Ne zaboravimo da unatoč velikim gubicima PTKM još uvijek daleko ispod
nominale i da će privatizacijom vjerovatno postići dobru cijenu. Ne
prognoziram veći pad zbog strukture vlasništva već konsolidaciju oko
200 kuna
( 190-210 kuna )
Ne zaboravimo da dosta vrlo neuspješnih tvrtki ima tržišnu vrijednost
iznad nominale.
Mislim također da bi smjena postojeće Uprave bila velik korak naprijed.
jer postojeća Uprava nije spremna voditi ovu tvrtku na kvalitetan način.
Da nastavim sa citatima, takav je dan valjda.
Ovo razmišljanje je jedno od realnijih u poslijednje vrijeme i ima smisla. Promjene će uslijedi. Sljedeća godina će vjerovatno biti ključna što se toga tiče. Ostalim dioničarima PTKM kojima je crvenilo zaslijepilo oči poruka moje malenkosti nemojte prodavati ako ne morate. Kupiti je pravi trenutak jer se trendovi u zadnje vrijeme brzo mjenjaju. [smiley2]
Podržavam pozitivna razmišljanja, vjerujem isto tako u pozitivno odvijanje ove nečiste igre. Po interesu za grafove u attachmentima (pregledani i po više od 100x) mislim da nas ima dosta koji nismo podlegli panici. [smiley2][smiley1]
quark: ” Ako tome pridodamo da danas nema nikakvih promjena u TOP10 pri SDA tada je to još dodatni argument ovim tvrdnjama. Prema prometima do utorka ako se netko iskrcavao trebale bi se vidjeti promjene. Čini se da su ovi u TOP10 jeftino podebljavali svoje pozicije. ” Bravo quark! Na to sam točno i ja mislio kada sam prije koji dan tražio komentar na top 10. Ja osobno držim oko 80% portfelja u ptkm, trenutno pušim ali držim se do daljnjega. Mišljenja sam kao i ti, da je doista tako velika katastrofa kakvom se želi prikazati da bi došlo makar do manjih promjena u top 10. Ne znam tko je Škojo Franjo ali čovjek je na 9. poziciji, a drži i 2. poziciju u Beljetu. I tamo nema promjena!? Nadam se samo da smo u pravu s ovom pretpostavkom [smiley8]
Škoji Franjo je covjek iz Osijeka, koji je u penziji i ceka i ceka da zaradi za izlet[smiley2]
Petrokemija graf
relativno malo dionica je i prodano u trenutcima panike, mislim oko 50.000 tako da nije puno dioničara podleglo panici. Već u ponedjeljak očekujem povrat prema 200 kuna i stabilizaciju oko te cijene
Škoji Franjo je covjek iz Osijeka, koji je u penziji i ceka i ceka da zaradi za izlet[smiley2]
S obzirom da je u oba tickera u top 10, bit će to izleet! [smiley2]
relativno malo dionica je i prodano u trenutcima panike, mislim oko 50.000 tako da nije puno dioničara podleglo panici. Već u ponedjeljak očekujem povrat prema 200 kuna i stabilizaciju oko te cijene
Što misliš mika, koliko dugo ćemo se sada vrtiti oko te psihološke granice?
Mislim, dolazi zima i to, jel ćemo sada stagnirati do proljeća?
Iskreno, meni se nikam ne žuri, samo me malo zanima tvoje i mišljenje drugih forumaša?
Ja sam pripremio municiju za slucaj da se bude nudilo ispod 200 kuna. Na grafu se vidi da je sve ispod 200 povoljno vrijeme za ulaz ili dokup.
Što misliš mika, koliko dugo ćemo se sada vrtiti oko te psihološke granice? Mislim, dolazi zima i to, jel ćemo sada stagnirati do proljeća? Iskreno, meni se nikam ne žuri, samo me malo zanima tvoje i mišljenje drugih forumaša?
Mene prije svega zanima hoće li biti efekta na cijenu nakon skupštine u prosincu.
poprilicno malo dionica je naslo kupce u tim trenucima, zato ih je malo prodano.
Ali, po 180-190 ih je prodano dosta.
mika:
”
”
poprilicno malo dionica je naslo kupce u tim trenucima, zato ih je malo prodano.
Ali, po 180-190 ih je prodano dosta.
Drago mi je da se i vječni kritičar Petrokemije slaže da je na ovim nivoima cijena Petrokemije povoljna za ulazak. U petak se vidjelo da teško da opet može ispod 190 kn, tako da vjerujem da ćemo ovaj tjedan probiti resistance na 200 kn i da ce se na tom nivou cijena PTKM stabilizirati u očekivanju boljih vijesti i ulaska države u vlasničku strukturu.
Drago mi je da se i vječni kritičar Petrokemije slaže da je na ovim nivoima cijena Petrokemije povoljna za ulazak. U petak se vidjelo da teško da opet može ispod 190 kn, tako da vjerujem da ćemo ovaj tjedan probiti resistance na 200 kn i da ce se na tom nivou cijena PTKM stabilizirati u očekivanju boljih vijesti i ulaska države u vlasničku strukturu.
Ako pod tim mislis na mene, ne znam na temelju cega si zakljucio da je PTKM povoljna za ulazak?
Trenutno svi pokazatelji jasno ukazuju da ce PTKM u stecaj ako se nesto znacajno ne dogodi. Pa to je i sam predsjednik uprave Petrokemije jasno i nedvojbeno izjavio na radiju i televiziji. Zar na ovom forumu ima onih koji smatraju da PTKM moze vjecno stvarati 150 milijuna kuna gubitka godisnje? Tko ce im placati te dugove?
Ne znam, mozda se desi nesto neocekivano i ptkm u par mjeseci ode na 300kn, ali mozda se desi cudo i Medjimurje osvoji prvenstvo hrvatske u nogometu, u svakom slucaju niti bi mi bilo zao sto nisam ulozio u PTKM niti sto nisam ulozio u Medjimurje.