su ogromni i to u kriznoj godini) ili
2. netko ima siguran info da ide privatizacija i zna kolika će otprilike biti početna cjena i sad će čistit sve do te cjene

sad kad bi znali kolka je neka fair vrjednost po dionici bilo bi super. ove nebuloze o 1200-2000 kn ne treba ni komentirati, al 500-600 kn bi se moglo dobit na internacionalnom natječaju???

Upravo tako , ako je gore navedeno točno onda je točan odgovor na opcije :

1. to moraju biti Rusi

2. to moraju biti mirovinci kojim je netko dao mig

3. a možda i oboje

zanimljivo , puno je ulagača prodalo PTKM,a što ako sutra nastavi rasti pa ne stignete ući prije 400 kn? [rolleyes]

400 mi je strateški cilj

kako vam nije jasno da ovdje nije ista stvar kao kod INE gdje je MOLkupovao tajno na burzi i dizao cijenu.ovdje će netko većinski dio kupiti od države u jednom paketu po cijeni koju kupac ponudi a sigurno neće čekati da na burzi skoči na 500 kn pa da onda kupuje.sa burze neće kupiti ni 1 dionicu.neznam šta onda dioničari očekuju od eventualne privatizacije.može biti samo gore otpuštanje radnika i zatvaranje firme.kad shvatite bit će kasno. do kraja tjedna prema 200 kn što je i realno.čak je i to previše za jednu tehnički zaostalu tvornicu

@rory…a zašto misliš da ovdje netko veliki ne kupuje ili da neće kupovati? Šta ako vlada raspiše prodaju dionica minimalno 500 kn? da li se onda rusima isplati kupovati po 22, 330, 440 ili 500?
šta ako postoje dvoje ili troje kupaca? možda će netko dati ponudu za 550 ili 600 kn, jeli to me isplativije kupovati po 600 ili 330, 450 ili 500 kn?

Mislim da je svima jasno da ste danas prodali.
[/quote]
bravo saki !
[/quote]
Prodao i debelo zaradio, nije tajna! Ostali imaju "virtualnu" zarada sve dok ne unovče papiriće.
Da ne bude zabune, želim i Vama koji ste ostali još veću zaradu, time osobno ništa ne gubim. Jednostavno iskustvo nakon godina trgovanja me "prisililo" na takav korak. Sindrom Ingre, nitko ništa konkretno ne zna, a cijena raste, a ponajviše zbog onog velikog skrivenog na bidu koji se pobjedonosno šepurio pred kraj znajući da je pohlepa jača od "zdrave pameti"! Sretno!
[/quote]
Zdravorazumsko razmišjanje u odnosu na pretjeranu pohlepu.
Svatko treba sam odlućiti o svojoj ulagaćkoj politici. [thumbsup]

Zašto nebuloze? Pa pogledaj samo kolike su investicije svjetskih kompanija kada ulažu u povećavanje kapaciteta. Pogledaj koliko je to po toni, i pomnoži sa brojem tona koje PTKM ima.

Ono što dobiješ biti će ti zanimljiv broj.
Pa onda razmisli, vrijedi li nekome Petrokemija manje, više ili jednako od onoga koliko bi ga koštalo negdje drugdje uložiti u povećanje kapaciteta za isti iznos.

Također uzmi u obzir što znači imati te kapacitete "negdje daleko" od ove plodne Panonske regije i plus tome i neke druge (pored tih "transportnih") prepreke/troškove ulaska na nova tržišta.

To je stvarno trivijalna "matematika". Prvo napravi barem tu trivijalnu matematiku prije nego počenš govoriti što je nebulozno a što ne. Dalje su detalji. Ali barem ovih "2+2" bi trebalo znati zbrojiti prije nego što se prosipa izraze tipa "neublozna cijena".

Mislim da je ovdje još uvijek nekima puno previše toga nejasno. Ne samo na ovoj dionici nego i na mnogim drugim slično ekstremenim primjerima.

Neki kao da još uvijek ne shvaćaju koliko tržišta mogu biti jako neefikasna, i kako je naše među onima najneefikasnijima.

Oni koji to ne shvaćaju će se još puno puta za puno toga čuditi "kao pura dre..".

Ali ovdje mi se čini da koliko god je ovih "koji ništa ne kuže", ipak određena skupina ozbiljnih investitora konačno shvatila. Ne vjerujem da su tu samo špekulanti pod čiji utjecajem je ovo "slučajno naraslo na krilima priča o privatizaciji". Ovdje su neki od dioničara konačno shvatili o kojoj se vrijednosti radi, "sa ili bez" privatizacije, i koliko vrijedi "opcija na privatizaciju", pa onda što se kupuje u ovoj cijeni ("vrijednost bez privatiazcije" uvećana za "opciju na privatizaciju").

New Report

Close