Veca cijena od trenutne bila je jos samo 15., 16. i 17.01.2008.
Znakovito prva radnička 106ica na prodaji je na 500 kn..
Prodaja sugerira da je ATH na nišanu vrlo skoro.
Bilo bi dobro da se što prije ovdje riješi pitanje privatizacije pa bi se odmah sa tim oslobodila malo veča količina kapitala i uložila u druge prespektivne dionice na tržištu.
Uživajte!
Evo zašto Petrokemija ne može vrijediti više od 300 kn po dionici potencijalnim kupcima:
1. Promotrimo pažljivo šta je sve BASF prodao za 600 miliona eura netto, odnsono 700 sa porezom (kod nas se porez ne placa na prijenos dionica pa je relevantniji netto iznos )
http://www.basf.com/group/pressrelease/P-11-434
“Ludwigshafen , Germany – September 27, 2011 – BASF has signed a contract with EuroChem, Moscow, Russia, to sell its fertilizer activities in Antwerp, Belgium. BASF also plans to sell its 50% share of the joint venture PEC-Rhin in Ottmarsheim, France, to EuroChem. The total transaction value is expected to be approximately €700 million. The divestments are subject to approval by the appropriate antitrust authorities. BASF plans to complete the transactions by the end of the first quarter of 2012.”
Dakle Eurochem za taj iznos dobija:
1. Pogone proizvodnje gnojiva u Antwerp , Belgija , s proizvodnim kapacitetom 2.5 miliona tona , odnosno 200 % PTKM kapaciteta
2. 50 % udio u PEC-Rhin
Nadalje, a prema izvorima :
1.
http://articles.marketwatch.com/2005-08-30/news/30936426_1_antwerp-basf-ag-ethylene
BASF je krajem 2007. Ulozio čak 200 000 000 eura u postrojenja u Antwerpu, a koje je ulaganje takodjer dobija Eurochem u ovom paketu, osim ako ne mislite d ace BASF prije prodaje glumiti Ciganluk I poskidati “ulaganja” sa postrojenja, a to je nemoguce uostalom
Koliko je PTKM ulozila u postrojenja od 2007. Naovamo ??
3. http://www.borealisgroup.com/news-and-events/company-news/archive-2012x/20120201PecRhin
50 % udljela u PEC-Rihn vrijedi jako puno, a barem pola ove transakcije, pored izdvojenih pogona iz Antwerpa. Prema tome, Eurochem osim Antwerp pogona BASF-a dobiva I “ "Pec-Rhin with its assets on the border between France and Germany on the Rhine river is certainly most complementary to our current fertilizer business, which is mainly focused on the Danube-region."
PTKM svojim potencijalnim kupcima pak nudi zemljiste u Kutini, a ovdje je rijec o terenima na granici FRancuske I Njemacke direktno na rijeci Rhine.
PTKM dionica NE UKLJUCUJE 50 % udjela u jos jednoj kompaniji velicine PEC-Rhina.
SVeukupno, ako oduzmemo od prvotnih 600 mil eur netto 50 % na ime 50 % manje proizvodnih pogona, zatim 120 mil eur dugova, a barem 100 , zatim vrijednost 50 % udjela u PEC-Rihn, I na kraju jos I 200 miliona eura ulaganja prema prikazanome iz izvora, dolazimo do vrijednosti PTKM od max 100 – 150 miliona eura.
Book Value PTKM je takodjer oko 100 miliona eura.
Nominal Value je 240 kn po dionici.
Žao mi je što sam Vam mozda razbila neke iluzije ovime I snove, ali burza nije za sanjare, jer svi znamo da nakon pustih snova slijedi otriježnjenje a fer je uvijek objavljivati obje “strane priče”, a ne samo navlačiti ljude da vam kupuju dionice po 300 kn koje možda ipak ne vrijede toliko kad ovako objektivno promotrimo slične akvizicije mnogo modernijih pogona I kapaciteta, na daleko skupljim zemljištima.
Jel netko uopce ovdje zna koliko je puta skuplja zemlja na granici Francuske I Njemacke od one u Kutini ?
Zahvaljujem kolegama na razumijevanju, ovaj post sam objavljujem zbog ljudi koje se navlači da kupuju preko BV-a, a moguce je da završe kao navučeni u KSST po 2500, 3500, pa I strašnih 5000 kn!
Što dionica više raste, sve više i više novih nickova imamo na forumu koji pišu protiv.
Zar ste i vi propustili kupiti ovu dionicu?
Meni je dionica + 56,01% u portfelju, povećao sam si ulaz kada sam drugi put ulazio na 230 kn…
Jel zna netko jel Ajfon promijenio nick?
danas mu je štekao PBZ investitor, a možda gnoji cvijeće, bilo je malo kiše pa će djelovati !!!
Veca cijena od trenutne bila je jos samo 15., 16. i 17.01.2008.
Ups, jos samo 15.01.2008.
Bilo bi dobro da se što prije ovdje riješi pitanje privatizacije pa bi se odmah sa tim oslobodila malo veča količina kapitala i uložila u druge prespektivne dionice na tržištu.
Uživajte!
Mogu ti reći da neizmjerno uživam…………